Šodien vārdadienu svin Mirta, Ziedīte, rītdien - Marģers, Anastasija
toptitle

Forums

Tēmas nosaukums - Jauns rīkojums

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 47 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 29.01.2015. 17:53

Edgars Kecs
Edgars Kecs
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
19.01.2015. 20:01
Kolēģi gaidīsim pavasari un tad redzēsim ir tas mēris vai nav. Bet diemžel palasot komentārus ir tāda sajūta ka daudzi dzīvo pilnīgi citā pasaulē un domā ka joprojām ĀCM ir izdomu auglis. Diemžēl nē, jo reāli runājos ar medniekiem kas medās citos pagastos tur ar diezgan bēdīga situācija ir ar rukšiem. Viens medību kolektīvs kur medās pie baltkrievijas robežas jau pāris mēnešus vismaz nav redzejuši ne rukšu pēdas ne uz barotavam kas ir nācis. Kaut rukšu viņiem salīdzinot ar mūsu kolektīvu ir trīs reizes vairāk iedots. Tagad licences ir bet medīt nav ko.
Es zinu ka daudzi neticēs kamēr paši neredzēs tos rukšus. Tāpēc naivi novēlu jums piedaloties dzinējmeības atrast kādu rukšu baru kas nav no dzīvajiem lai sabruktu jūsu rozā pasaule.
jo mazāks rukšu blīvums ir jūsu medību platībās jo mazāka iespēja ka tiks atrasti beigti rukši, jo lielāks blīvums jo lielāka varbūtība uzrauties rukšu līkīsiem.
Es ar nepacietību gaidu kad mēris būs Kurzemē. :)
Tad redzēsim kādas dziesmas tiks dziedātas.
Bet tā kamēr rukši ir, tad medāties cik var, jo nākotnē rukšu medības ir miglā tītas. Protams ar to medības nebeidzas, bet kādi 30% vismaz no medībam būs uz kādu laiku apturēts. Vieniem var būt tas ir bizznes, bet man tiesi bŗīva laika pavadīšana un aptūšanās no iktienas. Uz āžiem nepatīk medīties, jo kā negarso man tas, tad manis pēc var būs kaut katrā ha pa āzim. Ruksis tomēr man un manai ģimenei ir gardāks :)
Ernests Pūriņš
Ernests Pūriņš
Pēdējo reizi manīts 2018-08-12 15:28
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Krustakmens
Medību stāžs: kopš spēju aiziet līdz mežam
Aprīkojums: ir
Suņi: kaut kad būs
19.01.2015. 20:13
Cik Tu, Edgar, vari ilgi čīkstēt, kā tāda bāba, atvainojiet šeit esošās dāmas... apnicis jau lasīt tās vaimanas, kā Tevi sieva panes ar šito īdēšanu...!?
Valdis Burvis
Valdis Burvis
Pēdējo reizi manīts 2019-06-16 19:53
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Mednieku organizācija: m/k avots.
Atrašanās vieta: kurzeme
Medību stāžs: 23
Aprīkojums: iz .ij27em.cz550 7*64.MARLIN -22WMR
Suņi: jaktis rasa.
Medību trofejas: 2
19.01.2015. 20:21
Kurzemē domāju ka neviens neapšauba to ka pastāv iespēja kad ĀCM arī būs reiz lidz mums atvests vai ieviests ar homo sapiens palīdzibu visdrīzāk ,taka Keca kungs sēdi savās ārzemēs un vairo citas svešas zemes labklājību , un nesatraucies ka kurzemnieki pašlaik mielojas ar,, GARDIEM,, meža rukšiem ,vieglāk jau ir doties lābākas dzīves meklējumos nevis cīnīties par savas zemes labklājību.......
Jāzeps Baltais
Pēdējo reizi manīts 2018-12-27 18:42
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Ala
Aprīkojums: akmens un uguns
Suņi: dalmacietis
19.01.2015. 20:26
Ja man,kā pasakā,kādreiz izdotos noķert zelta zivtiņu,kura būtu gatava izpildīt kaut vienu manu vēlēšanos-es laikam lūgtu ,lai Kecam tiktu atslēgts internets
Alvis Šubenieks
Alvis Šubenieks
Pēdējo reizi manīts 2015-06-10 16:28
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Balvi
Medību stāžs: 7 gadi Tibetā
Aprīkojums: Mauser M12(7x64) extreme + Kahles Helia CSX ; IŽ-12 12/70
Medību trofejas: 2
19.01.2015. 20:35
:D
Gundars Geduss
Pēdējo reizi manīts 2015-11-29 20:00
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Mednieku organizācija: SAB Mednis, LMS
Atrašanās vieta: Līvānu novads
Medību stāžs:
Aprīkojums: never enough guns
Suņi: somu- karēļu laika
Medību trofejas: 5
19.01.2015. 20:38
Es ar nepacietību gaidu kad mēris būs Kurzemē. :)

Edgar, nu šitas gan nav smuki, priecāties par nāburga nelaimi. Kauns par brāli čangali.
Ceruams pie kuršiem tā zaraza neaizies. Ne spalvas:)
Jānis Krūkliņš
Jānis Krūkliņš
Pēdējo reizi manīts 2021-10-22 11:49
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Arāji
Medību stāžs: no 1993. gada
Aprīkojums: Tikka
Suņi: nav
Medību trofejas: 10
19.01.2015. 21:15
ps. Pēc pēdējās informācijas Ērģemes pagastā, kur tika ievazāts ĀCM Z-Vidzemē šā gada jūlijā, NAV NEVIENAS CŪKU PĒDAS šobrīd! Bet tās jau visas ir pasakas, vai ne :D

