Gandrīz katram munīcijas ražotājam ir gan ļoti labas, gan ne tik veiksmīgi izdevušās lodes. Pats lietoju medībām čehu S&B PTS lodes, bet pa mērķi - LAPUA Scenar Silver Jacket un uzskatu šīs abas par vienām no labākajām kas ir šiem ražotājiem. Par NORMU un SAKO nav viedokļa
Pats lādēju! Sportam, tālām šaušanām - Lapua Scenar silver jacket lodes Medībām - nosler accu-bond. Čehu patronas ir sliktas, ļoti daudzām ir lodes ar bimetāla apvalku, bojā stobru!
Mednieku organizācija: Latvijas Mednieku savienība
Atrašanās vieta: Vidzeme
Medību stāžs: no 1989
Aprīkojums: TOZ, ZOLI, Titan, Sauer
23.01.2008. 11:35
Piešāvu ieroci ar viena veida munīciju vadoties no vairāku pieredzējušu lietotāju viedokļa un, daudz galvu nelauzu, ar to arī šauju - Dynamit Nobel Kegelspitz 10.5gr 7mm RemMag. Līdz šim nav pievīlušas, nodrošina stabilu blīvumu, par ko esmu vairākkārtīgi pārliecinājies uz papīra, kā arī atstāj labu iespaidu apskatot trāpījuma vietu medījumā.
Paņem un čehenēm pieliec pie lodes magnētu - ja pielīp, nešauj ar tām! Un vispār čehenēm katra partija savādāka! Es nekad nelietošu! Mans IMHO, Dynamit Nobel ir nevajadzīgi dārgas. Ir daudz citas daudz labākas un lētākas patronas!
Andi ko tu vari muldeet par taam cheheneem... vinji vairs netaisa bimetaala. Militaaraa muniicija ir, jo razoshana leetaaka, bet ne mediibenes. Vienreiz izdomaaju paarbaudiit visu marku chehu patronas kaadas man bija pieejamas... piedod ja tevi aizvainoju neviena nebija bimetaala. ;) Pats shauju ar cehu HPBT... suudziibu nav, kaa gaaja 2007 taa arii shogad un nekas nemainaas. Protams vajag mekleet Sarkano pacinju nevis zaljo. Bet uz sacensiibaam gan buutu laadeet labaak pasham...
Ne es kādam spiežu ko izmantot, ne neizmantot! Tagad reti kurai čehi liek iekšā savas lodes - tikai Sierra, Nosler, Barnes... Ja nelīp, ļoti labi, bet man ir švaka pieredze, vairs nešauju!
Nēesmu spečuks metālu jomā, bet esmu pats šāvis ar Browning pusautomātu kurš ir izšāvis 1500 S&B HPC lodes (kuras arī līp pie magnēta) un joprojām 100m mērķī saliek lodi lodē
Es arī lietoju S&B lodes zaļajā paciņā pilnapvalka, par laimi manam kalibram (7x64)magnēts neņem, bet ekspansīvās gan līp klāt ka prieks izņemot, tās kas lādētas ar bārnsa lodi, bet esmu dzirdējis, ka citu kalibru līp pat pie pilnapvalka čehu lodēm(30-06).Pats tagad pērkot pārbaudu.Par partiju atšķirību arī piekrītu, jo vienu paku izšāvu paņēmu nākošo ,kas bija tāda pati, tikai pirkta citā veikalā, jau pēc šāviena skaļuma varēja just, ka tur ar pulvera daudzumu katrā partijā ir atšķirības.
Sportam, tālām šaušanām - Lapua Scenar silver jacket lodes
Medībām - nosler accu-bond.
Čehu patronas ir sliktas, ļoti daudzām ir lodes ar bimetāla apvalku, bojā stobru!
Un vispār čehenēm katra partija savādāka! Es nekad nelietošu!
Mans IMHO, Dynamit Nobel ir nevajadzīgi dārgas. Ir daudz citas daudz labākas un lētākas patronas!
Pats shauju ar cehu HPBT... suudziibu nav, kaa gaaja 2007 taa arii shogad un nekas nemainaas. Protams vajag mekleet Sarkano pacinju nevis zaljo. Bet uz sacensiibaam gan buutu laadeet labaak pasham...
Tagad reti kurai čehi liek iekšā savas lodes - tikai Sierra, Nosler, Barnes...
Ja nelīp, ļoti labi, bet man ir švaka pieredze, vairs nešauju!