Lieta tāda, ka arī vasarās gadās nomedīt lapsas, jenotsuņus utml radījumus, kuru galvaskausus varētu izmantot kā trofejas. Laikam esmu ļooti slinks, bet nu nepatīk ņemties ap audiem, ja to varētu nedarīt. Esmu dzirdējis, ka skudras skudrupūznī ieraktus galvaskausus notīrot ideāli. Tad nu jautājums - vai tas tā patiešām ir. Interesē prakstiskā pieredze, jo, kā jau iepriekš minēju, dzirdējis arī es esmu visu ko. :)
Ideja ir galvaskausus iepriekš novārīt, lai skudrām vieglāk :))
sitais varianc strada!!!
ta tiriti ir pat buka galvaskausi vienigais nevar turet par ilgu jo itka skudras var sakt grauzt pasu kaulu!
un pat varit nevajag - vinjam bus labi tapat!!!
Cik dziļi apmēram jāierok? Vai nevar tā būt, ka atnāk lapsa un izrok - vai ieteicams ir kaut kā piesiet? Savā mežā var sētu apkārt taisīt, bet ne savā laikam jau nē :)
Atrašanās vieta: Rīga(mežaparks) - Otava(Taylor creek)
Medību stāžs: 2006
Aprīkojums: mauser m 03 308,iz-27em12,tula 16,benelli ultra light 12,walter g22lr un divi naži.
Suņi: Taksis
Medību trofejas: 1
26.05.2009. 16:19
Liec pie tam meža lielajām niknajām tās man pa mēnesi notīrija baltu un smuku lapsas galvaskausu.
Taču jāliek ātri,jo viņas baigi fiksi uzbrūk pietiek tā 3-5 cm lai ir zem skudru pūžņa virskārtas.
Ir dzirdēts, ka šāda metode esot efektīva, bet tas jādara piemājas skudrupūznī, kur sveša acs netiek klāt ;)
Es audu pēdējai tīrīšanai izmantoju tautā saukto "kerčeri" arī diezgan efektīgs veids, vienīgi stirnām jāuzmanās pie deguna kauliem, tos diezgan žiperīgi var salauzt.
Ideja ir galvaskausus iepriekš novārīt, lai skudrām vieglāk :))
ta tiriti ir pat buka galvaskausi vienigais nevar turet par ilgu jo itka skudras var sakt grauzt pasu kaulu!
un pat varit nevajag - vinjam bus labi tapat!!!
Taču jāliek ātri,jo viņas baigi fiksi uzbrūk pietiek tā 3-5 cm lai ir zem skudru pūžņa virskārtas.
Tātad, pa lielam ar mēnesi būtu jāpietiek? :)
Es audu pēdējai tīrīšanai izmantoju tautā saukto "kerčeri" arī diezgan efektīgs veids, vienīgi stirnām jāuzmanās pie deguna kauliem, tos diezgan žiperīgi var salauzt.