Šodien vārdadienu svin Emīlija, rītdien - Leontīne, Ligija, Lonija, Leokādija
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - kaszin? ja cilvekam par promilem atnemti ieroci , vai vins drikst medibas lietot cita mednieka ieroci?

Andis
Andis
Pēdējo reizi manīts 2018-04-26 12:08
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Jelgava
Medību stāžs: ir
Aprīkojums: Runga
Suņi: nu jau 2 X Kvaukšķis
10.04.2009. 11:55
Vienozīmīgi ka nedrīkst, jo ja es nemaldos ta tu drīksti medībās iedot ieroci tikai tai personai kurai ir tāda paša kalibra atļāuja, protams ja nemaldos pārskatā jāizdara atzīme. ja atņēmti ieroči tad arī atņemta glabāšanas un nēsāšanas atļāuja
Uģis
Uģis
Pēdējo reizi manīts 2025-04-21 14:56
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: gulbene
Medību stāžs: 14 gadi
Aprīkojums: normāls
Medību trofejas: 6
10.04.2009. 14:36
Muļkīgs jautājums,palasi likumus.
Andris
Andris
Pēdējo reizi manīts 2025-03-25 09:57
Lietotāja statuss: Guru
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv
Atrašanās vieta: Marupe
Medību stāžs: No 1989 gada
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
10.04.2009. 14:58
Pafilozofesim mazliet par so interesanto juridisko jautajumu.
1. Mednieku apliecibu izsniedz tikai tai personai kurai pec likuma ir iespeja iegadaties medibu saujamieroci.
2. Lai iegadatos ieroci medniekam izsniedz ieroca iegades atlauju.
3. Gadijuma jau mednieks tiek piekerts pie stures ar promilem, tad vinam anule ieroca gjabasanas atlauju.
4. Ja mans dels, piemeram, ir mednieks, bet vinam nav vel iegadats stobrs, bet jau ir mednieka aplieciba, tad es medibas, izdarot attiecigu ierakstu medibu atskaite, varu vinam uz medibu laiku iedot savu gludstobra ieroci.
5. Vitnustobra ieroci citam medniekam es varu dot tikai ja vinam ir analogiska ieroca glabasanas atlauja.
Mans secinajums ir sekojoss- gludztobra ieroci var dot, jo mednieku aplieciba tacu nav nonemta!!??
P.S. Man vispar ir klusa aizdoma ka si iespeja tika speciali izlobeta caur Saeimu, jo tie zaljotciki ari dazi tur sez :))) Bet nu ari parastie medniecini var no sita visa profitet :)))
Andrejs
Andrejs
Pēdējo reizi manīts 2013-03-30 16:20
Atrašanās vieta: Madonas novads
Medību stāžs: 20
Aprīkojums: pietiek medībām
Suņi: taksis
10.04.2009. 15:32
Ja tev nav uz rokas ieroča atļauja, tad par ieroci aizmirsti. Mednieks Tu vari būt kā dzinējs, slazdu licējs , bet bez ieroča..Ja tu esi medībās tev uz rokas jābūt ieroču atļauja, mednieka apliecība un sezonas karte.
Savu ieroci Tu vari iedot tad ja viņa ieroču atļaujā ir ierakstīts tavs ierocis, tad jūs abi varat to lietot.
Roberts
Roberts
Pēdējo reizi manīts 2013-10-25 20:16
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Atrašanās vieta: Riga, Bergi
Medību stāžs: ar bisi no 1995.g
Aprīkojums: Iz12 ; Tikka t3
Medību trofejas: 4
10.04.2009. 15:40
"Savu ieroci Tu vari iedot tad ja viņa ieroču atļaujā ir ierakstīts tavs ierocis, tad jūs abi varat to lietot"-ja diviem medniekiem ir vienaadas kategorijas ierochu atljaujas, tad pietiek ar aizpildiitu jaunaa parauga mediibu atskaiti /paarskatu/ un nav jaabuut nekam citam nekur rakstiitam.
Roberts
Roberts
Pēdējo reizi manīts 2013-10-25 20:16
Atrašanās vieta: Riga, Bergi
Medību stāžs: ar bisi no 1995.g
Aprīkojums: Iz12 ; Tikka t3
Medību trofejas: 4
10.04.2009. 15:44
Shii teema ir jau izcilaata, bet ja ir atnjemti ierochi par dzershanu, tomeer labaak padomaatu vai ir jeega ciiniities ar likumu. Ja jau atnjeema ierochus , tad gar citiem laikam nevajadzeetu vairs graabstiities.
Andrejs
Andrejs
Pēdējo reizi manīts 2013-03-30 16:20
Atrašanās vieta: Madonas novads
Medību stāžs: 20
Aprīkojums: pietiek medībām
Suņi: taksis
10.04.2009. 15:55
Medību likums 4 nodaļa 24p.2p, ja tev nav uz rokas Ieroča atļaujas, mednieka apliecības un aizpildītas medību ataskaites , vai sezonas kartes, tad esi maliķis un punkts.Ja jau noņēma par promilēm stroķi , tad vairs nav ko diskutēt, jo arī ieroča atļauja ir prom:(
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2013-09-13 15:52
10.04.2009. 17:05
Nu nav taču nevienā likumā tādu terminu, kā Ieroču atļauja, Ieroča lietošanas atļauja vai Kalibra atļauja. Vai tad ir tik grūti ar vēsu prātu paņemt un izlasīt Šaujamieroču aprites likumu, Medību likumu un iegaumēt, ka attiecībā uz medību šaujamieročiem, ar kuriem gatavojamies doties medībās, ir saistošas Šaujamieroču iegādes atļaujas un Šaujamieroču glabāšanas atļaujas. Un tāds neliels sīkums – vajadzētu zināt, kādas tiesības piešķir katra no šīm divām atļaujām viņu īpašniekam. Zinot šo te elementāro minimumu un lietojot ar likumu noteiktos terminus, atkritīs domas par muļķīgiem jautājumiem un muļķīgām diskusijām un liekiem pārpratumiem.
Juris
Juris
Pēdējo reizi manīts 2011-03-24 13:54
Medību trofejas: 19
10.04.2009. 18:05
Kautkāds murgs.Palasi likumu.:(
Janis
Janis
Pēdējo reizi manīts 2023-08-01 13:22
Mednieku organizācija: Pie Mednieku ugunskura
Atrašanās vieta: Salaspils
Aprīkojums: Tikka M695 30/06, Toz 34 E
Suņi: Dvorterjers, spalvainos ņem!
Medību trofejas: 11
11.04.2009. 09:33
Ir tacu jaunie medibu parskati kur apaksa ir speciala aile kur ieraksta visus datus...! Ja es braucu garam un kolektivs nolencis lusi.. es varu aizlienet tadas pasas kategorijas ieroci kads man ir atlauja, tikai tas viss ir jadokumente, lai nedod dievs kas notiek ieroca ipasniekam nesanak ziepes...! Ja ieroca atlauja ir atnemta un ieroci atnemti tad atliek tikai telot spanielu...........!!! ;)