Barska ir no apakšējā plaukta - Tasco, Jahti Šmahti, BSA, u.t.t. - zemē nomesta nauda.
Labāk piekrāt naudiņas un i-neta bodē paņemt Nikon kādu no modeļiem, orģinālus Bushnell izstrādājumus, Burris, Leupold, Meopta.
Ja bail no neta, var paskatīties Shirstone Jēkabpils bodē, esot labs.
Interesanti cik te pieteiksie šādu optiku lietotāji, jo cik es zinu Latvijā viņas neviens netirgo. Zviedrijā jau ilgu laiku un veiksmīgi tās tirgo interneta veikals - http://www.jaktmarken.com/ pie patreizējā kronas kursa tur viņas var teikt vispār neko nemaksā, bet es atļāvos noriskēt un pasūtīt vienu no eiropas sērijas optikām un man tas izmaksāja 70 Ls. Uzliku uz salīdzinoši labas karabīnes, jo divas labas lietas vienlaicīgi nevarēju pacelt (limits 1000 Ls) un esu patīkami pārsteikts. Regulēšana 1/4 moa - kas pat atbilst patiesībai, punkta izmērs mainot palielinājumu nemainās, punks ir izgaismots un tumsā netraucē saskatīt mērķi, redzamība krēslā salīdzinoši laba, pirmos šāvienus ar 3006 izturēja godam, nu nezinu ko vēl varētu gribēt par tādu naudu. Secinājums var pirkt droši ,ja ir gatavs riskēt ar tādu naudu , vismaz sākumā noteikti vilties neliks.
optikaas galvenais ir dzidrums, gaishums un kvalitaate. paareejais viss optikaam ir pie kaajas vai tur kaut 3-12x56 pret 3-9x32, ja 3-9x32 buus krietni kvalitatiivaaks produkts (liidz ar to krietni daargaaks) - vinsh buus galvas tiesu labaaks visaas discipliinaas par suudiigu 3-12x56 un to katrs varees pateikt katraa situaacijaa. tas vai ir apgaismots punkts vai nee arii ir otrshkjiriigs jautaajums - nu un ja ir apgaismots krusts vai punkts, bet visa bilde kreitni tumshaaka (saliidzinot ar paarbaudiitaam optikaam) un varbuut dalja bildes pat bez asuma? visas optikas iztur vairaakus shaavienus ar 30-06, jautaajums peec cik shaavieniem nobiidiisies traapiijumi - un peec cik garaamshaavieniem vai sashautajiem zveeriem saimnieks sanjemsies un par to shautuvee paariecinaasies?
nu ja ar naudinju ir kaa ir (kas daudziem gadaas muusdienaas) tad protams jaaliek virsuu tas kas sanaak - tikai jaanoveertee vai ar valjeejo teemekli nav labaak kaa ar galiigi leetajaam (ir taadi exemplaari redzeeti!) es gan personiigi dariito otraadi (kaa Jaaniz Akmens) - optikai izdotu lauvas tiesu un shaujamo nopikrtu no leetaa gala (galvenais lai 5cm vareetu 100 metros ieshaut), bet taa ir tikai mana nostaaja.
Pats barsku neesmu redzeejis, tikai zinu ka amerikaa .22 shaaveeji (tie kas medii vaaveres un citus susurus un plikshkjina pa meerkjiem tikai dienas laikaa) saka ka produkts esot labs pa prasiito cenu :). es gan saku kaa Ugis jansos un Arnis Vilcaans - zemee nomesta nauda, jo driiz buus atkal jauna optika jaameklee un veco labi ja buus veerts uz kaadas gaisenes vai masenes uzmonteet
Viennozīmīgi zemē nomesta nauda, ja vēl ieroča saimnieks nebrauc regulāri uz šautuvi tad ir pavisam bēdīgi, jo pēc kāda 7 aizšauitā garām šāviena ienāks prātā pārbaudīt optiku, bet mežā jau var smakot. ja būtu uz masenes tad vēl varbūt nekas traks, bet uz 3006 ir noteikti optika pa švaku. Pieļauju domu ka dzidrums var būt ir apmierinoš, bet mehānika ir galīgi garām domāju vairāk par 100 šāvieniem nevajadzētu izturēt, kaut gan ir izņēmumi arī starp sūdiem
Es šeit netaisījos uzspiest kādam savu viedokli - tas pirmkārt. Otrkārt man šī ir trešā karabīne, pirmā bija Ko ar pat neatceros kāda nosaukuma optiku, otra kura kalpoja un kalpo ļoti labi ir Savage ar Bushnell optiku un tagad, vienkārši daļēji apstākļu spiests (3000 j), nopirku Browning Eurobolt kura ir galvas tiesu augstāka par iepriekšējām. Ja salīdzina Bushnell ar Barska Barska izskatās labāk - protams mans viedoklis. Šī ir tikai pagaidu optika, jo pats saprotu ka jāpērk karabīnei atbilstiša optika tikai visam savs laiks. Par šutuvi - labi ja visi pavadītu tik daudz laika šautuvē kā es.
