A kur problēma? Šeit esošie kungi lielākā daļa nokārtos bez problēmām. Savs ierocis un ja regulāri medī, tad nav bez problēmām. Sliktāk būs tiem, kas iet tikai uz dzinējmedībām, izšauj gadā 10 patronas un viss (manā kolektīvā tādi ir, turklāt pensijas vecuma cilvēki, kuriem noteikti būs uztraukums no šī pasākuma). Man gan vairāk uztrauc 2 lietas- ja ir atļaujas uz gludo un karabīni,- ar kuru būs jāšauj? Un vai tas ir cēlu mērķu vārdā- lai mazinātu sašauto zvēru skaitu, vai tikai kā jauns finansēšanas avots VMD?
Uzskatu ka karabīne nav domāta šaušanai pa skrejošiem medījumiem tādā attālumā.Tai ir citi mērķi,izlases medības gaidē. Lai ''Rembo''no VMD šauj kaut pa 300m.
uzšķir tam pašam žurnālam 6.lpp
Norvēģijā pirms dzinējmedībām kārto eksāmenu. Un kas? labi vien ir. uztraucās tikai tie kam rokas trīc. nebūs jau eksāmenā jāsašauj 90 no 100. es tā ceru
Es sito atbalstu pa 200%. Jo ja nemak saut meza nav ko darit. Ari man pasam deretu uzlabos sausanas prasmi. Un sadi parbaudijumi ir tikai papildus stimuls.
Runga ar diviem galiem - piekrītu par vītnes ieročiem, bet ko tad darīt vecajiem vīriem kam jau 70 - 80 gadu???, Tādi kas uz mežu nāk jo ir palicis vienīgais veids kā būt vēk sabiedrībā, satikties, utt. Tiem tad būs "ragaviņu variants" . Ne jau galvenais ir izšaut, bet gan tā "bises sajūta" rokās un ke esi līdzvērtīgs mednieks. Un medību vadītājs jau zin kurās vietās viņus nolikt. Tad jau ar vajag pie viena pēc 70 automātiski auto tiesības arī noņemt, lai nemaisās pa ceļu!
Tieši tā. Man šķiet, ka visi ir pamanījuši tādu lietu - lai cik labi šautu, ja kādu laiku nav šauts, pēc tam rezultāti ir sliktāki. Lai arī saka, ka "masķerstvo ņe propjoš" - nu nav tā. Visa atslēga ir regularitāte, tādēļ - eksāmens būs labs stimuls arī pašam lieku reizi aiziet vismaz "aiz šķūņa" :)
Šis temats jau ir izcilāts un apcilāts no visām pusēm n-tās reizes,bet nu ko lai dara-lieta nopietna!Runājot par vecajiem,bet tiem tāpat kā jaunajiem ārstu komisija tāda pati,atlaides nekādas.Un ja dakteri atzīst par derīgu medībām,tad atliek tikai trenēties,ja tas nav darīts agrāk,punkts!Ja viņš-mednieks-vecs vai jauns,aizbildinās ar redzi,nerviem ,vai ko citu,tad ar ieroci rokās viņš ir bīstams arī citiem medniekiem!Un tagat atsaucieties tie vecuma aizstāvji,kurš būtu gatavs saņemt renkas pēcpusē no tāda mednieka.
Acerēsimies arī finansiālo pusi, veciem vīriem, pensionāriem treniņu un patronu pirkšana ir Ļoti stipri ierobežots moments. Rezultāts būs viens, tikai turīgi cilvēki medīs, bet kam mazāk, tas par brakaņieri, klusām un mierīgi... bēdīgi...
pašu šaušana neuztrauc, regulāri pa mazam treniņam gan šautuvē, gan mežā!!
Norvēģijā pirms dzinējmedībām kārto eksāmenu. Un kas? labi vien ir. uztraucās tikai tie kam rokas trīc. nebūs jau eksāmenā jāsašauj 90 no 100. es tā ceru
Izlasi kārtīgi!
pašu šaušana neuztrauc, regulāri pa mazam treniņam gan šautuvē, gan mežā!!