Šodien vārdadienu svin Tamāra, Dziedra, rītdien - Mirdza, Žanete, Žanna
toptitle

Forums

Tēmas nosaukums - Medibas cietusa medibu suna arstesanas kompensacija

Ar medībām saistītās tēmasMedību suņi

Andris Zariņš
Biedriba Medniekiem.lv
Andris Zariņš
Pēdējo reizi manīts 2023-03-15 15:56
Lietotāja statuss: Guru
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv
Atrašanās vieta: Marupe
Medību stāžs: No 1989 gada
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
10.03.2009. 11:14
Gribetos uzzinat vai klubos ir pienemts palidzet finansiali medibas cietusa suna arstesana? Vai ari lielakoties viss ir pec principa ne mana cuka, ne mana druva!
Pasam ar to paldies dievam nav nacies saskarties, bet pazina par savu tris laiku " remnontiem" regulari izdod lielas summas... :((((
Mārcis Rokjānis
Mārcis Rokjānis
Pēdējo reizi manīts 2019-01-29 09:58
Lietotāja statuss: Lietotājs
Medību stāžs: Kopš 2002.
Aprīkojums: Tikka T3 300 WinMag, SAKO 75 .308 win,Iz-27 12.kal
Medību trofejas: 2
10.03.2009. 11:27
Nu paldies dievam mūsu kolektīvā lielas problēmas šajā līnijā nav gadījies, bet nu domāju, ka jāskatās gadījums pēc gadījuma. Vispār, ja kolektīvs no sava budžeta izpalīdz strādājošam sunim ar veselības remontu, tas visnotaļ ir labs žests.
Andris Zariņš
Biedriba Medniekiem.lv
Andris Zariņš
10.03.2009. 11:30
Protams ka jaskatas katrs konkretais gadijums. Ja kads ir sasavis suni, tad logiski ari pats maksa! Runa ir par tiem gadijumiem kad stradajos suns dabu traumas un savainojumus no meza cukam vai kada cita medijama lopa.
Mārcis Rokjānis
Mārcis Rokjānis
Pēdējo reizi manīts 2019-01-29 09:58
Lietotāja statuss: Lietotājs
Medību stāžs: Kopš 2002.
Aprīkojums: Tikka T3 300 WinMag, SAKO 75 .308 win,Iz-27 12.kal
Medību trofejas: 2
10.03.2009. 12:03
Nu ,tad viss atkarīgs no kolektīva, suņa īpašnieka utt. Bet nu, protams, ja suns strādā kolektīvam, un medībās notiek negadījums, tad nav šaubu, ka kolektīvs nedrīkst uzlikt mīksto. Tad jau tas nav kolektīvs, ja tā dara.
Suns pēc būtības, manuprāt, ir uztverams kā kolektīva sastāvdaļa, jo parasti jau tie sunīši ir zināmi, un nāk regulāri.
Miks Krūmiņš
Pēdējo reizi manīts 2011-03-27 22:59
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Medību stāžs: 10
Aprīkojums: ZBK-110
Suņi: Laiki
10.03.2009. 12:39
es personīgi tādas suņu lāpīsānas darbus, veicu pats par saviem līdzekļiem. cik esmu saskāries labāk no citiem neko neprasīt, es tos suņus turu savam preikam un man patīk medīti ar suņiem, bet viena daļa to nesaprot. man laikam nav paveicies ar kolektīvu. bet es arī gribētu dzirdēt vai ir gadītjumi kad suni saplēsa mežacuka, vai bebrs - kolektīvs ir palīdzējis. gadus 2 atpakaļ suni nedaudz saptēsa cūka - vajadzja šut, no medību organizētāja saņemu 20 Ls - tas bija par maz.
Andris Zariņš
Biedriba Medniekiem.lv
Andris Zariņš
10.03.2009. 12:45
Es so temu nolemu pacelt tikai tapec ka pagajusas sezonas laika man nakusi ausis daudzi gadijumi kad medibu kolektivs aicinajis paligos dzinejus ar saviem suniem, bet pec suna saplesanas nav likusies ne zinis un saimniekam nav palidzejusi ne ar kapeiku... :(((
Miks Krūmiņš
Pēdējo reizi manīts 2011-03-27 22:59
Medību stāžs: 10
Aprīkojums: ZBK-110
Suņi: Laiki
10.03.2009. 13:43
es zinot savu pieredzi stipri pirms tam izvērtētu, kāds kolektīvs. es precīzi nezinu cik šads pakalpojums izmaksā braukt ar saviem suņiem uz medībām.
es kā medību organizētājs - vadītājs uzņemtos atbildību par mednieku rīcību. lai mednieks šaujot nezidara kaut ko sliktu sunim piem. sašaujot vai nošaujot. bet pat to lai suni medībās nesaplēš kāds kuilli - es negarantētu un tādu atbildību neuzņemtos. varbūt skatītos kādi ir suņi pa intresētos kā viņi strādā un paprasītu saimniekam cik bieži viņš tos ir lāpījis.
Aivars Lamba
Aivars Lamba
Pēdējo reizi manīts 2015-04-06 20:54
Atrašanās vieta: Ziemeļvidzeme.
Medību stāžs: 1989
Aprīkojums: ir
Suņi: ir
10.03.2009. 13:46
Tas atkarīgs no kolektīva vadības.Ja kolektīvā novērtē suņu darbu ikdienā,tad tādā kolektīvā būs atbalsts arī traumu gadījumos.Saimniekam tas ir gan psihologiski,gan finansiāli smags gadījums.Mēs cenšamies atbalstīt,šogad bija saķeršanās laikai ar kuili,kā rezultātā dakteriem bija darbs,saimniekam ne mazums kreņķu.
Slēpts
10.03.2009. 16:09
Nu man ar ir 2 suņi.Viens sāks darbu tikai šoruden,bet otru šo sezon saplēsa 2 reizes.Pēc pirmās reizes neklausīju dakteri un paņēmu nedēļu ātrāk līdzi uz medībām.Rezultāts nepatīkams-pirmais caurums bija priekšā a tagat jau bija pakaļējā ciskā.Iespējams ka vel nebija pārgājis niknums par iepriekšējo pāridarījumu.
Bet abas reizes vedu un darījos pats par saviem līdzekļiem.Ne man kāds piedāvāja transportu kas ar savu brauc medībās aizvest ne kā.Tik noteica ka tas esot galīgi garām ka atkal esot saplēsts.
Bet suņi mums kolektīvā ir tikai 2 kas strādā.Un bez suņiem vīriem ausis nolaižās.
Ja dabūtu vienu sezonu bez suņiem pastaigāt medībās kur ir šitāda vēsā attieksme,tad iespējams lielai daļai mainītos attieksme pret medību suni.
Agris Čibulis
Agris Čibulis
Pēdējo reizi manīts 2023-03-13 07:17
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Jēkabpils raj.,Viesīte
Medību stāžs: 12
Aprīkojums: iž-58MAE 12.kal.,iž-18ME 12.kal.,iž-18MH-308win,toz 78-01 22Lr
Suņi: Latvijas dzinējs, vācu medību terjers
Medību trofejas: 59
10.03.2009. 16:27
Nu neņem uz medībām suņus, redzēsi tas palīdz, sāks domāt.Medījot bebrus lāpu par saviem lidzekliem,bet dzinējmedības vienu kuilis parāva uz ilkņa, to par kolektīva naudu salāpīja.