Šodien vārdadienu svin Umberts, Herberts, Dailis, rītdien - Inese, Inesis, Ēriks
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Cienijamie Mednieki ! Padalaties ludzu sava pieredze putnu medibas ar sunukiem.

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 9 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 25.02.2009. 15:33
Ar medībām saistītās tēmasMedību suņi

Jurčiks
Jurčiks
Pēdējo reizi manīts 2010-01-18 08:15
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
04.02.2008. 18:27
kas ir suņuks? Taksītis?
Ja putnu suns, tad vislabāk būtu ieiet bibliotēkā, jo forumā visas nianses nevar izrunāt. Latv. valodā diez kāda izvēle nebūs, bet krieviski var mēģināt dabūt. Trijos vārdos - suns pret vēju, zigzagveidīga meklēšana, putna rādīšana, sagaida mednieku un pēc komandas paceļ. Nedrīkst trenkt un dzīties putnam pakaļ. Ja esat trāpījis, suns pienes medījumu un atdod to rokās.
Mans drats visu dara līdz brīdim, kad putns jāatnes. Citreiz nes, citreiz uznāk melnie un nenes. Bet nu vēl jauns, vēl jāmāca. Vispār putnu suns tāds īpatns radījums - ģimenē mīļš bez gala, māju sargā kā kaukāzietis, svešiem neuzticas un med. instinkti nobriest samērā vēlu- ap trešo gadu.
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2019-03-03 23:21
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Mednieku organizācija: Latvijas Mednieku savienība
Atrašanās vieta: Vidzeme
Medību stāžs: no 1989
Aprīkojums: TOZ, ZOLI, Titan, Sauer
06.02.2008. 13:48
Vācu īsspalvainais putnu suns jeb kurchārs - esmu redzējis kā strādā, super! Saimnieks tik daudz nenošāva, cik suns no ezera iznesa, jo pa starpai noķēra arī pa kādai aizšautai (bet ne tādu, kura jau auksta) :)))
Ivo
Ivo
Pēdējo reizi manīts 2022-12-09 19:52
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Jelgava, Rīga
Medību stāžs: kopš 1988
Aprīkojums: Browning BAR .30-06, Fabarm Lion H35 Titan 12 ga, Mannlicher ProHunter .223 Rem
Suņi: taksis
Medību trofejas: 2
06.02.2008. 16:28
Ja labs suns, tad uz pīļu atklāšanu plinte nav obligāti jāņem līdzi :) Rezultāts tāpat būs, un vairāk kā tiem ar plintēm.
Ojārs
Ojārs
Pēdējo reizi manīts 2024-04-20 20:59
Atrašanās vieta: Latvijas vidus, Daugavas krasts
Medību stāžs: Pirmais medījums septiņdesmitajos.
Aprīkojums: stobri vairāki
Suņi: Četrus draugus esmu pārdzīvojis
Medību trofejas: 21
07.08.2008. 00:52
Vai kādam ir bijusi saskare un ir jau kāda nebūt pieredze ar vācu spanieliem,sauktiem par - Deutscher Wachtelhund (German Spaniel)?
Ojārs
Žanna
Žanna
Pēdējo reizi manīts 2023-11-02 23:18
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Aizpute
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
12.08.2008. 07:43
Taisniba! Man reiz foksis atklāšanas dienā apmēram 20 pīles iznesa! :)))
Bet runājot par bildē redzamo suni, manuprāt, tas ir krievu medību spaniels.
Ojārs
Ojārs
12.08.2008. 11:03
Līdzīgs skatā krievu spanielam jau protams ir,jo tā šķirne keievijā tā arī radās,kad kaut kādam tur nomenklatūras darbiniekam ienāca prātā vācu spaniela kucītes un vietējā "dvorterjeera" bērnus pasludināt par jaunu šķirni ... :D
http://images.google.lv/imgres...(German%2BSpaniel)%26ndsp%3D20%26um%3D1%26hl%3Dlv%26client%3Dfirefox-a%26channel%3Ds%26rls%3Dorg.mozilla:en-US:official%26sa%3DN
Ojārs
Ojārs
12.08.2008. 11:12
Kaut kā nepadodas tā adresu iekopēšana,varbūr šoreiz izdosies. ;D
http://www.dogbreedinfo.com/de...
Žanna
Žanna
14.08.2008. 10:57
Paskatījos Vācu saitēs, šis suņuks patiešām ir līdzīgs krievu spanielam, bet zināmas atšķirības tomēr ir.
Par tiem nomenklatūras darbiniekiem gan nez vai, jo līdzīgi sunīši Krievijā ir zināmi vēl no aizpagājušā gadsimta.Protams, ka to senči ir ievesti no citām zemēm.
Vairāk par šķirni var palasīt šeit
http://www.spaniel-korolev.ru/...
http://www.rus-spaniel.ru/
http://www.rus-span.narod.ru/
Ojārs
Ojārs
16.08.2008. 19:36
Nu negribās gan nekādi piekrist,ka vācu un anglu spanieli līdzīgi krievu spanielam,laikam tomēr būs otrādi. :D
http://www.zooprice.ru/article...
Первый стандарт на новую отечественную породу охотничьих собак - русского охотничьего спаниеля - был утвержден в 1951 году, в 1966 году появился несколько измененный обновленный стандарт, по-прежнему сохранивший большой разброс показателей высоты собаки, содержащий много спорных определений, неточностей в описании экстерьера, допускающий различные толкования недостатков. Такой стандарт допускал значительную разнотипность в породе, что способствовало появлению региональных типов, настолько заметно отличающихся друг от друга, что порой вызывало сомнение, с одной ли породой мы имеем дело. Мне приходилось проводить экспертизу спаниелей на выставках в разных городах России, и порой, руководствуясь действующим стандартом, было трудно объяснить владельцам собак и руководителям породы, почему их питомцы далеки от желаемого типа породы.
Un kas tad pie teikšanas bija 1951 - 1966 gadā,ja ne nomenklatūras darbinieki?! ;D
Bet ne par tiem ir runa. Izskatās,vācu spanielu neviens pie mums neizmanto medībās?
Žanna
Žanna
17.08.2008. 08:49
Ojār!
Nu OK, lai būtu otrād! Tur es ne tikai nestrīdēšos, bet arī piekritīšu.
Vēl gribu piebilst, ka standarta apstiprināšanas gadam nav nekā kopīga ar šķirnes rašanās gadu (un pat gadsimtu)
Bet nu patiešām, runa aizgājusi nedaudz "pa kreisi" :))
Nekad neesmu redzējusi vācu spanielu nevienā kinoloģiskā pasākumā, un pat dzirdējusi par to nebiju (te jābūt nosarkušam smailiņam).Bet nu jāatzīst, ka īpaši interesējusies par to arī nebiju.Ja man kādreiz gribētos iegādāties suni putnu medībām, droši vien izvēle ietu starp kādu no vācu putnu suņiem (dratu vai kurcu) un krievu spanielu. Un, laikam jau, izvēlētos pēdējo, jo spaniels ir neliels suns, to viegli vienmēr paņemt līdzi, mājās arī vietas mazāk aizņem (manā Noosa šķirstā tas ir svarīgi! :))) ) un dabūt tādu kucēnu nav liela problēma, arī kucēna cena varētu būt draudzīga.