Šodien vārdadienu svin Agija, Aldonis, rītdien - Nanija, Ilgmārs, Igmārs
toptitle

Forums

Tēmas nosaukums - kiplaundi-Haenel Jager 9 un Blaser K 95

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 20 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 14.05.2014. 22:15

Arnis Puksts
Biedriba Medniekiem.lv
Arnis Puksts
Pēdējo reizi manīts 2024-02-15 00:29
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv - tieši un nepastarpināti!
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: ANNO 1998.
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
Suņi: Dutchhound
Medību trofejas: 30
09.05.2014. 16:40
:) 2 naktī, 28.janvāris, ārā -25, bet Andžāna kungs sēž uz lieveņa un klausās! :)))
Realitātē Andžāna kungs redzēs 3 sapni un šāvienu nedzirdēs. Ar vai bez klusinātāja.
Pats raksti - naktenieks ir jau sen, klusinātāju uztaisīt - nav nekāda problēma un, ja reiz, pa melno iet, tad iet līdz galam. Tādus vajag pieķert pie rokas. Un pat tad - kā redzams ir nianses, skat. Jelgavas stāstu par spēļu ieročiem un stirnām-pašnāvniecēm, vai kā nu tur bija...
Par mašīnu - pamēģini ar garu ieroci mašīnā, sēžot pie stūres - kā ir? Ne visai. Klusinātājs ieroci pagarina - tātad, ja maliķi, tad brauc ekipāža. Ja par kaut ko zina vairāk kā 1, pats, tad var uzskatīt, ka zina jau visi. Risks tikt pieķertam eksponenciāli pieaug. Nu attiecīgi, gribu teikt, ka tie nav argumenti pret klusinātājiem.
Kādēļ jāčakarē sava un citu (ja kas, arī suņu dzirde cieš - īpaši alu suņu, kuriem bieži šāvieni sanāk turpat tuvumā - viņi jau nesūdzas, protams...) dzirde dzinēj-/alu-/pieiešanas- medībās, kur austiņas lietot ir ļoti neparocīgi? Ja vēl ir vējš, galva dulla jau pēc 30 min, vai arī ja nogriež klusām, tad neko tolkom nedzird - bet medībās tas jau ir bīstami...uz gaidi jā, iesēdies viškā, saliec visu pa rokai un kad vajag šaut uzbīdi to austiņu uz ausīm vai kaut vai puļķus iespraud. Bet dzinējmedībās/medībās uz pieiešanu visi tie pribambasi reāli traucē, jūties kā tāds nastu nesējs-kamielis. Bet, ja nekas netiek izmantots, un jāšauj, vakarā, protams, ausis džinkst.
Līdz ar to - klusinātāja aizliegums ir no tās pašas sērijas, no kuras mums ieroči vispār ir tāda tabu tēma sabiedrībā - tās pa lielam ir totalitāro/okupācijas seku paliekas.
Uģis Gizmo
Uģis Gizmo
Pēdējo reizi manīts 2023-07-18 12:57
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Mežā
Medību stāžs: Pietiekami
Aprīkojums: Ir
Suņi: Patīk
09.05.2014. 16:48
Arni Tev uz dzinējmedībām, atceries, jāiet ar gludo takā ni ni... :)
Bet, ja nopietni, tad man arī nav skaidrs šis jocīgais aizliegums un pretestība. Piemēram uz bauri - kluss šāviens (nosacīti) lopiņi lieki netiek tracināti... Nu tīri IMHO!!!
Gatis Bināts
Pēdējo reizi manīts 2024-02-22 23:18
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
09.05.2014. 19:34
