Nezinu vai tādas maz esmu redzējis un vai vispār tādas ir?
Slēpts
24.01.2009. 20:02
Nu par DUPLEKS lodēm neko sliktu nevaru teikt.Iet caur krūmiem labi.Nezinu vai visiem tā,bet man vienīgais kas ir ka pēc šāviena paliek salīdzinoši daudz pulveris stobrā nesadedzis.Kaut gan turu siltā un sausā vietā.
Dundurs teicās, ka tie esot pulvera degšanas sārņi, kas pēc skata līdzinoties svaigiem pulvera graudiem... Gribētos ticēt. Jo vairāk tāpēc, ka Dundurs patronu ražošanas niansēs ir suni apēdis. Pašlaik izmantojot somu VihtaVuori pulveri, pie tam katrai ložu sērijai savu
Aprīkojums: Verney - Carron (12/76), Tikka t3 (308 win)
Suņi: -
24.01.2009. 20:52
vai tad viņi tādas vispār ražo ???? Cik es zinu viņi ražo šādu munīciju
* Monolit 28
* Monolit 32
* Dupo 28
* Rossa 32
* Hexolit 32
tās vēsturiskās Ulmaņlaiku patronas met laukā....
Var arī divus suņus apēst un nesaprast,ka pulveris līdz galam nesadeg tāpēc, ka nav nepieciešamā blīvējuma stobrā vai pat arī čaulītē. Jāpiestrādā pie prapja izmēriem. Pulveris deg eksplozīvi, gāzēm strauji raujoties garām pa šķirbām, zūd gāzu spiediens, pulveris nepaspēj sadegt.
īstenībā interesanti... Vai rūpnieciskā veidā ievietots čaulītes prapis būtu mazāk piemērots izmēros nekā pašlādētais, ko tak arī pats lādētājs netaisa un pēc konkrētā izmēra necērt?
Esmu suni apēdis tieši pārlādējot visādus šitos monolītus utt, tie baltie prapīši, nu cits čaulā blīvi ieguļās, cits vienkārši iekrīt, būs brīvs brīdis, jāpamēra kautvai ar mikrometru vai ir atšķirības.
īstenībā interesanti... ja tie saucamie "sārņi" kas paliek stobrā, atsevišķi savākti, deg ne sliktāk par pašu pulveri, vai tad tie tiešām ir sārņi?
Mani nesen iečakarēja Hexolit 12/76. Mājās pārbaudot punktu šāviens bija kā jau magnumam- jūtams spēriens pa plecu, bet šaujot pa cūķi sanāca pūdelis. Vēlāk tikai sapratu, ka atsitiens nebija tas kas mājās. Tā ka sāku šaubīties par Dupleksa munīciju.
Slēpts
25.01.2009. 10:58
eduards racenis, 24.01.2009. 23:34
Pēdējo reizi manīts 2009-01-24 23:37
Jā, ir gan. 16 cal ir DUPO 25 un ari MONOLIT 25
Cita dirššana ka bikses novelk! :) Ar to bija jāsāk un tad lai 16 kal. īpašnieki spriež, jo 12 kal. lietotāji jau ir sapratuši ka tā munīcija nev īsti uzticama.
* Monolit 28
* Monolit 32
* Dupo 28
* Rossa 32
* Hexolit 32
tās vēsturiskās Ulmaņlaiku patronas met laukā....
īstenībā interesanti... ja tie saucamie "sārņi" kas paliek stobrā, atsevišķi savākti, deg ne sliktāk par pašu pulveri, vai tad tie tiešām ir sārņi?
Pēdējo reizi manīts 2009-01-24 23:37
Jā, ir gan. 16 cal ir DUPO 25 un ari MONOLIT 25
Cita dirššana ka bikses novelk! :) Ar to bija jāsāk un tad lai 16 kal. īpašnieki spriež, jo 12 kal. lietotāji jau ir sapratuši ka tā munīcija nev īsti uzticama.