Šodien vārdadienu svin Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna, rītdien - Emīlija
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Pareiza rīcība nejēdzīgā situācijā

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 24 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 04.11.2009. 11:45

Laila
Laila
Pēdējo reizi manīts 2016-11-25 10:28
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Aprīkojums: Beretta, Blaser
Suņi: laika, taksis
Medību trofejas: 5
03.07.2009. 15:50
Lūdzu padomu, kā cilvēciski un ētiski pareizi rīkoties šādā situācijā: vakar sēdu uz gaidi, pēkšņi ārprātīgā ātrumā no meža izbrāžas brieža govs un lēkšo tieši uz manu luktu, domāju, ka tūlīt virsū uzskries:)Dažus soļus no manis sajūt svešu smaku(mani), palecas, apsviežas uz upes pusi(metri 50 no manis ir Gauja)un ielec upē, braši peld pa upi uz leju.Pēc 5 min krūmos atkal nobrakšķ un pa garo zāli pa govs pēdām skrien melna cūka, nē arī balta cūka, nē- 2 suņi-balts un melns.izskatās kā laikas un dvorterjēra krustojumi, pieskrien pie upes, paluncina astes un pa ceļu aizsoļo prom.Siksniņa bija vienam, saimnieku nezinu, zeme visi 15 ha nevien mana iecirkņa, bet arī mani personīgie, tātad atkrīt versija, ka šie ir īpašuma saimnieka suņi.Atdrošināju un gribēju šaut-nu nav viņiem pārī jāiet malumedībās uz brieža gotiņu...Nu nevarēju izšaut...It kā saimnieks papriekšu jāpabrīdina, it kā pusei medību suņi, kaimiņu kolektīva robeža arī nav pārāk tālu..Tad likās ka krūmos vēl kāds rosās un cerēju sagaidīt suņu saimnieku-"malu medību vadītāju".Neiznāca.Skaistais, cerīgais vakars bija kretīniski sabojāts, vilkos drūmi uz mašīnu un domāju: jāpajautā vienmēr visu zinošajiem portāla "medniekiem"vīriem pēc padoma.Kā tad būtu man jādara, ja tas atkārtojas līdzīgā versijā???
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2019-05-13 21:59
Medību trofejas: 1
03.07.2009. 16:29
Nošaut bez žēlastības tos suņus, interesanti, kur jau tas teļš palicis ja tik govi manījāt? par saimnieku brīdināšanu - kamēr suni nepieķer nākam mājās no meža ar stirnēnu zobos, visi kranči labu labiņie un "tālu neskrienot"... Tik pēc tam afišēties nevajag veiksmīga šāviena gadījumā ;)
Jurčiks
Jurčiks
Pēdējo reizi manīts 2010-01-18 08:15
03.07.2009. 16:47
Cien. Laila!
Es rīkotos saskaņā ar medību noteikumiem.
Izrunāt situāciju ar savu medību kol. vadītāju.
Kamēr jūsu teritorijā skraidelēs šie "konkurenti", tikmēr uz labām medībām varat necerēt.
Jūsu gadījumā, citas izejas kā tikai šaut, neredzu. Bet, kā kolēga teica, pēc tam nevajag par to lieki runāt.
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2018-02-23 15:01
03.07.2009. 17:22
Piekrītu vīru iepriekš teiktajam tikai šaut un speciāli neafišēt, jo šitie konkurenti ir bīstamāki par jeb kuru plēsēju jo viņi ir cilvēku pieradināti un īpaši no cilvēkiem nebaidās, viņi medību saimniecībai nodara lielāku skādi kā vilki un lūši kopā ņemami.
Mārtiņš
Mārtiņš
Pēdējo reizi manīts 2018-11-03 11:12
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: zemgale
Medību stāžs: 10
Aprīkojums: IZ27M, CZ 550lux(308win)
Medību trofejas: 7
03.07.2009. 18:30
Citreiz šauj, bet pēc tam labāk noroc. Un protams jātur mute, jo galvenais ir gandarījums, ka esi kaut ko labu izdarījusi mežam. Likums gan tāpat ir mednieka pusē, bet visādi var sanākt.
Juris
Juris
Pēdējo reizi manīts 2011-03-24 13:54
Medību trofejas: 19
03.07.2009. 19:32
Es zinu šo suni:( tavs kaimiņš,un nākošreizs plinti plecā un paukt.Un būs punkts tai dzīšanai.Priekškam saimniekam tāds suns kuru nebaro.:((
Aivars
Aivars
Pēdējo reizi manīts 2015-04-06 20:54
Atrašanās vieta: Ziemeļvidzeme.
Medību stāžs: 1989
Aprīkojums: ir
Suņi: ir
03.07.2009. 19:39
Pareizāk būtu - priekš kam sunim tādu saimnieku,kurš nebaro?
Juris
Juris
Pēdējo reizi manīts 2011-03-24 13:54
Medību trofejas: 19
03.07.2009. 19:43
(Sory)Paldies.:)
edgars
edgars
Pēdējo reizi manīts 2011-02-23 21:30
Atrašanās vieta: Vidriži
Medību stāžs: 5
Aprīkojums: Daudz kas.
Suņi: Latvijas Dzinējs.
03.07.2009. 20:12
Man ir kautkas līdzīgs visu ziemu un pavasari baroju cūkas mežā un tiešām nāca nopriecājos uz gaidi būs ko darīt.Bet tad kautkā sāka ar vien mazāk parādīties domāju kas par lietu.Nu pienāca jūnijs[mūsu kolektīvs cūciņas sāka medīt ar pirmo jūniju] eju tornī sēžu,bet cūku vietā suņi divi viens līdzīgs taksim otrs krancis.Tā lūk darbs pusgada garumā vējā.Šādus kaitniekus vajag ņemt zemē un nevienam ne vārda.
Slēpts
03.07.2009. 21:49
Nu ja nav medību šķirnes suņi un tuvumā dzīvojošiem saimniekiem tādi nav manīti-{mans viedoklis} kniedēt virsū.Pagāšruden es ar saskrējos ar 2 suņiem,tik tie bija Latvijas dzinēji.Sazvanīju kolektīva vadītāju un pastāstiju par situāciju.Saimnieks tika brīdināts un problēmu vairāk nav.