Par vai pret? Pats esmu pret, jautaju tapec, ka (krievu-eiropas) sunu puikas ir uz izkershanu. Apsveru domu iegadaties kuci, tachu nevelos pilnu seetu ar ciema suniem. Velos uzzinat vai peec sterilizacijas mainas suna darba spejas??? atvainojos par garumzimem.
Slēpts
14.04.2009. 18:03
Nu man ar ir mājās kuce un domāju par to pašu suņu būšanu(nevis sterilizāciju).Katrā ziņā man ir arī veca gaisene kas vel daudz maz šauj-ja nu līdīs pāri žogam varēšu papotēt,jo cauršaut ar to vairs nevar-labi ja zilumu var uzsist vel! :)
Aprīkojums: browning bar 7mm rem mag.Maverick 88 un Tula 16
Medību trofejas: 10
15.04.2009. 00:27
pasam man bij ritumsibirijas kucite-es vetaptiekaa pirku tabletes,pret mekleesanos.tik vajag notraapit pareizo laiku pirms mekleesanaas-lieta buus risinaata lidz naakamai reizei.
Cīņā ar ciema suņiem,ļoti labi palīdz elektriskais gans.Ja nelūgtais viesis pāris reizes dabūn elektrības sitienu,pēc tam uz tavas mājas pusi pat neskatās.Pārbaudīta metode nu jau vairāku gadu garumā.Žogam pa ārpusi novelk gana šņori 10-15cm augstumā un atstāj lai stāv visu gadu.Ciema suņi tuvumā nenāk.
Sterilizācija nekādi neiespaido suņa raksturu, prātu vai kā citādi. Ar tabletēm sabeidz nieres un aknas. Kuci nesterilizējot,veidojas audzēji un piometra, bet sunčiem prostata un sirds saslimstības. Ja kucīte nav domāta vaislai, tad sterilizēt vislabāk pirms pirmās meklēšanās, apmēram 6 mēn. vecumā. Tādā gadījumā vismazākā varbūtība uz audzēju veidošanos. Suņu puikas ap 8 mēnešu vecumu. Mans uzskats, ka kucīti vispār nevajadzētu mocīt ar kucēniem vairāk par 3 reizēm, tad sterilizēt.
Kuci nesterilizējot,veidojas audzēji un piometra, bet sunčiem prostata un sirds saslimstības.
Ja kucīte nav domāta vaislai, tad sterilizēt vislabāk pirms pirmās meklēšanās, apmēram 6 mēn. vecumā. Tādā gadījumā vismazākā varbūtība uz audzēju veidošanos. Suņu puikas ap 8 mēnešu vecumu.
Mans uzskats, ka kucīti vispār nevajadzētu mocīt ar kucēniem vairāk par 3 reizēm, tad sterilizēt.