domaju ka to mantu vajaga dzinejiem lai vinus varetu sameklet pec masta :)un mednieki ari vares atpazit suni no vilka ja tas skrien ar anteni tad suns :)
bet lieta laba Rigas sunu saimniekiem kas brauc ar savu miluli uz mezu pavazaties :) vares atrast ja nomaldisies un senotajiem ari labs :) bet sievas matei parasti izsledz bet saka ka darbojas un drosi vari iet senot mes tevi atradisim :(
Lietoju šito verķi,kopš iegādājos atkrituši visi kreņķi gan man gan manam puikam,kurš ir dzinējs un suņa piķieris vienā personā.Atsevišķi nācās iegādāties karšu čipu,Latvijai un visai austrumeiropai kopā.Pēc manām domām nevajadzētu lietot mazākam sunim par laiku(man ir laika),pasmaga kaklasiksna,arī raidītājs paliels.Uztvērējā var ievadīt vairākus suņus,respektīvi siksnas ar raidītājiem.Papildus suņa izsekošanai ir pārējās gps funkcijas,ieskaitot 3D maršrutēšanu,tikai lietot mazliet neērtāk jo pamatfunkcija ir suņa izsekošana.Iegādāts ASV 550$.Latvijā var iegādāties Sia Concors,ofic.Garmin izplatītājs,atrodas pie lidostas,piedāvā ne tikai komplektus,bet ari atsevišķas daļas,kaklasiksnas,uztvērējus,u.t.t.Cik makšā Latvijā nejautāju.Vismaz tagad zinu ka mans palaidnieks pastaigu laikā nevis pazūd,bet apmetis līkumu tuvumā noslēpjas un mani novēro,smieklīgi redzēt viņa apmulsušo purnu kad taisnā ceļā eju pie viņa,tipa atrodu.Laba lieta,nervi veseli un medībās nav jākavējas gaidot suni,ja gadās ka iesēdies astē kulim un aizgājis patālāk,lai lieta ietu raitāk,aizbrauc pakaļ,uz kartes parāda precīzi.
esmu sācis lietot šo sistēmu tikai tagad(esmu bijis tris reizes medībās). Darbības rādius standarta versijā ir līdz 2,5 km (ideālos apstākļos es esmu pļavā un suns ir pļavā) viens gadījums man nepatika, bet laikam šādas situācijas būšu novērsi jo iegādājos papildus auto antenu lai palielinātu darbības rādiusu. Dotā brīdi izmantoju divas kakla siksnas, bet esmu pasūtījs vel divas siksanas. Latvijā šī ierīce maksā 430 Ls + kakla siksan 62 Ls. Visumā esmu ļoti apmierināts ar šo sistēmu.
kāds ir darbības rādius ASV tirgum domātām sistēmām?
vai ir vel kāds mednieks, kas izmanto šo Garmin Astro 220?
Nebiju iedziļinājies darbības radiusos,tagad paskatījos,uz kaklasiksnas ir divas antenas,radio un gps.Nebiju iedziļinājies tādēļ ka paņēmis līdz uztvērēju Rīgā nopirku karšu čipu un ievietojis uztvērējā piezvanīju dēlam uz mājām lai ieslēdz raidītāju(Attālums ap 60 km),tūlīt uz kartes parādījās raidītāja,resp. suņa atrašanās vieta,kā arī uz kartes maršrutēts tuvākais nokļūšanas ceļš.Pēc manas saprašanas radioraidītājs ir domāts lai varētu noteikt ko suns konkrētajā brīdī dara-skrien,sēž,pieslējies pie koka,u.t.t,un šis attālums ir virs 7 jūdzēm = 11,2 km,tas no grāmatas
Lietoju šādu iekārtu. Bieza meža apvidū darbības attālums 1.5-2 km. Lai palielinātu darbības attālumu lietoju 2 papildus antenas - VHF antenu automašīnai un teleskopisku antenu, kuru nēsāju kabatā un vajadzības gadījumā pieslēdzu, kad atrodos mežā. Ar šim antenām darbības zona palielinās līdz 3.5-5km. Latvijā Astro 220 ar vienu kakala siksnu maksā 430 ls. Papildus siksna maksā 60 ls(ebay tik lēti neatrast). Mašinas bāzes antena maksā apm. 35-40ls(magnēta bāze, antena, kabelis), teleskopa antena apm.40 ls. Teleskopu gan Latvijā neatrast - jāsūta no Ebay. Auto antenu var nopirkt jebkurā veikalā, kas tirgo rācijas. Antenai ir vajadzīgs konkrētām frekvencēm atbilstošs garums - ja nemaldos - 93 cm. Pie Astro 220 var pieslēgt 10 kakla siksnas - es lietoju 3. Iekārta ir super - nepārtraukti sekoju līdz suņu gaitām.
kāds ir darbības rādius ASV tirgum domātām sistēmām?
vai ir vel kāds mednieks, kas izmanto šo Garmin Astro 220?