Šodien vārdadienu svin Agija, Aldonis, rītdien - Nanija, Ilgmārs, Igmārs
toptitle

Medību trofejas - Jenoti

Pievienoja Aleksandr Fondorka. Skatīts 6278 reizes.
Lai pievienotu komentāru, vispirms jāreģistrējas. Reģistrēties
Komentāri:

Nikolajs Ustinovs2017-01-03 17:10

Aleksandr Fondorka kupil puljemjot bolwe vlesu tom nekto nezivjot(ha-ha)

Igors Magonovs2017-01-03 17:44

Super,man patik.

Edgars Kecs2017-01-03 18:35

No vienas puses super medības izdevušās, bet no otras puses visa ģimene tika izšauta rezultātā, tur vairākus gadus vismaz nebūs ko darīt. Es gan paņemtu no mītnes pārīti un liktu svētu mieru. Par nākotni ar jāpadomā, nevis dzīvot tikai šodiendienai, vai vispār ar vienu dienu, a kas pēc manis paliks, jau pie kājas.

Ernests Pūriņš2017-01-04 01:16

Sašam kritika ir nākusi par labu, re kas par bildi!

Gatis Lazdins2017-01-04 08:41

Bilde smuka! Laikā tik patīk ceļot Sašam:)

Jānis Upmalis2017-01-04 09:43

Smuka bilde.

Slēpts2017-01-04 15:43

Apsveicu mednieku!
Super bilde.
p.s. Edgar, bļin , Tev kaut kad dzīvē ir kas patīk???
pats būtu kādu trofejas bildi ielicis, ne tikai taustiņus un mēli klabinājis.

Edgars Kecs2017-01-04 17:51

Ivar!
Tu vismaz saproti jēgu pierakstītam tekstam, vai tomēr tev un daudziem visu kā mazam bērnam vajag sīki izskaidrot, sagremot un iebāzt mutē. Kur es esmu rakstījis ka man nepatīk šī te bilde un viss nepatīk. Es pierakstīju to ko var izlasīt augstāk un kā es darītu, jo domāju ne tikai par šodienu un ka tikai šodien visu nomedīt, bet arī par nākotni, lai atnākot uz to pašu vietu tu redzētu arī āpšus, nevis tukšu alu vai labākajā gadījumā lapsu un ješku. Tāpēc arī sanāk tik gara rakstīšana jo daudziem nepielec to ko es rakstu un vajag kā maziem bērniem visu sīki aprakstīt. Saprotot tavu medību variantu tad tu laikam šautu tik cik varētu nomedīt un kas būs tālāk ir pie vienas vietas. Tā pat kā mūsu valstī viss notiekās, galvenais šodien visu sagrābt, nozagt, samuhļot, bet kas būs rīt tas jau pie dirsas, galvenais ka šodien viss ir zajebis, a kas būs rīt ir pie lielas un resnas dirsas. Galvenais ka man labi, a pārejie lai kaut vai no nabadzības pamst. Piedodiet ka norāvos, bet besī ārā visa šī te attieksme, ka dzīvojam tikai vienai dienai un galvenais ka man labi a pārejais lai kaut vai pasaule griežas kājām gaisā. 26 gadi jau brīvībā, bet paskatoties kā dzīvo Latvijā iedzīvotāji, gribās teikt ka nodzīvoti 26 gadi brīvībā, bet nekas labs tā arī nenotiek, tikai notiekās sliktāk un sliktāk, paskatieties sev apkārt kas darās, cik aizbrauc, cik ciemu izmirst, cik nodzerās, un kas paliek vieni pensionāri un hroņiki ā un aizmirsu vel paliek buržuji pie siles. Paies vēl gadi kādi 20, protams ja vēl tāda valsts kā Latvija būs, tad kas paliks, da nekas, jau tā pat pat labākās eksperu prognozēm pēc gadiem 50 tādas nācijas kā latvietis nebūs gandrīz, būsim kā Līvi. Jo nekas netiek darīts ne valsts ne tautas labā.
P.S. piedodiet ka norāvos, bet Ivara un pēdejā zina par Dobelē notikušo, pohujisms pret visu notiekošo, drusku norāvos. Žēl bērna un bērnu :(
Bet bildes pēdejā laikā nelieku jo pārāk daudzi sāk vienkārši visu apdirst, ka ne tā un ne šitā, tad jau labāk neko nelikt un negaidīt nekādu kritiku. Un ja kas, tā kā pie mums rukšu var teikt rukšu nav un es centos saglabāt jau tā pat kritiskā stāvoklī esošo buku skaitu tāpēc šogad izņemot bebrus, lapsas un ješkas nekas netika nomedīts. A tupa likt vienus un tos pašus bebrus 20-25 kg svarā, domāju nekāda tā trofeja dižā neskaitās.

