Ar tā paša svara un ātruma lodēm, ko vienmēr, lai nav jātaisa visādas korekcijas šaujot. Ja tuvu, tad pa galvu var šaut, lai gaļa vesela, ja ļoti tālu, tad drošs šāviens ir no sāniem aknu rajonā un visa gaļa vesela, protams, izņemot aknas.....un abās pusēs pa ādas gabalam, ko var izgriezt. Čehu HPBT precīzas un gana labas, ja Sako, tad arrowheds II maz saplēsīs, A-max hornady.
Ja nav vēlme baigi koriģēt [pirms tam tātad - jādzīvo pa šautuvi] tad lieto to pašu ko parasti.
Par citiem ieteikumiem - buku tomēr medī trofejas dēļ - tātad, pa galvu labāk nešaut, var sapurgāt trofeju. Ja šauj pa ribām, nekādi gaļas zudumi nav. Vienīgi vēlams kuņģī netrāpīt - baigā smaka un bez marinēšanas būs jūtama arī vēlāk ēdienā, lai kā arī mazgātu...
Vēl variants - kaklā - tur arī nekāda dižā gaļa tā vai tā nav. Ar pilnapvalka lodi arī labāk neaizrauties - tagad sniega nav, liela iespēja pazaudēt medījumu...kas, protams, vēlāk pūs...ja nu vienīgi kaklā - tur arī ar pilnapvalka principā būs lejā uzreiz.
Nuja, galvā ar mazkalibreni ir drošāk. Ar lielo kalibru, ja ragus vajag un ar sievas liktiem nepietiek - vairāk uz sprandu, kaklu jāšauj. Pa ribām arī riskanti, ja ķers plecā, tad abi pleci var būt pagalam, nostāk kuņģis jau sveicina. Atkal ar spicajām 7,62X53 kaujas patronām bērnībā pēc šāviena pa ribām, buks tika noķerts otrā birzes malā tikai stāvam un līgojamies. Ar 7,92X57 gan labāk krīt.
Par citiem ieteikumiem - buku tomēr medī trofejas dēļ - tātad, pa galvu labāk nešaut, var sapurgāt trofeju. Ja šauj pa ribām, nekādi gaļas zudumi nav. Vienīgi vēlams kuņģī netrāpīt - baigā smaka un bez marinēšanas būs jūtama arī vēlāk ēdienā, lai kā arī mazgātu...
Vēl variants - kaklā - tur arī nekāda dižā gaļa tā vai tā nav. Ar pilnapvalka lodi arī labāk neaizrauties - tagad sniega nav, liela iespēja pazaudēt medījumu...kas, protams, vēlāk pūs...ja nu vienīgi kaklā - tur arī ar pilnapvalka principā būs lejā uzreiz.