Šaujot bez konteinera ir skaidrs, ka vajag stobra sašaurinājumu t.i. čoku , vai pastiprināto čoku , lai šautu uz maksimālām distancēm.
Kas notiek ar skrotīm konteinerā. Konteiners ar vieglu spiešanu ieiet o,25 sašaurinājumā , bet 1mm neiet. Sanāk ka tad nevajag censties skrūvēt iekšā čokus , bet pietiek ar to pašu 0,25 . Kāda Jūsu pieredze? Man laikam tāpēc arī zosis krīt ļoti labi līdz 40 m , bet tālāk nekā - domāju ka izkliede paliek par lielu, jo 1mm čoks skrotis sasit.
Kādreiz tika lietota IŽ27E un TOZMC21-12.Ižene kliedēja daudz vairāk un stobrs bija īsāks. Blīvums tozenei bija izcils un stobrs 750mm garš, čoks 1mm. Toties tālās pīles un pat zaķi krita ar iženi, bet ar tozeni retāk. Domāju, ka lielāka izkliede ompensēja tēmēšanas kļūdas.
Konteiners jau mīksts ir un šāviena brīdī skrotis viņā iespiežas dziļāk, amortizējot slodzes. Tomēr lielie čoki 0,75-1,25mm domāti smalkajām skrotīm vairāk.Piemēram tranšeju stendā.
Mīksts jau viņš ir un skrotis tajā pamatīgi iespiežas. Man kaut kā MP153 kaut kas nepatīk.Jāņem laikam būs eksperimenta veidā un jāšauj pa finieri, lai konstatētu labāko blīvumu ar dažādiem čokiem..Man vīri ir teikuši par konteineru un stobra pilno čoku, ka negrib iet. Laikam jāpašauda:))))
tas konteiners jau pa lielākai daļai glābj skrotis no rīvēšanās pret stobru - tas arī uzlabo skrošu izkliedi un lidojuma tālumu.
arī visu munīciju caur čoku neizšausi kvalitatīvi, it sevišķi renkas prasa, lai stobra sašaurinājums, būtu saskaņots ar renku diametru un izvietojumu
Šodien pašaudīju ar visiem čokiem ar o munīciju. Čoks 0,75 un 1mm uzrādīja 35m distancē, ka a 4 formāta lapā trāpīja pa 10 skrotīm, bet uz 50 m 4-5. Tāpēc jau arī līdz 40m zosis krīt labi, bet tālāk vairāk pa spalvām. Būs jāpamēģina o pārbārstīt ar kartupeļu miltiem un tad pašaut.
Domāju ka 1 numurs uzrādītu labāku blīvumu.
Slēpts
13.10.2009. 08:23
protams, ka 1 nummurs uzrādīs vairāk skrotis, paņem labāk lielāku lapu un uzvelc 76 cm apli un tad paskaiti cik trāpa skrotis, tās 0 jau patrona ir maz tapēc jau arī 10 tikai pa A4 trāpa
Kas notiek ar skrotīm konteinerā. Konteiners ar vieglu spiešanu ieiet o,25 sašaurinājumā , bet 1mm neiet. Sanāk ka tad nevajag censties skrūvēt iekšā čokus , bet pietiek ar to pašu 0,25 . Kāda Jūsu pieredze? Man laikam tāpēc arī zosis krīt ļoti labi līdz 40 m , bet tālāk nekā - domāju ka izkliede paliek par lielu, jo 1mm čoks skrotis sasit.
Konteiners jau mīksts ir un šāviena brīdī skrotis viņā iespiežas dziļāk, amortizējot slodzes. Tomēr lielie čoki 0,75-1,25mm domāti smalkajām skrotīm vairāk.Piemēram tranšeju stendā.
arī visu munīciju caur čoku neizšausi kvalitatīvi, it sevišķi renkas prasa, lai stobra sašaurinājums, būtu saskaņots ar renku diametru un izvietojumu
Domāju ka 1 numurs uzrādītu labāku blīvumu.