Jānis Upmalis2017-01-04 18:27

Pirmkārt, nekur neredzu, ka būtu pieminēts, ka šie āpsīši būtu no vienas alu sistēmas. Otrkārt, neesmu dzirdējis, ka Latvijā āpši būtu uz izmiršanas robežas (neredzu iemeslu raudāt). Treškārt, āpsis ir tāds pats plēsējs kā lapsa vai "ješka" - ar ko tad šie divi sliktāki par āpsi? Medījums paliek medījums un beidziet vienreiz gaudot par mātēm, bērniem, ģimenēm - mums gaudotāju jau tāpat pietiek. Un, varbūt kļūdos, bet, spriežot pēc bildēm, Aleksandrs ir visai racionāls mednieks, kurš nemedī tikai prieka pēc, bet cenšas visu medībās iegūto produkciju izmantot. Nedomāju, ka bildē redzamais cilvēks ir tas, kurš sačakarēs mūsu nākotni - jāmeklē citur.

Antons Vuclavs2017-01-04 18:50

Aleksandrs ir malacis, jo piekopj vienu no grūtākajiem medību veidiem, un izmanto iegūto medījumu, visu cieņu. Edgaram kārtējais palags par neko.

Edgars Kecs2017-01-04 19:12

Jāni pirmkārt vai tu stieptu visus tos āpšus uz medību vietu ja tie tiktu nomedīti dažādās vietās, otrkārt zinu to fondorku tad viņš braukā pa visu valsti pēc ielūguma. Manis pēc var kaut vai visu izmedīt vienā vietā, bet vai ir jāizmedī pilnīgi viss. No vienas puses āpšu populācija nav uz kritiskās robežas, bet zinu ka ja medīt intensīvi āpšus vienās medību platībās tad tuvākos pāris gadus pat nav ko sapņot par to medībām. Ja skatīties uz situāciju ar skaidrām acīm tad izmedīt āpšus savās medību platībās reāli var par vienu sezonu nav problēmu, bet tuvākos pāris gadus vismaz nav ko cerēt uz āpšiem. Pats reāli zinu pāris kolektīvus kuri intensīvi medīja āpšus rezultātā āpsi ieraudzīt tas ir mednieka sapnis. Tad jau labāk āpši lai savairojas nekā lapsas un ješkas, vismaz jēga būs lielāka.
Anton ja nepaslinkot un riktīgi ķerties āpšiem, tad tici man ka āpšus pat bez suņiem, bet vienkārši sēžot pie alas var tā paretināt ka tuvākos pāris gadus par āpšiem varēs tikai sapņot. Bet ar suņiem āpšus paretināt to katrs varētu, dienas jautājums un rezultātā tukša ala uz tuvākiem pāris gadiem. Kāpēc es tā cepos it kā par nekā neinteresējošiem āpšiem, pateikšu priekšā, jo viss ir tā ka sākas it kā ar āpšiem, bet realitātē beidzas ar !!!!!! Un es atkarībā no citiem atškiros ar to ka domāju par nākotni, un cenšos sargāt dabu lai nākotnē būtu ne tikai ko redzēt arī medīt, kā arī lai būtu daudzveidība. Bet manis pēc jūs varat kaut vai visu izmedīt savā rajonā.

