Atkarīgs no žāvētavas lieluma, jo mazāka žāvētava jo īsāks laiks vajadzīgs, piemēram melnajā pirtī virpār var 3 dienas žāvēt. Mazajā žāvētavā atkarīgs ko žāvēsi un kādā veidā no 5-6 st līdz diennaktij.
Man šķiet, cik kūpinātavu, tik arī kūpināšanas veidu! Man pašam ir uztaisīta no sadales kastēm, temperatūru mēru ,,ar roku", pielikt var uz kādām 3 sekundēm. Vistai ap 2,5 st. bebrs un buks ap 4,5st. speķis no5-8 st.
Māri ja tu sutkas kūpināsi gaļu pie 110 grādiem ,tad domāju jau pēc 12 stundām tā tev vienkārši no kauliem attalīsies un ar to būs cauri, būs nevis kūpināta gaļa, bet sautēta :) Ja pareizi kūpināt pirtiņā, tad pamazām karstums jāuzdot un tika otrās vai trešās dienakts beigās pielieku nedauz vairāk malciņas lai tā nedaudz vairāk pakūpinās, bet tas tikai beigās, jo gaļa ir ižāvējusies. Bet ja no sākuma iedosi karstumu, būs kirdik gaļai, izvārīsies un viss, nekāda kūpinājuma nesanāks!
Atkarīgs kādu auksto vai karsto kūpinājumu vēlies. Es testēju visu uz rokas.
35 grādi auksti kūpināts
Ja pareizi kūpināt pirtiņā, tad pamazām karstums jāuzdot un tika otrās vai trešās dienakts beigās pielieku nedauz vairāk malciņas lai tā nedaudz vairāk pakūpinās, bet tas tikai beigās, jo gaļa ir ižāvējusies. Bet ja no sākuma iedosi karstumu, būs kirdik gaļai, izvārīsies un viss, nekāda kūpinājuma nesanāks!