Šogad Lielupi pretī Jūrmalai un Babītes ezeru apsēduši kormorāni. Un liekas, ka bari paliek arvien lielāki. Pats labākais, ka šitas mūdzis skaitas šī gada putns !!! Kāda situācija citviet Latvijā???
Slēpts
31.03.2009. 17:21
Tas laikam tas pats kas jūras krauklis..:) Aci pret aci laikam nav manīts austrumu pusē.
Slēpts
31.03.2009. 17:41
Nu pagaidām es savā pusē šitos rīmas nēsmu manījis!!!
Pagaidām (cerams) viņš tak svēto kārtā ierakstīts.Lūbānā Jūs visi pēdīgiie brakani esat.:)Ikšķilē šie "cēlie" putni ir 1milj +300tūkst.Kad visi paceļās gaisā saule pazūd.Pārsvarā gan šie tusē zem Rīgas hes,taču barības meklējumos klējo.
Piem mums Latgalē ir katastrofa no šiem putniem. Lielākās kolonijas ir uz Rušona, Ežezera, pietiekami dauz Lubānā un uz Sīversa. Ja nešaubos vesela kolonija pagājušajā gadā sāka iedzīvoties Cirītī! vēl nerunājot pa mazākiem ezeriem cik to daudz ir!! Pat dīkos ir novēroti pa pāris pāriem. Tur kur parādījās tur vairs zivju nav. Pastaigājiet zem ligzdošanas vietām, redzēsiet cik daudz neapēstu zivju, it īpaši zušu, koki nokalsts no viņu fekālijām, kur bija zaļas salas, tagad stāv pliki koki, nez kādas skābe tajās fekālijās ir. Es par šo putnu medībām, jo nodara lielu skādi zivsaimniecībai kā arī dabai.
Šie nelāgie putni ir mani vislielākie ienaidnieki! Šauju nost neskatoties, gribētu ieteikt arī to darīt visiem pārējiem medniekiem. Vienalga vai gada putns vai kas.
Slēpts
01.04.2009. 10:13
Šie jau arī nav nekādi svētie..:D..zivsaimnieki to zina vislabāk.:D Kādi novērojumi - kuri rada LIELĀKUS "robus" zivju dīķos?
Šie nedaudz mazāk, jo ja kormorānu bars ir dīķī un barojas, tad karpas lec no ūdens ārā! Šie pievilina ar kāju dziedzeriem. Tāpēc vajag nošaut, nocirst kājas, ejot makšķerēt paņem līdz un ieliek ūdenī, loms garantēts.
Aci pret aci laikam nav manīts austrumu pusē.
Lielākās kolonijas ir uz Rušona, Ežezera, pietiekami dauz Lubānā un uz Sīversa. Ja nešaubos vesela kolonija pagājušajā gadā sāka iedzīvoties Cirītī! vēl nerunājot pa mazākiem ezeriem cik to daudz ir!! Pat dīkos ir novēroti pa pāris pāriem. Tur kur parādījās tur vairs zivju nav.
Pastaigājiet zem ligzdošanas vietām, redzēsiet cik daudz neapēstu zivju, it īpaši zušu, koki nokalsts no viņu fekālijām, kur bija zaļas salas, tagad stāv pliki koki, nez kādas skābe tajās fekālijās ir.
Es par šo putnu medībām, jo nodara lielu skādi zivsaimniecībai kā arī dabai.
Kādi novērojumi - kuri rada LIELĀKUS "robus" zivju dīķos?