Kādus 2 gadus atpakaļ tādu nopirku. Nekas sakarīgs nesanāca - viņš reaģē uz visa veida siltumiem - dienas laikā uzsiluši koka stumbri, uzsiluši akmeņi. Kādas divas nedēļas čakarējos, līdz nonācu pie secinājuma, ka , patiešām, nekas nav labāks par suni. Nezinu, varbūt, man pietrūka pacietības...? Ilmarson, ja ir interese, tādu verķi varu notirgot par kādu puscenu.
Palasīju komentus tiešām daudzi ne visai labas atsauksmes raksta par to it īpaši pašās komentu beigās. Bet kā parasti pārdevējs tikai slavē savu verķi, bet īstenībā labāk izmantot suni. Varu saderēt ideālākais variants viņam ir strādāt kad ir jau temperatūra tuvu nullei vai zem tā, jo cietie ķermeņi nav tā sasiluši, tāpēc ātrāk var ievainoto vai beigto dzīvnieku, bet vasarā, pat pusnaktī piesilušie akmeņi vēl izdalīs kaut kādu siltumu!!!!
Negribēju taisīt jaunu tēmu, jo nosaukums labiiederās. Gribēju apjautāt citu mednieku pieredzi par suņa izmantošanu gaides medībās. Tas, ka sašauta zvēra atrašanai tas ir neaizstājams līdzeklis tas ir skaidrs. http://www.../lv/article/mezac... Izlasot šo rakstu aprīnoju suni ko var ņemt līdzi pat pielavoties cūkai pa auzu lauku. Kaut kur iepriekš forumā lasīju, ka J.Rebelim, kamēr viņš sēž tornī suns turpat apakšā guļ. Kur Jūs liekat savu palīgu kamēr sēžat tornī un gaidat laimīgo brīdi. Es savējo atstāju mājās ar domu ja būs vajadzība atbraukšu pakaļ. Bet tā kā lielākā daļa vakaru tomēr ir pa tukšo tad sunim tas ir 2x patukšo. Jau kā pacilāju medību drēbes vai bisi tas pārlāimē lēkā apkārt un jau dežūrē pie mašīnas. Un žēl noskatīties kā tas asti nolaidis aizvelkas uz savu būdu, kad es viens pats aizbraucu. Tas pats ir kad atbraucu mājās. Suns apvainojies ar mani nemaz nesasveicinās. Varbūt tā ir tikai dresūras lieta. Bet man liekas līdz ko cūka būs tuvumā tas rausies uz mežu un ries. Nav pārliecības ka tas klusiņām gulēs zem torņa ja 30-50m attālumā cūka grauzīs kukurūzu vai kviešus. Pārāk reti Diāna dod iespēju lai aizrautos ar eksperimentiem ko suns darīs tādā brīdi. Kāda ir citu pieredze un ieteikumi, varbūt padalieties!!!
R.Jankam suņi medījumu nes mājās, kamēr Janka tornī iesnaudies ,bet kaut gan Īdeņā visādi brīnumi notiek, jo īpaši tuvojoties Minhauzena svētkiem :DDDD
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
17.07.2012. 16:01
Suņi, dodoties medībās,līdzi man ir vienmēr.Pārsvarā suņi atrodas transportēšanas kastēs.Jauna medību suņa apmācībai izmantoju taisni individuālās medības vasaras un rudens mēnešos.Protams ja ir aizdomas ka medījamais dzīvnieks ir tikai savainots, sākumā laižu pieredzējušu suni,pēc tam arī jauno,bet suni laižu vienmēr, lai uzturētu viņam medību azartu. Tādā veidā medību sunim medību azartu var uzturēt līdz sirmam vecumam.Ar balto RSL Retu medīju kopā pilnvērtīgas 11 medību sezonas,līdz konstatēju ka kuce, 12 gadu vecumā, zaudēja dzirdi,kas liedza viņai piedalīties medībās.
Lai pievienotu komentāru, vispirms jāreģistrējas. Reģistrēties
Bet kā parasti pārdevējs tikai slavē savu verķi, bet īstenībā labāk izmantot suni.
Varu saderēt ideālākais variants viņam ir strādāt kad ir jau temperatūra tuvu nullei vai zem tā, jo cietie ķermeņi nav tā sasiluši, tāpēc ātrāk var ievainoto vai beigto dzīvnieku, bet vasarā, pat pusnaktī piesilušie akmeņi vēl izdalīs kaut kādu siltumu!!!!
Gribēju apjautāt citu mednieku pieredzi par suņa izmantošanu gaides medībās. Tas, ka sašauta zvēra atrašanai tas ir neaizstājams līdzeklis tas ir skaidrs. http://www.../lv/article/mezac... Izlasot šo rakstu aprīnoju suni ko var ņemt līdzi pat pielavoties cūkai pa auzu lauku. Kaut kur iepriekš forumā lasīju, ka J.Rebelim, kamēr viņš sēž tornī suns turpat apakšā guļ.
Kur Jūs liekat savu palīgu kamēr sēžat tornī un gaidat laimīgo brīdi.
Es savējo atstāju mājās ar domu ja būs vajadzība atbraukšu pakaļ. Bet tā kā lielākā daļa vakaru tomēr ir pa tukšo tad sunim tas ir 2x patukšo. Jau kā pacilāju medību drēbes vai bisi tas pārlāimē lēkā apkārt un jau dežūrē pie mašīnas. Un žēl noskatīties kā tas asti nolaidis aizvelkas uz savu būdu, kad es viens pats aizbraucu. Tas pats ir kad atbraucu mājās. Suns apvainojies ar mani nemaz nesasveicinās.
Varbūt tā ir tikai dresūras lieta. Bet man liekas līdz ko cūka būs tuvumā tas rausies uz mežu un ries. Nav pārliecības ka tas klusiņām gulēs zem torņa ja 30-50m attālumā cūka grauzīs kukurūzu vai kviešus. Pārāk reti Diāna dod iespēju lai aizrautos ar eksperimentiem ko suns darīs tādā brīdi.
Kāda ir citu pieredze un ieteikumi, varbūt padalieties!!!
Tādā veidā medību sunim medību azartu var uzturēt līdz sirmam vecumam.Ar balto RSL Retu medīju kopā pilnvērtīgas 11 medību sezonas,līdz konstatēju ka kuce, 12 gadu vecumā, zaudēja dzirdi,kas liedza viņai piedalīties medībās.