Es personīgi lietoju H&K mod.770 308 win pārsvarā dzinējmedībām, viss būtu labi - tikai pusautomāts daudz ēd. Tādēļ šo dzinējmedību sezonu gribētu sagaidīt ar
citu ieroci, bet jātiek vēl no šī vaļā!
Pagājušajā sezonā uz aļņu nobeiguma medībām nošāvu divus buļlus nekādu problēmu, par pārējiem dzīvniekiem nemaz nerunājot.
Vēl kā plusu varu minēt mazo atsitienu!
Kādreiz daudz ir lietots 12 kal pusautomāts. Tā patronu rezerve vairāk lielākai drošības sajūtai vajadzīga un šad tad nekavējoši izdarīts otrs šāviens noder. Ja tālu laukā kas izbēdzis, tad var apsteigumu pareizo piemeklēt piešaujoties :)
>Roberts
kaa tas ir "daudz ēd" - ja daudz shauj un arii noshauj tad arii daudz patronas pateerees. ar klokjeejamo protams mazaak pateerees, bet arii iespeejas buus mazaak. pasham ir HK 30-06 lietoju 10 patronu magaziinu (zinu - nedriikst, bet tas ir cits jautaajums) nereti ka zveers nokriit peec vairaakiem traapiijumiem - taatad ja buutu klokjeejamaa un traapiitu 1 reizi tad zveers visdriizaak aizietu (cik taalu - cits jautaajums).
Robert!
Tas ir ieej azartā un aiziet visas patronas kas ir ielādētas tiek izšautas :)
Jā pussautomāts labi, bet cik esmu pārliecinājies ka tas ir ļoti rijīgs, jo domā aga pēc pirmā netrāpīju, pēc otrā gan trāpīšu, še atkal netrāpīju, šaušu trešo reizi atkal garām.
Pašam bija doma iegādāties pussautomātu, bet pārdomāju, jo jāšauj tā lai trāpītu ar pirmo šāvienu, bet nevis tā ja netrāpu ar pirmo tad gan trāpīšu ar otro vai trešo.
Protams ir savs plus, kad skrien bars tad neatraujoties var mēzt pa rukšiem cik vien uziet.
Ar savu karabīni jau esmu tā piešāvies ka nevajag pat pusautomātu, pārlādējos tā pat ieplecotu ieroci. Maz ar ko atšķiras no pusautomāta!
Protams ja ir naudiņa tad var atļauties gan pusautomātu, gan karabīni, gan bisi, gan mazkalibreni.
Kāpēc tā saku jo šauju ar mazkalibreni un zinu kas ir kad netrāpi ar pirmo šāvienu, ceri trāpīt ar otru, un ļoti reti kad sanāk trāpīt ar otru šāvienu, vienkārši ieej azartā un vis aptvere tukša!
Neemu pusautomata ipasnieks tacu skaidrs ir viens ja ir kaut reizi izsauts pa dzivnieku tad ir jaturpina pa vinu saut kamer ir zeme vai ari beidzas patronas jo nevar zinat ka pirmais saviens nav saskrapejis dzivnieku...!
Ja tev ta sanak tad sedi majas...! Ari ar vienstobreni jaskatas kur sauj parasti mednieks nostajoties uz masta izpeta visus sausanai derigos virzienus......!
Medīju ar pusautomātu jau 3 gadus tikai 30-06 dzinējmedībās visu aptveri esmu izšāvis 1 reiz pa cūkām pārējās reizēs ir pieticis ar vienu šāvienu un tas ka vālē un neskatās kur, tas jau ir kolektīva jāskata medību vadītājam , tādi gudrīši ir jāaudzina.
Lai pievienotu komentāru, vispirms jāreģistrējas. Reģistrēties
citu ieroci, bet jātiek vēl no šī vaļā!
Pagājušajā sezonā uz aļņu nobeiguma medībām nošāvu divus buļlus nekādu problēmu, par pārējiem dzīvniekiem nemaz nerunājot.
Vēl kā plusu varu minēt mazo atsitienu!
kaa tas ir "daudz ēd" - ja daudz shauj un arii noshauj tad arii daudz patronas pateerees. ar klokjeejamo protams mazaak pateerees, bet arii iespeejas buus mazaak. pasham ir HK 30-06 lietoju 10 patronu magaziinu (zinu - nedriikst, bet tas ir cits jautaajums) nereti ka zveers nokriit peec vairaakiem traapiijumiem - taatad ja buutu klokjeejamaa un traapiitu 1 reizi tad zveers visdriizaak aizietu (cik taalu - cits jautaajums).
Tas ir ieej azartā un aiziet visas patronas kas ir ielādētas tiek izšautas :)
Jā pussautomāts labi, bet cik esmu pārliecinājies ka tas ir ļoti rijīgs, jo domā aga pēc pirmā netrāpīju, pēc otrā gan trāpīšu, še atkal netrāpīju, šaušu trešo reizi atkal garām.
Pašam bija doma iegādāties pussautomātu, bet pārdomāju, jo jāšauj tā lai trāpītu ar pirmo šāvienu, bet nevis tā ja netrāpu ar pirmo tad gan trāpīšu ar otro vai trešo.
Protams ir savs plus, kad skrien bars tad neatraujoties var mēzt pa rukšiem cik vien uziet.
Ar savu karabīni jau esmu tā piešāvies ka nevajag pat pusautomātu, pārlādējos tā pat ieplecotu ieroci. Maz ar ko atšķiras no pusautomāta!
Protams ja ir naudiņa tad var atļauties gan pusautomātu, gan karabīni, gan bisi, gan mazkalibreni.
Kāpēc tā saku jo šauju ar mazkalibreni un zinu kas ir kad netrāpi ar pirmo šāvienu, ceri trāpīt ar otru, un ļoti reti kad sanāk trāpīt ar otru šāvienu, vienkārši ieej azartā un vis aptvere tukša!