Viennozīmīgi zemē nomesta nauda, ja vēl ieroča saimnieks nebrauc regulāri uz šautuvi tad ir pavisam bēdīgi, jo pēc kāda 7 aizšauitā garām šāviena ienāks prātā pārbaudīt optiku, bet mežā jau var smakot. ja būtu uz masenes tad vēl varbūt nekas traks, bet uz 3006 ir noteikti Optika pa švaku. Pieļauju domu ka dzidrums var būt ir apmierinoš, bet mehānika ir galīgi garām domāju vairāk par 100 šāvieniem nevajadzētu izturēt, kaut gan ir izņēmumi arī starp sūdiem
Varētu padomāt ka pats esi šo optiku notestējis, bet mani paziņas skandināvijā šuj arī ar 7 mm rem magnum un cik dīvaini optika tur .
Es to optiku neesmu pat redzējis, bet vadoties pēc paziņu atsauksmēm, kuri paši ir iegrābušies lētajās optikās, varu spriest diezgan objektīvi. Protams ja esat tik bagāti, lai pirktu apšaubāmas kvalitātes optiku varat pamēģināt. Kapēc dārgākas optikas ir labākas, ne jau firmas pēc ir tā cena, bet gan kvalitāte. Tas ir tā pat kā ar mašīnām lada, braukt var bet iznāk diezgan pabieži remontēt un tas konforts tāds nosacīts, opelis- vidēja klase pietiekami erts un remonti ne tik bieži , lexus- lux klase ir vis ko tik tu spej iedomāties un praktiski nav jāremontē, tikai apkope.
>Jānis Akmens
kad saki "...saliidzinot ar bushnell..." ir OBLIGAATI jaamin kas pa modeli, jo bushnelim ir kaadas 10 liinijas un pusi no leetajaam liinijaam razzo Kjiinaa, dalja no liinijaam ir domaatas panis dienas shaaveejiem - varmintniekiem, dalja leetajiem tirgiem. vaardu bushnell piemineet nedriikst kaa piemeeram Zeiss, Docter kuriem katram ir tikai 2 liinijas un abas augstaakaas klases - tur nav daudz jautaajumu kas pa optiku un kaadas kvalitaates stikli! sakot vaardu bushnell nepieminot optikas nosaukumu ir noziegums pret bushnell!
Labāk piekrāt naudiņas un i-neta bodē paņemt Nikon kādu no modeļiem, orģinālus Bushnell izstrādājumus, Burris, Leupold, Meopta.
Ja bail no neta, var paskatīties Shirstone Jēkabpils bodē, esot labs.
http://www.ss.lv/msg/lv/hobbie...
nu ja ar naudinju ir kaa ir (kas daudziem gadaas muusdienaas) tad protams jaaliek virsuu tas kas sanaak - tikai jaanoveertee vai ar valjeejo teemekli nav labaak kaa ar galiigi leetajaam (ir taadi exemplaari redzeeti!) es gan personiigi dariito otraadi (kaa Jaaniz Akmens) - optikai izdotu lauvas tiesu un shaujamo nopikrtu no leetaa gala (galvenais lai 5cm vareetu 100 metros ieshaut), bet taa ir tikai mana nostaaja.
Pats barsku neesmu redzeejis, tikai zinu ka amerikaa .22 shaaveeji (tie kas medii vaaveres un citus susurus un plikshkjina pa meerkjiem tikai dienas laikaa) saka ka produkts esot labs pa prasiito cenu :). es gan saku kaa Ugis jansos un Arnis Vilcaans - zemee nomesta nauda, jo driiz buus atkal jauna optika jaameklee un veco labi ja buus veerts uz kaadas gaisenes vai masenes uzmonteet
kad saki "...saliidzinot ar bushnell..." ir OBLIGAATI jaamin kas pa modeli, jo bushnelim ir kaadas 10 liinijas un pusi no leetajaam liinijaam razzo Kjiinaa, dalja no liinijaam ir domaatas panis dienas shaaveejiem - varmintniekiem, dalja leetajiem tirgiem. vaardu bushnell piemineet nedriikst kaa piemeeram Zeiss, Docter kuriem katram ir tikai 2 liinijas un abas augstaakaas klases - tur nav daudz jautaajumu kas pa optiku un kaadas kvalitaates stikli! sakot vaardu bushnell nepieminot optikas nosaukumu ir noziegums pret bushnell!