ai nodrošinātu tikai nekaitīgas un drošas medījumu gaļas nonākšanu apritē, Pārtikas un veterinārais dienests sadarbībā ar Valsts meža dienestu, organizē mācības medniekiem un citiem interesentiem par medījamo dzīvnieku veselību, biežāk sastopamajām slimībām, kā arī medījumu gaļas apstrādes higiēnas un tirdzniecības jautājumiem.
Eiropas Savienības normatīvie akti nosaka – ja nomedītā dzīvnieka gaļa nav domāta pašpatēriņam, bet gan nodošanai pārstrādei, vismaz vienai personai mednieku kolektīvā, kas nodarbojas ar savvaļas dzīvnieku gaļas iegūšanu un apstrādi, ir jābūt speciāli apmācītai.
Mācību laikā mednieki saņems informāciju par medījamo dzīvnieku anatomiju, fizioloģiju un uzvedību, pareizām metodēm savvaļas medījamo dzīvnieku apstrādei pēc to nonāvēšanas, higiēnas noteikumiem, kā arī citiem aktuāliem ar šo tēmu saistītiem jautājumiem.
Tuvākajā laikā mednieku apmācības plānotas Talsu, Kuldīgas, Jelgavas, Salaspils, Valmieras, Alūksnes, Madonas, Rēzeknes un Daugavpils novados.
Tu auns esi vai kas tev ir?
Pats ieliec no kaut kurienes izrautu raksta daļu, neizproti rakstītā jēgu un vēl liec muļķīgus komentārus!
.. Eiropas Savienības normatīvie akti nosaka – JA NOMEDĪTĀ DZĪVNIEKA GAĻA NAV DOMĀTA PAŠPATĒRIŅAM, bet gan nodošanai pārstrādei, vismaz vienai personai mednieku kolektīvā, kas nodarbojas ar savvaļas dzīvnieku gaļas iegūšanu un apstrādi, ir jābūt speciāli apmācītam..
Ja gaļu lietosi pats-neviens un nekad tev neliks iet kursos!
Un, manuprāt, šis teksts jau bija neilgu laiciņu atpakaļ šeit ielikts!
Alvi,pirms kādu sauc par aunu padomā vai pats tāds neesi.Tavā skatījumā ko nozīmē vārdi "bet gan nodošanai pārstrādei".Es saprotu ka tās ir desas un/vai konservi līdz ar to vismaz vienam būs jābūt apmācītam.
Es nesaucu par aunu, bet tikai pajautāju, vai tāds nav.
Desas un konservus var pagatavot arī pats, ir jau laiks vajadzīgs, taču pēc tam zini, ka galaprodukts saturēs tevis paša nomedītā dzīvnieka gaļu!!! Nesen viens kolektīva biedrs pagatavoja stirnas tušonku, sanāca ļoti laba! Vēl tikai desas iemācīties taisīt-un amats rokā!
Un nemelosim sev, ka karbonādes u.c. labumi mums pašiem tiek atgādāti atpakaļ jau desu vai konservu veidā!
Vispār jau vajadzētu painteresēties kā tur īsti ir pirms kādu saukt par aunu. Es šos kursus jau esmu izgājis un sertifikāts man jau ir.vispār jau jurim ir zināma taisnība. Galu galā mums noteikumus galveno kārt diktē eiropa. Nekas nepaliek pa vecam. Kursi gan arī tagad jau ir maksas.
Māris Gackis, 07.09.2009. 10:32
Pēdējo reizi manīts 2009-09-15 08:56
Valsts meža dienests Konsultāciju pakalpojumu centrs sadarbībā ar Pārtikas un veterināro dienestu (PVD) un Latvijas Lauksaimniecības universitāti (LLU) ir uzsācis organizēt mednieku un citu interesentu apmācību par medījamo dzīvnieku veselības, biežāk sastopamo slimību, medījuma gaļas apstrādes higiēnas un tās tirgus aprites jautājumiem.
Apmācības tiek organizētas ap 20 cilvēku lielām grupām. Apmācību ilgums ir 8 stundas (1 diena) un orientējošā maksa par tām 25 LVL (jau ar PVN).
