Aprīkojums: Mossberg 835 12 Kal , Savage F93 22WMR
Suņi: Nau
Medību trofejas: 2
31.01.2009. 19:33
Sveiki kungi, Jautājums sekojoš, ko Jūs labu vai sliktu varat pateikt par Mossberg pumpja bisēm? Pumpja bises pielietojums medībās plusi un mīnusi? Un kur Latvijā tirgo šās firmas ieročus?
Slēpts
31.01.2009. 19:57
Nu nezinu vecais tas nau nemaz medību ierocis, tas vairāk ir domāts specnazam pameklē ko citu.
Nekādas labākas īpašības par parastu bisi, vai pusautomātu tas pumpja raustīšanas mehānisms nepiešķir. Ar iepriekšējām, nepazaudējot graudu uz mērķa, vismaz divreiz pēc kārtas var izšaut, vai vienu no divām dažādām munīcijām izvēlēties bisei. Nav viņam plusu, vienīgi, ka lēts. Ja policists klabina to pumpja mehānismu kādam sejā, tad huligāns var arī nobīties, varbūt. Zvērs jau parasti būs aizmucis bez liekas kavēšanās.
Jaunie pumpji, vismaz cik var spriest pēc video [saites meklē tepat forumā, man slinkums], šaušanas ātruma ziņā nu ņefiga neatpaliek no p/a vai pārlaužamās. Tāpat pēc atsitiena stroķis tiek izsists no vietas, protams, grauds tipiskai bisei ne ar ko nav jāsalāgo, tātad, vai maukt atkal. Tomēr, absolūti precīzi jau tas nav. Priekšrocības pumpim - daudz patronu legāla esamība aptverē, viens stobrs - viena trajektorija. Trūkumi - lai pārlādēšana aizietu līdz automātismam, protams jātrenējas, dzinējmedībās besīga izlādēšana, nevar pārlādēt bez trokšņa [domāju, visiem ir gadījies, ka dzīvnieks pēc šāviena, kas bijis garām, nekur nemūk un ir iespēja izšaut pa to vēlreiz - domāju, "pumpēšana" tādā situācijā dzīvniekam liktu mukt]. Es pašāvu ar pumpi un šķita tīri OK. Principā gludais pumpis šķiet ideāls uz zosīm, kur pusautomāts neder dēļ 3 patronu ierobežojuma.
„Principā gludais pumpis šķiet ideāls uz zosīm, kur pusautomāts neder dēļ 3 patronu ierobežojuma.” Ātršaušana medībās un patronu ierobežojums ir aktuāls tiem, kas bezatbildīgi šauj vai vispār neprot šaut, vai arī „gaļiniekiem”. Neba jau pilns maiss ar zosīm jāpieliek, vai viss cūku bars jānomedī, ko esi ieraudzījis. Pašaizsardzībai? Ja ej medībās uz bīstamu dzīvnieku, tad mācies šaut un pārlādēt vienstobreni, ja nē, tad sēdi mājās.
Arni, nimba ap galvu man nav un spārniņi arī nedīkst. Tātad pa tavam esmu liekulis. Sāc apsaukāties? He... priekš tam jau nevajag liela prāta un intelekta. Tas jau šajā forumā ir norma.
Jautājums sekojoš, ko Jūs labu vai sliktu varat pateikt par Mossberg pumpja bisēm?
Pumpja bises pielietojums medībās plusi un mīnusi?
Un kur Latvijā tirgo šās firmas ieročus?
Tāpat pēc atsitiena stroķis tiek izsists no vietas, protams, grauds tipiskai bisei ne ar ko nav jāsalāgo, tātad, vai maukt atkal. Tomēr, absolūti precīzi jau tas nav.
Priekšrocības pumpim - daudz patronu legāla esamība aptverē, viens stobrs - viena trajektorija.
Trūkumi - lai pārlādēšana aizietu līdz automātismam, protams jātrenējas, dzinējmedībās besīga izlādēšana, nevar pārlādēt bez trokšņa [domāju, visiem ir gadījies, ka dzīvnieks pēc šāviena, kas bijis garām, nekur nemūk un ir iespēja izšaut pa to vēlreiz - domāju, "pumpēšana" tādā situācijā dzīvniekam liktu mukt]. Es pašāvu ar pumpi un šķita tīri OK.
Principā gludais pumpis šķiet ideāls uz zosīm, kur pusautomāts neder dēļ 3 patronu ierobežojuma.
Ātršaušana medībās un patronu ierobežojums ir aktuāls tiem, kas bezatbildīgi šauj vai vispār neprot šaut, vai arī „gaļiniekiem”. Neba jau pilns maiss ar zosīm jāpieliek, vai viss cūku bars jānomedī, ko esi ieraudzījis. Pašaizsardzībai? Ja ej medībās uz bīstamu dzīvnieku, tad mācies šaut un pārlādēt vienstobreni, ja nē, tad sēdi mājās.
Nu bet kurā veikalā tad tos Mossbergus tirgo,
Var man kāds LŪDZU pateikt!!!