http://www.vmd.gov.lv/index.ph... rakstīts, ka tas jākārto tikai tiem, kuri, citēju "pēc šo grozījumu spēkā stāšanās pirmo reizi vēlas saņemt garstobra-vītņstobra medību šaujamieroča atļauju." Tas nozīmē, ka ja man jau ir viens vītņu stobrs, nekāds eksāmens nav jākārto? Kādam nav detalizētāka informācija???
Kam spicā jau ir,bet vēlas to pamainīt pret citu,jeb pirkt vēl kādu vītņustobra šaujamo,kārtība paliek vecā. Raksti iesnīgumu un saņem iegādes atļauju. Vismaz Ogrē tā ir,pirms nedēļas bez problēmām paņēmu iegādes papīru vēl vienam vītņu stobram.
Kā tiem,kuri krituši nežēlastībā,nemāku teikt,pašiem jāiet un jājautā,iespējams viss atkarīgs no ''grēka'' smaguma.
Es gribētu izteikt savas domas par šo eksāmēnu.
vai apkārtējie jūtās drošāk,ja es nokārtoju šo eksāmenu?
nē,jo galvenais priekš sabiedrības būtu lai es ievērotu visus drošības noteikumus.
vai meža dzīvniekiem ir garantēta ātra nāve ?
nē,jo es tulīt iegādāšos pavisam citu ieroroci,kas bliež pavisam savādak.
vai kāds kļuva bagātāks ?
jā,jo es par 55 Ls kļuvu nabagāks.
Likums būtu labs,ja ietu kopā ar gaidāmo obligāto atšaušanu ik pēc 3 vai 5 gadiem.
respektīvi man atļauj iegādātis medību ieroci,jo es esmu mednieks,nokartojis visus eksamenu,ieskaites utt.
bet medīt es nedrīkstu kamēr es neesmu nokārtojis šaušanas eksāmenu ar savu ieroci un dabujis attiecīgu papīru.
A papīrs būs,ja piņems likumu par obligāto atšaušanu.Tad skraidīsi pa mēžu ar mapi kurā būs mednieku apliecība,ieroču atļauja,sezonas karte,medību atskaite,šeine un papīrs par nokārtotu eksāmenu šaušanā.
VMD rīkojumam un teikumam mājaslapā nav nekāda juridiska spēka!!!
Likums ir viens un VISIEM ir jākārto eksis, paši lohi, kuri izstrādāja grozījumus, atzina, ka ir kļūdījušies!!!
JĀKĀRTO IR VISIEM!!!!!!!!!!!!!!!
Andi zināšanai,Zemkopības ministrija ar 2008.gada 18.janvāra vēstuli Valsts policijai ir izskaidrojusi,Ieroču aprites likuma 19.panta 4.daļas noteiktās normas būtību,un paziņo,ka jēga un mērķis nav attiecināms uz medniekiem kuriem jau ir reģistrēti vītņstora šaujamieroči,un kuri vēlas iegādāties papildus esošajiem jaunu vītņstobru.
Tātad - vienkārši jāpiesakās jaunam stroķim, ja amatpersona neņems pretī, jāsaka, lai sazinās ar priekšniecību? Jo noteikti, ka visi speciālisti ar vēstuli iepazīstināti nebūs...
Ko saka par tādien ?
Kā tiem,kuri krituši nežēlastībā,nemāku teikt,pašiem jāiet un jājautā,iespējams viss atkarīgs no ''grēka'' smaguma.
vai apkārtējie jūtās drošāk,ja es nokārtoju šo eksāmenu?
nē,jo galvenais priekš sabiedrības būtu lai es ievērotu visus drošības noteikumus.
vai meža dzīvniekiem ir garantēta ātra nāve ?
nē,jo es tulīt iegādāšos pavisam citu ieroroci,kas bliež pavisam savādak.
vai kāds kļuva bagātāks ?
jā,jo es par 55 Ls kļuvu nabagāks.
Likums būtu labs,ja ietu kopā ar gaidāmo obligāto atšaušanu ik pēc 3 vai 5 gadiem.
respektīvi man atļauj iegādātis medību ieroci,jo es esmu mednieks,nokartojis visus eksamenu,ieskaites utt.
bet medīt es nedrīkstu kamēr es neesmu nokārtojis šaušanas eksāmenu ar savu ieroci un dabujis attiecīgu papīru.
A papīrs būs,ja piņems likumu par obligāto atšaušanu.Tad skraidīsi pa mēžu ar mapi kurā būs mednieku apliecība,ieroču atļauja,sezonas karte,medību atskaite,šeine un papīrs par nokārtotu eksāmenu šaušanā.
Likums ir viens un VISIEM ir jākārto eksis, paši lohi, kuri izstrādāja grozījumus, atzina, ka ir kļūdījušies!!!
JĀKĀRTO IR VISIEM!!!!!!!!!!!!!!!