Uldi, nevienam jau nav nekāds noslēpums, ka Haenel tiek ražots zem viena jumta ar Merkel.
Sākoties lielajai krīzei tika atdzīvināts vēsturisks zīmols Haenel, kurš Merkel paspārnē ražo budžeta klases ieročus.
Tas viss darīts tikai ar vienu vienīgu nolūku, iekarot tirgu budžeta segmentā. Ne par velti 2 gadus vēlāk savu dalību pieteica Sauer 101 un Mauser M12, bet tur jau ir citi cipari.
Uz doto brīdi vis populārākais no Haenel ražojumiem ir karabīne Jaeger10, kurš veiksmīgi konkurē ar tādiem brendiem kā, Tikka, Sako, CZ, Antonio Zoli, Sabatti un citiem, bet Haenelis vienīgais no šiem visiem tiek ražots Vācijā.
Šādas karabīnes cena ir 1110.- Euro
Gatis Bināts
Dzintars Graudužis
Biedriba Medniekiem.lv
Dzintars Graudužis
Pēdējo reizi manīts 2023-11-24 10:43
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Rīgas raj.Inčukalns
Medību stāžs: Labs laiks jau pagājis
Aprīkojums: gludais,kombi,vītne
09.05.2014. 21:04
Mīļie kolēģi mednieki,liela daļa no jums neprot pilnvērtīgi iztīrīt savu šaujamo un jau sapņojiet par klusinātājiem.Cik reiz var rakstīt vienu un to pašu,aizsērējis klusinātājs ir briesmīgāks par stobrā aizmirstu lupatu.Ja lupata radīs lokālu stobra izpūtumu tad klusinātājs(aizdi...s)rauj pušu patrontelpu vai pat nolauž aizslēga zobus un to var dabūt arī pierē.Praktiski klusinātājs noklusina tikai pulvera sprādziena troksni kurš īstenībā ir neliels,lielākais troksnis rodas kad lode pārsniedz skaņas barjeru un atraujas no tās(skaņas atrums apm.330 m/s,laikam),pat gludstobra lode lido drusku ātrāk.Neskatieties bojevikus,tas ir tikai ķinītis.Ir tā saucamie alternatori kuri izskatās kā klusinātāji bet skaņas vilni nevis noslāpē bet pārveido,izkliedē un novirza-mazina postošo ietekmi uz dzirdi un arī dabā nerada stresu.Vizuāli abas ierīces ir līdzīgas un lai protokolā nebūtu jāraksta klusinātājam līdzīgs priekšmets(jo atšķirt var tikai eksperts,juridiski)laikam nolēma to vnk. nahrenizēt.Jā izmaina ne tikai skaņu,bet arī lodes trāpījuma vietu.
Andis Liepiņlauskis
Andis Liepiņlauskis
Pēdējo reizi manīts 2023-12-28 13:52
Lietotāja statuss: Eksperts
Mednieku organizācija: oksalis.lv
Atrašanās vieta: Austrumlatgales virsmežniecība
Medību stāžs: 3 gadiņi
Aprīkojums: mazs, mazs nazītis...
Suņi: Taksis - Lara
09.05.2014. 21:16
Angļu valodā ir divi vārdi "silencer" un "suppressor". Silencer ir taktiskais klusinātājs, kam uzdevums ir izmainīt skaņu uz ne tik indīgu ausīm kā tas ir sākumā. Suppressor jau ir klusinātāji pa nopietno, kam uzdevums ir noklusināt maksimāli. Vieni no pašlaik pasaulē labākajām ietaisēm ir A.R.I.E.S Suppressor systems. http://www.shootersdepot.com/a...
Ilgvars Zihmanis
Ilgvars Zihmanis
Pēdējo reizi manīts 2024-03-29 01:47
Lietotāja statuss: Guru
Atrašanās vieta: Rīga, Gulbene un pēc vajadzības
Suņi: nav
Medību trofejas: 11
09.05.2014. 22:59
Silencer ir taktiskais klusinātājs... Suppressor jau ir klusinātāji pa nopietno...

