Šodien vārdadienu svin Kadrija, Kate, Katrīna, Trīne, rītdien - Sebastians, Konrāds, Sebastijans
toptitle

Forums

Tēmas nosaukums - Kādā temperatūrā pareizi jākūpina gaļu.


Māris Geidāns
Māris Geidāns
Pēdējo reizi manīts 2009-07-29 17:29
Lietotāja statuss: Vērotājs
Medību trofejas: 1
28.07.2009. 16:01
Kādā temperatūrā pareizi būtu kūpināt gaļu lai process nebūtu pāŗk garš un lai gaļa nebūtu kā cepta.
Edgars Kecs
Edgars Kecs
Pēdējo reizi manīts 2020-04-06 16:48
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
28.07.2009. 16:18
Atkarīgs no žāvētavas lieluma, jo mazāka žāvētava jo īsāks laiks vajadzīgs, piemēram melnajā pirtī virpār var 3 dienas žāvēt. Mazajā žāvētavā atkarīgs ko žāvēsi un kādā veidā no 5-6 st līdz diennaktij.
Edgars Kecs
Edgars Kecs
Pēdējo reizi manīts 2020-04-06 16:48
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
28.07.2009. 16:28
Sorry temperatūra!
Atkarīgs kādu auksto vai karsto kūpinājumu vēlies. Es testēju visu uz rokas.
Edgars Priedeslapa
Edgars Priedeslapa
Pēdējo reizi manīts 2020-09-21 09:09
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Medību trofejas: 1
28.07.2009. 17:49
90 grādi pēc celsija - karsti kūpināts
35 grādi auksti kūpināts
Aivars Bundzens
Aivars Bundzens
Pēdējo reizi manīts 2020-11-24 10:27
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Saldus , Druva,Zvārde
Medību stāžs: no tāļā 1989.gada
Aprīkojums: sauer, krieghoff,banelli,gruening&elmiger ,anschutz,savage ,blaser R8
Suņi: viens boksers
28.07.2009. 20:22
...man 36,6 pēc celsija ,jūtos silts un nevis auksti kūpināts ja arī rinķī pīpē.,DD.
Māris Geidāns
Māris Geidāns
Pēdējo reizi manīts 2009-07-29 17:29
Lietotāja statuss: Vērotājs
Medību trofejas: 1
29.07.2009. 17:13
Man te stāsta ka putni jākūpina kādas 6,st pie temperatūras90Gr pēc celsija un gaļa pie 110 gr pēc celsija apmēram sutku.
Normunds Jubelis
Normunds Jubelis
Pēdējo reizi manīts 2019-12-26 12:52
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
29.07.2009. 22:51
Man šķiet, cik kūpinātavu, tik arī kūpināšanas veidu! Man pašam ir uztaisīta no sadales kastēm, temperatūru mēru ,,ar roku", pielikt var uz kādām 3 sekundēm. Vistai ap 2,5 st. bebrs un buks ap 4,5st. speķis no5-8 st.
Edgars Kecs
Edgars Kecs
Pēdējo reizi manīts 2020-04-06 16:48
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
30.07.2009. 08:14
Māri ja tu sutkas kūpināsi gaļu pie 110 grādiem ,tad domāju jau pēc 12 stundām tā tev vienkārši no kauliem attalīsies un ar to būs cauri, būs nevis kūpināta gaļa, bet sautēta :)
Ja pareizi kūpināt pirtiņā, tad pamazām karstums jāuzdot un tika otrās vai trešās dienakts beigās pielieku nedauz vairāk malciņas lai tā nedaudz vairāk pakūpinās, bet tas tikai beigās, jo gaļa ir ižāvējusies. Bet ja no sākuma iedosi karstumu, būs kirdik gaļai, izvārīsies un viss, nekāda kūpinājuma nesanāks!
Ilmarsons .
Pēdējo reizi manīts 2013-04-12 22:01
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Atrašanās vieta: Jēkabpils raj.
Medību stāžs: >20
Aprīkojums: Savage 308win
Medību trofejas: 1
30.07.2009. 08:43
Desas kūpinu 80-90 grādos 5-6 stundas.trubā pirms žāvētavas ,,šīberis'' ar kuru arī regulēju temperatūru.
Slēpts
30.07.2009. 19:20
taisu no buka kupatas un lieku kupinaties pie temperaturas 80-90 gradi jakupina tris stundas, piebilde uz vienu buku farša jaielei 0.5l. šnabja.