cik ilga laika pec nosausanas tai jaizlaiz ieksas lai gala nesmirdetu
Slēpts
22.08.2009. 22:34
nu ja laidīsi no pareizā gala tad jau nesmirdēs! :D
Es parasti cenšos visu izdarīt tai pašā vakarā kad pārnāku mājās,ja nesanāk tad ielieku ledusskapī un nākošā dienā visu izdaru.Vai var 2 dienas turēt gan nezinu.
kautkad lasiju veca medibu gramataa ka zarnas uzskruve uz speciala kocina un izvelk ara un divas tris dienas pilej lauj nogatavoties nenopluktai spalvas , tad itka ESOT GARSIGAKA
Es arii skruveeju. Izmanto zarinju kursh izskatas kaa 1. Zarinju piilei iestum caur peecpusi, paaris reizes apgriezu uz rinki un visas desas izvelku aaraa. Zarina isajai malai jaabut izturigai patuveni 1cm garai un peec iespeejas sliipaakai. Liidz atrod iisto zarinu naakas paris nolauzt piilai dibenaa :) Shaadaa veidaa, (ja peec mediibaam ir baigais nogurums)varu piiles pluukshanu atlikt uz riitdienu un taas tad nav jaaliek ledusskapii!
PSRS mednieku grāmatās bija ieteikts iegāzt ūdensputniem rīklē koncentrētu sāls šķīdumu, tad it kā varot ilgāk glabāt neķidātas. Kāds ir mēģinājis? It kā jau viss pareizi, bet līdz zarnām takš tā sāls netie?
Aldi - zariņa vietā drāti attiecīgi saliektu nevar izmantot?
Kā ta ,ka var!Tikai labāk izmantot dzeloņdrāti,iepriekš kājeles iestiprinot spāņu zābaciņos.Domājams,ka pēc šādas procedūras dažas arī atzīties par pārejo māsu dislokāciju:DDD
Perversie sadisti, jums viduslaikos cenas nebūtu :)
Es pīlei zarnas izķidāju tajā pašā vakarā, bet pēdejā laikā spalvas neplūcu, vienkārši ar nazīti ādu noņemu. Šī procedūra max 10 min aizņem, bet noplūkāt pīli man aizņem kādas 30 min vismaz. un ja ir piemedīts ļoooti daudz tad tā dīrāšana var aizņem veselu dienu :(
Vent dzelondrāts vietā var izmantot kaut kas līdzīgs dzelondrātij, tikai daudz asāka ko izmanto armijā teritorijas nožogojumam, tad pēc tādas ķidāšanas ne tikai atzīsies kur atrodas pārejo pīļu dislokācija ,bet arī vēl pāris simtus nodos no kaimiņa pagasta puses :)
It kā jau humors, bet vispār jautāju nopietni - kāda jēga vienmēr meklēt sazin kādu tur zaru, ja var uzlocīt drātīti un pat kātiņā iestiprināt...var jau pats pačakarēties un atrast labāko variantu, bet mož kāds jau ir tādu atradis?
Jā arni ir vēl labāk variants! Iespied pīli stangās, paņem urbi uzliec urbim nelielu dzelzs šotku, un tik mauc iekšā, Bet lai ātrāk spalvas noņemt no pīles ņem fēnu kas noņem krāsu, pāris minūte un pīle būs bez spalvām, vēl kādas 5 min un cepetis jau gatavs :)
Ja nopietni jā var ar to pagalīti vai drāti, bet labākais veids tas ir paņēmi ar nazi izķidāji to un viss.
Ā atcerējos jāpiezvana ir uz putnu fermu piemēram Ķekavā, tur ne tikai pateiks kā ir vieglāk izķidāt zarnas, bet arī parādīs :)
Es parasti cenšos visu izdarīt tai pašā vakarā kad pārnāku mājās,ja nesanāk tad ielieku ledusskapī un nākošā dienā visu izdaru.Vai var 2 dienas turēt gan nezinu.
Aldi - zariņa vietā drāti attiecīgi saliektu nevar izmantot?
Es pīlei zarnas izķidāju tajā pašā vakarā, bet pēdejā laikā spalvas neplūcu, vienkārši ar nazīti ādu noņemu. Šī procedūra max 10 min aizņem, bet noplūkāt pīli man aizņem kādas 30 min vismaz. un ja ir piemedīts ļoooti daudz tad tā dīrāšana var aizņem veselu dienu :(
Ja nopietni jā var ar to pagalīti vai drāti, bet labākais veids tas ir paņēmi ar nazi izķidāji to un viss.
Ā atcerējos jāpiezvana ir uz putnu fermu piemēram Ķekavā, tur ne tikai pateiks kā ir vieglāk izķidāt zarnas, bet arī parādīs :)