piedošanu par offtopic. varbūt iesākumā papēti mazliet tuvāk to linku, ko pats iemeti, konkrētāk - sadaļas Suppressor "hoopla" un Suppressor Science. "A “sound suppressor” is a devise that will suppress sound. A “silencer” does not exist." Ir uzmontējaie klusinātāji un ir integrētie. Ja grib noklusināt maksimāli, tad jāšauj ar zemskaņas munīciju, tāpēc ka nekāds "suppressors" nenoklusinās blīkšķi, kas rodas, kad lode pārvar skaņas barjeru
Edgars Kecs
Edgars Kecs
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
10.05.2014. 08:50
Piekrītu lai sasniegtu efektu kā rāda filmās tad lodes ātrumam jābūt zem skaņas ātrumam. Mūsu ieročiem piedāvātā munīcija ir visiem visrkaņas, dažiem pat 2-3 reizes pārsniedz to ātrumu un kāds tad klusinātajs, efekts būs min. Skatījos vienu krievu raidījumu kur speciāli priekš spec naz tiek izmantoti klusinātaji, tad tur arī ir ierobežoti attālumi pie kādiem var efektīvi šaut, un tā kā filmās šauj 1 km attālumā un nav skaņas tas ir tīras pasakas. Par snaiperieni varu saderēt efektīvais zemskaņas munīcijai efektivitate būs līz 300m.
Par malu medībam ir ta ka aizmugurē sēž viens maļikis ar stobru un mierīgi var ar to stobru veiksmīgi šaut gan uz vienu pusi gan uz otru pusi. It īpasi kā jaunajiem autiņīem tagad ir lielās lūkas virs jumta vispār problēmu nav, ieraudzīji medījumu, izlīdi un šāuj no atbalsta veiksmīgi, pāreijais jau dela tehniki. Vieni maļiki praktize tā. Pats redzēju vienās med platībās. Lēnam pa ceļu brauc auto. Saule jau pie horizonta. Pabrauc garām mūsu mājai, pēc kāda laika atskan šāviens. Dzirdi kā auto ar rūkoņu aiznesās talāk. Pēc kāda laika tas pats auto jau brauc atpakaļ. Izrādas sistema tāda. Tiek nomedīts buks. Divi vai viens izlien āra un iet to buku dīrāt. Pa to laiku auto aizbrauc prom. Kad viss darbs izdarīts tad sazvanas un tiek paņemts un tad aidā uz majām. Tādarās vienā kolektīva medību platībās.
Par to šāviena troksni ir ta ka ja tev jāizdara tikai viens šāviens tad tā dzirde netiek tik traki ietekmēta, bet ptorams ja tev jāšauj sšautuve tad piekrītu tur ausis ilgi džinkstēs bez ausu aizsargiem!!
Arnis Puksts
Biedriba Medniekiem.lv
Arnis Puksts
Pēdējo reizi manīts 2024-02-15 00:29
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv - tieši un nepastarpināti!
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: ANNO 1998.
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
Suņi: Dutchhound
Medību trofejas: 30
10.05.2014. 09:04
Uģi - vītni var un vajag dzinējos izmantot. Tikai jāapzinās risks - un pirmais kritērijs ir iedzīvotāju blīvums: te ir Latvija, nevis Beļģija. Varbūt Pierīgā šur un tur medību vadītājiem gan derētu aizdomāties par vītnes izmantošanu šaujot no zemes pa lielajiem pārnadžiem, jo tur šāviens sanāk nelielā, bet tomēr leņķī. A "uztvērējmežā", aiz dzīvnieka, var būt sēņotāji, dabas vērotāji, vai vienkārši bomži...varbūtība, ka tāds sēņotājs mežā būs Pierīgā ir stipri lielāka, nekā Īdeņā vai Mazpisānos.
Par klusinātājiem - Somijā laikam puse mednieku staigā ar aizslēda detaļām pierē?
Ja kāds galīgi apdolbīts indivīds vispār nejēgs to reizēm iztīrīt (un ne jau no viena šāviena tas klusinātājs aizd*ies), tad =muļķis dabūn pērienu pat baznīcā.
Dzirdei noteikti nāks par labu pulvera gāzu radītā trokšņa samazinājums, nav runa par absolūti klusu šāvienu - tas nav vajadzīgs. Vajadzīgs ir max saudzējošs režīms ausīm. Valstis kur klusinātāji ir atļauti, acīmredzot likumdevēji arī nonākuši pie secinājuma, ka apdraudējums sabiedrībai no klusinātāju aprites atļaušanas neko daudz nepieaug, bet tieši pretēji - pieaug cilvēku veselības aizsardzība.
PS. Bojevikus jau gadus 10 neskatos - TV nav un dators pēc garās darba dienas parasti aiztikts netiek...
Slēpts
10.05.2014. 09:05
nu cik tad tas skaļums būs liels pēc noklusināšanas? kā masenei, drusku skaļāks?
Edgar, dzirde tiek bojāta arī mežā un neatgriezeniski.
Arnis Puksts
Biedriba Medniekiem.lv
Arnis Puksts
Pēdējo reizi manīts 2024-02-15 00:29
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv - tieši un nepastarpināti!
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: ANNO 1998.
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
Suņi: Dutchhound
Medību trofejas: 30
10.05.2014. 09:17
Skaļāk gan nekā masenei. Bet klusāk, nekā bez. Neliels ieskats:
[youtube::X826lvKvB2Y]
[youtube::6mm8M66nitU]