Ilgvars Zihmanis2017-01-04 20:43

oi johai! Visu cieņu Fondorkas kungam! Man āpšus tikai vienreiz dzīvē gadījies redzēt (un tai pašā reizē arī nobildēt) :)

Jānis Upmalis2017-01-05 00:02

Es domāju - no kurienes politikā rodas tie, kas visu zin labāk par citiem un atšķirībā (nevis atkarībā) no tautas arī saprot visu labāk? Tagad man vairs nav par to jādomā.

Ernests Pūriņš2017-01-05 01:04

Kecs atkal spridzina... patīkami palasīt šos pamatskolas līmeņa sacerējumus... ak, kad reiz tu pats pārlasīsi šos savus garadarbus... acis asiņo to visu lasot... zinu, jau zinu, man ir kecomānija :D :D :D

Roberts Trautmanis2017-01-05 08:52

Apsveicu! Paliek jautājums - vai tiešām pie alas izejas gaida ar karabīni/ ar optiku?
75% piekrītu Edgaram. Izšaut VISU jau nav tā lielākā māksla! Profs tomēr atstāj sēklai arī. Kas būtu ja tā saliek rindā aļņus vienā mastā (un tā katrās medībās)?

Slēpts2017-01-05 11:06

Edgar- beidzot Fondorka k-gam ir smuka bilde- par to ir jāapsveic.
Ne katrs no mums ir āpsi nomedījis- es esmu tikai vairākas reizes redzējis- bet neesmu paspējis noķert optikā.
Ko viņam vajadzēja vēl pierakstīt, ka alā ir atstājis 2 šīgada jaunuļus, lai atkal būtu par ko runāt?

Valdis Jačmenkins2017-01-05 11:34

Jau kuro gadu Aleksandrs izšauj visus āpšus. Tāpēc mēs viņu tik reti bildēs redzam ar āpšiem. Robert un Edgar, cik āpšus Jūs gadā nomedījat (Jūsu vārdiem nošaujat).

Kārlis Doze2017-01-05 13:37

Bilde Super! Apsveicu veiksmīgo mednieku (profesionāli).
Par āpšiem- ir ļoti lielas platības valstī, kur par āpšiem neviens neliekas ne zinis. Tāpēc pilna ar sabraktiem āpšiem ir Liepājas, Bauskas un ,ļoti ticams, arī citas šosejas, pa kurām man vēl nav sanācis braukt, tādējādi izniekots valsts medību resurss. Bet te, mednieks saimnieko godam!

Edgars Kecs2017-01-05 15:03

Nezinu kā Fondorkas kungs var ar optiku alā šaut āpsi, drīzāk uz dullo pieliek kā KKB pie galvas maseni un tad nospiež gailīti, bet pēc idejas ja ķerties āpšiem klāt ta riktīgi, nevis medīt tikai limitētos tad izmedīt tos var ļoti ātri. Protams ja tu sēdi un gaidi tikai to pašu meža cūku, stalto vai buku protams nomedīt āpsi ir viens no 1000. Bet ja sēdēt pie āpšu alām tad nomedīt to var pat tajā pašā vakarā kad atnāci. Es pēdejos gadus āpšus neaiztieku jo pie mums viens kolēgis tā ar āpšiem ir aizrāvies, bez suņiem, ka izmedītas alas ir tā ka izņemot ješkas un lapsu jau neatrast, tas ir bez suņiem, ar suņiem vispār āpsi ieraudzīt būtu problēmas vismas tuvākos pāris gadus. Tāpēc arī saku ja mūsu medību platības tā āpšus atšautu kā bildē ir, tad par āpšiem tuvakos pāris gadus pat nav ko domāt. Un tagad teikt ka par 10 vai 20 medību gadiem āpsi tikai reizi esmu redzējis, tad nevajag dirst virsū man ar vārdiem, bet ņem un riktīgi sāc ar āpšiem nodarboties. Es kad ņēmos ar āpšiem tā pa nopietnam, pa sezonu mierīgi sēžot pie alām līdz 10 gab nomedīt nebija problēmu, bet tā medot intensīvi pāris gadus ar kolēgiem pienācam pie secinājuma ka to gandrīz vai nav. Bet par Fondorku tas braukā pēc ielūguma pa visu Latviju, un ar suņiem medī tos alās. Protams kur āpšus neaiztiek un nemedī tur viņam ir zelta ādere, bet kur ir paretināts, tad labi ka vienu āpsi nomedī, jo nav ko medīt vairs. Tāpēc mazāk braucat augumā ka to ir tā un šitā, bet paši ņemat un pasēžat pie alas un gaidiet savu zelta āpsi :) Tikai pacietībai vajag un pareizai vietas izvēlei. Vasarā tie jau pa gaišumu tusē pa laukiem, bet pienākot rudenim izlien no alas ļoti pavēlu, lielākoties āpšus nomedīju pēc 9 vakarā un kad ir pilnmēness. un cenšos sēdet jau laicīgi sagatavotā vietā un lai mēness gaisma kristu tieši alai virsū. Tā kā veiksmi. Protams jau tikai nākamgad.

