Atrašanās vieta: Rīga(mežaparks) - Otava(Taylor creek)
Medību stāžs: 2006
Aprīkojums: mauser m 03 308,iz-27em12,tula 16,benelli ultra light 12,walter g22lr un divi naži.
Suņi: Taksis
Medību trofejas: 1
28.07.2009. 22:36
Vai kads var uzrakstīt pareizo recepti cik ilgi jātur sālsūdeni un cik ilgi jāvītina buka gurni ārā? Vienreiz pagaršoju bij ļoti labi,bet man tik labi nesanāca.
Atrašanās vieta: Rīga(mežaparks) - Otava(Taylor creek)
Medību stāžs: 2006
Aprīkojums: mauser m 03 308,iz-27em12,tula 16,benelli ultra light 12,walter g22lr un divi naži.
Suņi: Taksis
Medību trofejas: 1
28.07.2009. 23:33
Ap šo laiku man skiet jeb,kas atdzīvosies.:D Taču tā ,kā es Latvija būšu tikai novembra sākumā un tad jau arī laiks būs labāks lai netdzīvotos, vai arī var pieturēt saldētavā lidz labākam laikam.
Ir mēģināts bet ne pārāk sanāca pirmā reize vītinājām buka cisku,bet man liekas ka kauls sataisīja sū. Otro reizi kad uzkārām gabalu bez kaula bija baigi labs.Nedēļu patur garšvielās un pēc tam karina augšā 3 mēneši un gatavs.
Buku vītinājis neesmu, jo tos nemedījam. Toties staltbrieža un aļņa cisku gabalus gan. Uzreiz jāsaka, ka no staltā nekas labs nesanāca. Alnis topēc burvīgs. Raudzīju gan slapjā, gan sausā sālījumā, un, pēc rezultāta spriežot, ieteicamāks noteikti ir sausais. Apviļāju rupjā sālī, ietinu marlē un 1 nedēļu zem sloga. Pēc tam iztinu no marles un uzkāru vējainā vietā (zem jumta) ap 0°C Pasniegt pēc mēneša, plāni sagrieztu, kopā ar vīnogu sulas destilātu.
Vienreiz pagaršoju bij ļoti labi,bet man tik labi nesanāca.
Taču tā ,kā es Latvija būšu tikai novembra sākumā un tad jau arī laiks būs labāks lai netdzīvotos, vai arī var pieturēt saldētavā lidz labākam laikam.
Otro reizi kad uzkārām gabalu bez kaula bija baigi labs.Nedēļu patur garšvielās un pēc tam karina augšā 3 mēneši un gatavs.
Uzreiz jāsaka, ka no staltā nekas labs nesanāca. Alnis topēc burvīgs.
Raudzīju gan slapjā, gan sausā sālījumā, un, pēc rezultāta spriežot, ieteicamāks noteikti ir sausais.
Apviļāju rupjā sālī, ietinu marlē un 1 nedēļu zem sloga. Pēc tam iztinu no marles un uzkāru vējainā vietā (zem jumta) ap 0°C
Pasniegt pēc mēneša, plāni sagrieztu, kopā ar vīnogu sulas destilātu.
Piemēram:
http://foodblogger.ru/myasnye-...
http://www.hunters.lv/latforum...