Pēc kādām pazīmēm var pateikt,vai mednieks ir vecs,vai medību stāžs,vai konkrēts paša gadu skaitlis,vai mušas riņķī lido...
Ja ir kāds "vecs mednieks",lūdzu paraksturojiet sevi.
Esmu 22 gadus mednieks un varu teikt,ka tikai tagad daudz ko esmu sapratis no medībām un neuzskatu sevi par vecu mednieku.Es katru dienu mācos ko jaunu.Es nepazīstu nevienu vecu mednieku,bet pazīstu pieredzes bagātus medniekus un daudz ko no viņiem var mācīties.
Saistībā ar šaušanas ieskaiti,tik daudz veco mednieku aizbildņu,nu domāju "raksturojumi" birs kā no pārpilnības raga,bet laikam kārtējā slēpšanās aiz "veco" mugurām.
Oi oi kā nu te dirshat, + tam ko saka Mārtiņs, ir vīri lauku kolektīvos kam jau gadu nastas starp 70-80 uz pleciem un vēl nāk aktīvi medībās. Un teikšu godīgi viņi arī atšaus to vajadzīgo, nav tik traki.
Vēlreiz arī šiet jautāju, kas iegūs no likumīgās likomos nozīmētās šaušanas... vai zvērs lēnāk skries, vai lodes lidojums būs skaistāks... kurš grib un kuram interse jau tagd uz šautuvēm iet un mačos piedalās un katru patronu izmēgina un piešauj... Tad jau likumīgi nosakām arī kada garuma zābakus un sportenes medībās tikai izmantot... būs jautrāk un vēl vienu varzu, kas visu to pārbaudīs...
Kas par dirssanu Raimond, vai tad es ko nepareizu pateicu par vecu mednieku, vecs mednieks ir tas,kas pazīst ļoti labi mežu un zvēru paradumus un dabu.
Tu tekstos slikti orientejies vai kaa... Tavam teiktajam piepluseju savu.. ja netici parlasi ieprieks!!!ha vellos! Tā smakošana nebija uz Tevi domata bet gan iepriekš teiktajaa..
"cienījamie mednieki" varees driiz izshaut pa papiira cuuku uz ieskaiti (cerams), jo pagaidaam cik ir redzeets kaa vinji shauj pa meerkji - lielaakajai daljai no vinjiem bisi vajadzeetu maajaas atstaat. ja cilveeks no 10 shaavieniem uz 35 metriem nespeej shaavienus 1 metru diametraa ieshaut (stāvošs mērķis), tad es nezinu ... un mežā pa lopiem ir tas pats - bah, bah - pa 20-30 metriem un nekaa! bet kas paarsteidz ka ir dalja arii 75+ gadiigi, kas var sashaut gandriiz visus shaavienus deviitniekos un desmitnoiekos un lopi arii kad naak - tad arii paliek. taa kaa ja atkritiis lielaakaa dalja "cienījamo mednieku" pēc potenciālajiem eksāmeniem - nemaz tik cienījami vinji nav - jo tas nav vecums, kas liedz shaut apmierinoshi (vai pat izcili) - tas ir vecuma stulbums, visgudrība, pārākā pieredze un cita "cienījamām" īpašības, kas piemīt daļai potenciālo sirmo dzinēju!
Ja ir kāds "vecs mednieks",lūdzu paraksturojiet sevi.
Vēlreiz arī šiet jautāju, kas iegūs no likumīgās likomos nozīmētās šaušanas... vai zvērs lēnāk skries, vai lodes lidojums būs skaistāks... kurš grib un kuram interse jau tagd uz šautuvēm iet un mačos piedalās un katru patronu izmēgina un piešauj... Tad jau likumīgi nosakām arī kada garuma zābakus un sportenes medībās tikai izmantot... būs jautrāk un vēl vienu varzu, kas visu to pārbaudīs...