Ir gan pasakas , Arni . Hren viņu zina , kas tev tādu informāciju nepareizu piegādā . Uz manu barotavu cūkas nāk . Neregulāri , bet nāk , normāls bariņš .Barotava ap km no vietas , kur pagāšgad jūlijā atradu pirmo ar mēri slimo . Uz Turnas pusi mazāk , bet arī ik pa brīdim parādās . Tuvāk Kārķu platībām pirms laiciņa vilkus dzenot atrada bariņu apkritušas . Bet uz tuvāko barotavu tāpat nāk .Tā ka , kaut kas ir apkritis , kut kas vēl barojās , nav tā ka pēdas neieraudzīt . Paziņa pat dienas vidū pastaigājoties pa mežu brangu kuili no migas izcēla : )
Artis Beitiks
Artis Beitiks
Pēdējo reizi manīts 2023-05-23 14:22
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Smiltene
Medību stāžs: 2008
Medību trofejas: 4
19.01.2015. 21:17
Jāzeps Baltais
Calendar Šodien, 20:26
Ja man,kā pasakā,kādreiz izdotos noķert zelta zivtiņu,kura būtu gatava izpildīt kaut vienu manu vēlēšanos-es laikam lūgtu ,lai Kecam tiktu atslēgts internets

+10 :D
Edgars Kecs
Edgars Kecs
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
19.01.2015. 21:45
O redz kā nepatika mans komentārs. Es tāpēc un rakstīju lai paskatītos kāda būs reakcija :)
Es Ernest jau neraudu kā tu minēji kaut kāda bāba, bet rakstu kā ir citos pagastos. Ja jau tev faktu rakstīšana jau liekas par raudāšanu tad sorry.
Redz kā kurzemnieki sarosījās. Kā īstenie čiuļi uzreiz ieriebt vajag.
Kāpēc rakstīju par kurzemi jo varu saderēt ka vēl lielākā daļa domā ka tas kas darās mūsu pusē ir riktīgās pasakas. Diemžel realitāte ir ļoti bēdīga. :(
Jāni tāda situācija kā tu aprkastīji ir pagaidām daudz viet, vienā vietā rukši krīt otrā it kā nav ne miņas no tā vīrusa. Protams paldies Dievam ka izdzīvos kāda sēkla un būs ar ko pavairot atkal. Bet var būt tā ka vienkārsi bars nav vel saskāries ar slimo indivīdu. Vai arī tā kā mineja viens kolēģis. Viņa novērojumi bija tādi ka viņš nomedīja slimu cūku ar apstiprinātu vīrusu. Un jau labu laiku brauc uz to vietu skatīties vai rukši nav nākuši. Izrādas ka rukši kas dzīvo blakus teritorijā mierīgi dzīvojas bet uz otru barotavu nenāk. Viņš domā ka rukši laikam jūt kaut ko nelāgu, ka slimība nav nekā laba tāpēc arī nerādās slimo rukšu teritorijā. Viņš domā ka vai nu cūkas to slimību jūt vai nu sagadīšanās. Es neko pateikt šajā jautājumā nevaru jo tāda situācija ir daudzās Latvijas vietās. Vienā rajonā krīt, bet tur pat blakus rukši barojas it kā nekas nav noticis.
Mums ar tika atrastas cūkas gan Maļinavas teritorijā, gan Biķernieku teritorijā, bet pie mums tas nebija konstatēts lidz tika atrasta beigts ruksis. Es domāju ka tas ir tikai laika jautājums un veselie rukši agri vai velu inficēsies ar to un tad kritums būs neizbegams.
Es jau ārzemēs nestrādāju, tāpēc nevajag man te braukt augumā! Strādāju Latvijā un strādāšu. Bet pats priecājies ka tev nevajag braukt uz ārzemēm, jo ne no labās dzīves brauc liela daļa iedzīvotaju strādat uz turieni. Protams kā saka paēdis nepaēdušu nesapratīs!
Andis Bricis
Andis Bricis
Pēdējo reizi manīts 2018-04-26 12:08
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Jelgava
Medību stāžs: ir
Aprīkojums: Runga
Suņi: nu jau 2 X Kvaukšķis
19.01.2015. 21:47
Dzinējmedībās savākt večus katru dienu taču arī nevar. Tātad, aprakstiet, kā Jūs redzat tās šausmu ainas - kā tie mednieki tās cūkas izbliezīs? Nu, paņemot vidējo statistisko Latvijas mednieku formēju - ~30veči, no kuriem aktīvi ir ~5; platības lai būtu ~4000ha. Vnk ļoti interesē tas domu gājiens ;)

Ja klubā ir 30 veči un tik 5 aktīvi kā jūs medī? Priekškam neaktīvos turēt? Biedra naudas pēc? Parasti neaktīvie uz aktīvajiem pukst ka gaļinieki esot. Laprat aizbrauktu uz to neaktīvo klubu bebrus izmedīt, samaksāšu pat biedra naudu kā ziedojumu.
Bet ja runā par cūkām
Mūsu klubā lai cik tas dīvaini nebūtu 80% limita nomedī tieši uz gaidi un no februāra līdz marta beigām ģeogrāfiskās platību atrašanās vietas fenomens. Izņemot briežus un Aļņus, kautgan uz gaidi nomedīt ir kā divus pirkstus ap asfaltu tikai limits ragainajiem ir smieklīgs. Zinu 2 klubus LV kas medī tikai uz gaidi un diezgan labiem rezultātiem. katru gadu limitu + virslimitu izpilda bez problēmām.