Apmācības tiek organizētas deviņos Latvijas rajonos: Talsos, Kuldīgā, Jelgavā, Salaspilī, Valmierā, Alūksnes rajona Jaunannā, Madonā, Rēzeknē un Daugavpilī. Grupu pieteikumu gadījumā (ap 20 cilvēkiem) tās var tikt organizētas jebkurā citā rajonā vai vietā.
Pieteikšanās kursiem un papildus informācija:
Māris Gackis, e-pasts: maris.gackis@kpc.vmd.gov.lv; mob.t. 26432730.
Eiropas Savienības normatīvie akti nosaka – ja nomedītā dzīvnieka gaļa nav domāta pašpatēriņam, bet gan nodošanai pārstrādei, vismaz vienai personai mednieku kolektīvā, kas nodarbojas ar savvaļas dzīvnieku gaļas iegūšanu un apstrādi, ir jābūt speciāli apmācītai.
Mācību laikā mednieki saņems informāciju par medījamo dzīvnieku anatomiju, fizioloģiju un uzvedību, pareizām metodēm savvaļas medījamo dzīvnieku apstrādei pēc to nonāvēšanas, higiēnas noteikumiem, kā arī citiem aktuāliem ar šo tēmu saistītiem jautājumiem.
Tuvākajā laikā mednieku apmācības plānotas Talsu, Kuldīgas, Jelgavas, Salaspils, Valmieras, Alūksnes, Madonas, Rēzeknes un Daugavpils novados.
Pats ieliec no kaut kurienes izrautu raksta daļu, neizproti rakstītā jēgu un vēl liec muļķīgus komentārus!
.. Eiropas Savienības normatīvie akti nosaka – JA NOMEDĪTĀ DZĪVNIEKA GAĻA NAV DOMĀTA PAŠPATĒRIŅAM, bet gan nodošanai pārstrādei, vismaz vienai personai mednieku kolektīvā, kas nodarbojas ar savvaļas dzīvnieku gaļas iegūšanu un apstrādi, ir jābūt speciāli apmācītam..
Ja gaļu lietosi pats-neviens un nekad tev neliks iet kursos!
Un, manuprāt, šis teksts jau bija neilgu laiciņu atpakaļ šeit ielikts!
Desas un konservus var pagatavot arī pats, ir jau laiks vajadzīgs, taču pēc tam zini, ka galaprodukts saturēs tevis paša nomedītā dzīvnieka gaļu!!! Nesen viens kolektīva biedrs pagatavoja stirnas tušonku, sanāca ļoti laba! Vēl tikai desas iemācīties taisīt-un amats rokā!
Un nemelosim sev, ka karbonādes u.c. labumi mums pašiem tiek atgādāti atpakaļ jau desu vai konservu veidā!
Pēdējo reizi manīts 2009-09-15 08:56
Valsts meža dienests Konsultāciju pakalpojumu centrs sadarbībā ar Pārtikas un veterināro dienestu (PVD) un Latvijas Lauksaimniecības universitāti (LLU) ir uzsācis organizēt mednieku un citu interesentu apmācību par medījamo dzīvnieku veselības, biežāk sastopamo slimību, medījuma gaļas apstrādes higiēnas un tās tirgus aprites jautājumiem.
Apmācības tiek organizētas ap 20 cilvēku lielām grupām. Apmācību ilgums ir 8 stundas (1 diena) un orientējošā maksa par tām 25 LVL (jau ar PVN).
Apmācības tiek organizētas deviņos Latvijas rajonos: Talsos, Kuldīgā, Jelgavā, Salaspilī, Valmierā, Alūksnes rajona Jaunannā, Madonā, Rēzeknē un Daugavpilī. Grupu pieteikumu gadījumā (ap 20 cilvēkiem) tās var tikt organizētas jebkurā citā rajonā vai vietā.
Pieteikšanās kursiem un papildus informācija:
Māris Gackis, e-pasts: maris.gackis@kpc.vmd.gov.lv; mob.t. 26432730.