Valdis Jačmenkins2017-01-05 16:36

Edgar, Tavs pēdējais rakstu darbs atkal apliecinājums, ka klabini pa taustiņiem ,tik ātri, ka domas netiek līdzi. Vai vienkārši uzvilkies par to, ka daudzi nepiekrīt Tavam domu gājienam, līdz ar to sastresojies. Kāpēc gaidīt 2018-to?

Dzintars Gūtmanis2017-01-05 19:34

Gribeju jau ielikt bildi ar saviem apsisiem. tomer atturéjos.jo bail vai Keca kungam sirds iztures. Kec ei valdiba varesi to üdeni liet no rita lidz vakaram.

Edgars Kecs2017-01-06 06:05

Kā saka veiksmi jums āpšu medībās. Kā saka kas meklē tas atrod, tas ir kas iet uz āpšiem un tie nomedī, nevis saka ka tikai reizi apsi ir redzējuši. Un dažreiz ir jāpacel sava pēcpuse lai sasniegtu ko vēlies, bet nevis tikai gudroties.
Visiem veiskmīgu pēdejo darba dienu un jaukas medības šajās brīvdienās. Šaujiet garām. :)

Slēpts2017-01-06 09:47

Paldies par vēlējumu! Keca kungs, lai arī Jums izdodas nomedīt kādu āpsi! ;)

Jānis Grebis2017-01-06 14:07

Vienkārši izcils foto padevies Fondorkam! Šo reāli var karināt medību istabā. Visu cieņu medniekam!

Jānis Medveckis2017-01-09 12:59

Suņi rej,a Saša tik bliež!

Martins Grinkevics2017-01-21 14:29

Skaisti alas dzīvnieki.

Slēpts2017-03-17 12:20

Pagaidiet. Rakstīts, ja jenoti. Kur tie paslēpušies?

Žanna Zariņa2017-04-07 11:33

Bilde Aleksandram ir izdevusies izcila! Laikam kritika ir nākusi par labu ;)
Neredzu gan bildē nevienu jenotu, bet nu tas tā...
Āpšus izmedīt var, bet ne visi viņus medī, tā kā , vismaz pagaidām, āpšiem Latvijā izmiršana nedraud. Ja kāds āpsi nav redzējis, tas nenozīmē, ka platībās āpšu nav, jo āpsis ir nakts dzīvnieks, dzīvo alās, alas ne vienmēr var atrast ( vislabāk meklēt tagad, kamēr mežs nav sazaļojis) un, ja cilvēks nemedī alās, bieži paiet alām garām, nepievēršot tām uzmanību.
Apsveicu Aleksandru ar veiksmīgām medībām!

Toms Silavs2018-09-14 17:20

Super

Līdzīgas trofejas

CCCP COMBACK
CCCP COMBACK
Comments 10 Views 8860
Trofejas
Trofejas
Comments 2 Views 3641
Jenots
Jenots
Comments 7 Views 11216
šī gada pirmais jenotu bullis
šī gada pirmais jenotu bullis
Comments 10 Views 11069
Tā gadās, kad lēni skrien un slikti slēpjas
Tā gadās, kad lēni skrien un slikti slēpjas
Comments 2 Views 521
Trofejas
Trofejas
Comments 1 Views 11976