Labvakar!
Sakiet lūdzu vai kāds ir lietas kursā par Browning vītņstobriem? Es saskāros ar tādu teikumu no viena Browning 7mm RemMag pusautomāta tirgoni - "...šitie vēl ir Beļģu stobri, tagad jaunie nākot no Portugāles un esot pilnīgi mēsli..." Kādam ir bijusi pieredze vai nu kkāds viedoklis?
Paldies!
Man pasam ir Browning Baar pusautomaats ar 7mm Rem Mag. kalibru jau 3.gadu.Caursisana ideaala ,ja traapa. Stobrs vareetu buut garaaks un muniicija leetaaka. Stobrs gan belgu ,taakaa nevaru spriest par paarejo valsts razojumiem. 2 reizes ar vienu saavienu 2 cuukas .Pa lapsaam saut nav izdeviigi,bet paarnadziem loti labs.Muniiciju var dabuut par 0.90 gabalaa.Jaa kas vairak jautaa. Esmu apmierinats ar izvelmi
Man pasam ir Browning Baar pusautomaats ar 7mm Rem Mag. kalibru jau 3.gadu.Caursisana ideaala ,ja traapa. Stobrs vareetu buut garaaks un muniicija leetaaka. Stobrs gan belgu ,taakaa nevaru spriest par paarejo valsts razojumiem. 2 reizes ar vienu saavienu 2 cuukas .Pa lapsaam saut nav izdeviigi,bet paarnadziem loti labs.Muniiciju var dabuut par 0.90 gabalaa.Jaa kas interesee vairak- jautaa. Pats esmu apmierinats ar izvelmi
Man ir BAR; tiesa gan 30-06 kalibrā, bet tam šajā gadījumā mazāka nozīme. Kopumā esmu apmierināts. Svars varēja būt mazliet mazāks - pa stāvošu mērķi no rokas daudz šaut nav viegli :D
Nedomāju, ka zīmols atļautos "pilnīgus mēslus" tirgot; drīzāk jautājums, vai tirgonis nav ieinteresēts "nogrūzt" pārpalikušos "iekonservētos līdzekļus"; nav noslēpums, ka 7mm Rem Mag nav ejošākais kalibrs Latvijā...protams, ar kalibru viss ir labi, taču munīcijas izvēle pārskatāmā nākotnē nebūs .308 win vai 30-06 līmenī; tas var radīt zināmas neērtības...ja lādē pats - tad cita lieta.
...pašam ir lietošanā 30-06 beļģis,ierocis ļoti OK .kalibrs? pēc šārudens praktiskajām nodarbībām pa aļņu un briežu bulli jāatzīst ka ka 30-06 savu darbu izdarīja,bet,"līdz ar nagiem" . trāpot pa pleca kaulu barnes 11,7 grami lode tā tik bija tikusi līdz plaušām un asinsvadiem ,pie kam šī lode nezaudē masu. 11 gramīgā lapua naturalis(arī nezaudē masu)kolēģa šautajam alnim atdūrās mugurkaula vidū. šis garais ievads ir mans secinājums ,ka 7 rem mag galīgi nav par "dullu" priekš lielajiem zvēriem.
Aivar - dīvaini, man ar PMC, kas arī nezaudē masu, no ~50 metriem izsita kokam un gandrīz centimetru biezam dzelzim kā sviestam...tātad, 100 metros kauls točna neapturētu...
No kāda attāluma pa buļļiem tika šauts?
Sakiet lūdzu vai kāds ir lietas kursā par Browning vītņstobriem? Es saskāros ar tādu teikumu no viena Browning 7mm RemMag pusautomāta tirgoni - "...šitie vēl ir Beļģu stobri, tagad jaunie nākot no Portugāles un esot pilnīgi mēsli..." Kādam ir bijusi pieredze vai nu kkāds viedoklis?
Paldies!
Nedomāju, ka zīmols atļautos "pilnīgus mēslus" tirgot; drīzāk jautājums, vai tirgonis nav ieinteresēts "nogrūzt" pārpalikušos "iekonservētos līdzekļus"; nav noslēpums, ka 7mm Rem Mag nav ejošākais kalibrs Latvijā...protams, ar kalibru viss ir labi, taču munīcijas izvēle pārskatāmā nākotnē nebūs .308 win vai 30-06 līmenī; tas var radīt zināmas neērtības...ja lādē pats - tad cita lieta.
No kāda attāluma pa buļļiem tika šauts?