Jānosauc? Ok! Man tāds darbaļaužu komplekts: MC 21-12 Tikka M695 7mm rem mag
Slēpts
05.10.2007. 10:42
Pēc jurčika lūguma, atveru sadaļu par ieročiem :) Domāju, ka šinī sadaļā visi dalībnieki var minēt kādus ieročus izmanto dažādās medībās un mēģināt uzskaitīt pozitīvās un negatīvās savu ieroču īpašības, cik nu vien tas objektīvi iespējams. Liels lūgums neaiziet līdz personiskiem dalībnieku un viņu ieroču apvainojumiem, tāpēc, ka paši lietojam citādākus. Balsttīsimies tikai un vienīgi uz "plikiem" faktiem un izteiksim viedokļus.
Slēpts
05.10.2007. 10:42
Ha! Nepaspēju nemaz nokomentēt savu tēmu, kad jurčiks jau priekšā :):):)
Soryy! Nu par tiem iespējamiem uzbraucieniem-domāju, ka mednieki pārsvarā kā šķira ir ļoti kulturāli un pieklājīgi ļaudis. Pa kādai utij jau gadās, bet tas ir izņēmums.
Slēpts
05.10.2007. 10:50
Tātad, man pašam: Putnu medībām un arī dzinējmedībām izmantoju IZH 27 EM 12kal. Plusi - cena/kvalitāte attiecība, izturība, pret laika apstākļiem, pietiekama precizitāte (tas tomēr ir skrošu ierocis). Vienvārdsakot īsts darba ierocis. Mīnuss - kamēr ierocis jauns, visa darbība tāda stīva, kamēr detaļas "pietrinās". Mantojumā no vecātēva arī IZH 53. Gaides medības un arī dzinējmedības - M98 7x64 ar Bushnel 3-9 reižu palielinājuma optiku. Kad pirko šo ieroci, diezgan svarīgs bija cenas faktors. Dizains nav pats modernākais, taču savas funkcijas ierocis pilda godam (ņemot vērā to, ka nešauju tālāk par 120 -150 m). Pašam nepatīk karodziņa tipa drošinātājs. Tā kā gaides medībās piedalīties sanāk ļoti reti (medību objekta attāluma dēļ), tad arī ieroci izmantot sanāk ne pārāk bieži.
Man ir galīgi jauna IŽ-27M uzskatu, ka cena ir atbilstoša kvalitātei. Piekrītu Edgaram, ka sākumā,kamēr vēl jauna, bise ir tāda pastingra, bet pēc gada jau viss bija ok. Uzliku bisei BUSHNELL sarkano punktu,ar 4 maināmiem stāvokļiem un 11 kontrstu pozīcijām. Priekš gaides medībām ideāls verķis, bet dzinējmedībās gan jāņem nost. šauju tikai ar WINCHESTER SLUG lodēm,pēdējais medījums krita no 90 m. uzskatu, ka IZ-27 ir labākais no visiem eiropā nopērkajmajiem gludstobra ieročiem.
Mednieku organizācija: Latvijas Mednieku savienība
Atrašanās vieta: Vidzeme
Medību stāžs: no 1989
Aprīkojums: TOZ, ZOLI, Titan, Sauer
05.10.2007. 16:23
Mans pirmais ierocis (joprojām skapī) bija no tēva mantota 1973.gada TOZ34E no kuras arī ir kritis visvairāk:) Tad vienā brīdī atsāku šaut stendā pa šķīvjiem un šajā sakarā pie Jaunbērziņa nopirku IŽ 27EM-1C - tipa sportinga plinte, ar skrūvējam čokiem, vienu gaili utt..., bet nu smaga! Pēc izlīdzsvarošanas svēra ap 4kg un nācās secināt, ka tā der tikai šaušanai ar lodēm pa skrejošo cūku vai nu man par kādiem 50kg jāpieaudzē dzīvsvars:) Tad nāca, jau citā foruma sadaļā par veikaliem aprakstītais, ZOLI Sporting plintes pirkums. To tad patreiz arī visvairāk lietoju gan sporta šaušanai, gan pīļu medībās gan arī uz mežu, kur prasās gludais. Ierocis labs, nupat jau kādi 10 tūkst patronu izšauti un neviena kļūme ieroča dēļ, iesaku! No spicā gala gaides medībām pirms kādiem 3 gadiem pie Jaunbērziņa iepirku Browning Bar 7mmRemMag Lux pusautomātu, kuru iesākumā aprīkoju ar Bushnell optiku ar 6-18 palielinājumu, bet to ar 7mmRemMag kalibru veiksmīgi "piebeidzu":) Šopavasar iepirku Leupold 4-14 palielinājuma optiku ar izgaismojamu krustu un "ātrajiem" stiprinājumiem... jācer, ka turēs! Ierocis labs, piemērots arī dzinējmedībām, jo labi izsvarots, ar salīdzinoši īsu stobru un ērtu atklātā tipa tēmekli. Iesaku!
Man ir blaser R-93 profesional 30-06 karabine ar Docter optiku. Labs precizs ierocis. Patik tas ierocis. Precizs, atri parladejams. Minus ir mazliet neerta izladesana. Otrs ierocis ir CZ karabinite 223Rem. Par to cenu neko labaku nevar gribet. Precizs ierocis. Biku neapmierina aizslega darbiba, ir bijusi gadijumi parladejot nepadod patronu no aptveres. Gludais sobrid man ir koplietosana IZ-27. Te jau visu uzrakstija par so ieroci Bija vel viens gludais FAIR Sporting carerra. 100% skrosu ierocis. Ar lodi loti liela starpiba starp stobriem un medibas neder. Tapec pardevu. Planos ir pirkt 12 kal, bet vel neesmu isti izlemi ko automatu vai bisi.
Ok! Man tāds darbaļaužu komplekts:
MC 21-12
Tikka M695 7mm rem mag
Domāju, ka šinī sadaļā visi dalībnieki var minēt kādus ieročus izmanto dažādās medībās un mēģināt uzskaitīt pozitīvās un negatīvās savu ieroču īpašības, cik nu vien tas objektīvi iespējams.
Liels lūgums neaiziet līdz personiskiem dalībnieku un viņu ieroču apvainojumiem, tāpēc, ka paši lietojam citādākus. Balsttīsimies tikai un vienīgi uz "plikiem" faktiem un izteiksim viedokļus.
Nu par tiem iespējamiem uzbraucieniem-domāju, ka mednieki pārsvarā kā šķira ir ļoti kulturāli un pieklājīgi ļaudis. Pa kādai utij jau gadās, bet tas ir izņēmums.
Putnu medībām un arī dzinējmedībām izmantoju IZH 27 EM 12kal. Plusi - cena/kvalitāte attiecība, izturība, pret laika apstākļiem, pietiekama precizitāte (tas tomēr ir skrošu ierocis). Vienvārdsakot īsts darba ierocis. Mīnuss - kamēr ierocis jauns, visa darbība tāda stīva, kamēr detaļas "pietrinās".
Mantojumā no vecātēva arī IZH 53.
Gaides medības un arī dzinējmedības - M98 7x64 ar Bushnel 3-9 reižu palielinājuma optiku. Kad pirko šo ieroci, diezgan svarīgs bija cenas faktors. Dizains nav pats modernākais, taču savas funkcijas ierocis pilda godam (ņemot vērā to, ka nešauju tālāk par 120 -150 m). Pašam nepatīk karodziņa tipa drošinātājs. Tā kā gaides medībās piedalīties sanāk ļoti reti (medību objekta attāluma dēļ), tad arī ieroci izmantot sanāk ne pārāk bieži.
Tad vienā brīdī atsāku šaut stendā pa šķīvjiem un šajā sakarā pie Jaunbērziņa nopirku IŽ 27EM-1C - tipa sportinga plinte, ar skrūvējam čokiem, vienu gaili utt..., bet nu smaga! Pēc izlīdzsvarošanas svēra ap 4kg un nācās secināt, ka tā der tikai šaušanai ar lodēm pa skrejošo cūku vai nu man par kādiem 50kg jāpieaudzē dzīvsvars:)
Tad nāca, jau citā foruma sadaļā par veikaliem aprakstītais, ZOLI Sporting plintes pirkums. To tad patreiz arī visvairāk lietoju gan sporta šaušanai, gan pīļu medībās gan arī uz mežu, kur prasās gludais. Ierocis labs, nupat jau kādi 10 tūkst patronu izšauti un neviena kļūme ieroča dēļ, iesaku!
No spicā gala gaides medībām pirms kādiem 3 gadiem pie Jaunbērziņa iepirku Browning Bar 7mmRemMag Lux pusautomātu, kuru iesākumā aprīkoju ar Bushnell optiku ar 6-18 palielinājumu, bet to ar 7mmRemMag kalibru veiksmīgi "piebeidzu":) Šopavasar iepirku Leupold 4-14 palielinājuma optiku ar izgaismojamu krustu un "ātrajiem" stiprinājumiem... jācer, ka turēs! Ierocis labs, piemērots arī dzinējmedībām, jo labi izsvarots, ar salīdzinoši īsu stobru un ērtu atklātā tipa tēmekli. Iesaku!
Otrs ierocis ir CZ karabinite 223Rem. Par to cenu neko labaku nevar gribet. Precizs ierocis. Biku neapmierina aizslega darbiba, ir bijusi gadijumi parladejot nepadod patronu no aptveres.
Gludais sobrid man ir koplietosana IZ-27. Te jau visu uzrakstija par so ieroci
Bija vel viens gludais FAIR Sporting carerra. 100% skrosu ierocis. Ar lodi loti liela starpiba starp stobriem un medibas neder. Tapec pardevu.
Planos ir pirkt 12 kal, bet vel neesmu isti izlemi ko automatu vai bisi.