Pelēcīgumu parasti dod tauki, kuri ir iesūkušies kaulā. Var jau vēl mēģināt attaukot ar kādu no šķīdinātājiem, bet ... Labāk ir, ja vārot nozāģēto purna daļu ar ilkņiem (un ne kopā ar visu galvu, kas vārās aukstajai gaļai :D) pieliek klāt veļas automātiem, vai vēl labāk, trauku automātiem paredzēto pulveri. Tie neputo un labi šķīdina taukus, tas pats der arī vārot plēsēju un ragaino galvaskausus. Tikai zāģējot kuiļa galvu, lai nesabojātu trofeju, jāatcerās, ka ārpusē redzama ir ne vairāk kā 1/3 no ilkņa.
Slēpts
28.10.2009. 10:00
Ja gribi baltus ilkņus - nobalini ar perhidrolu (30-50%)!!!
Paskaties vispirms vai tauki ir izkratiti āra,jo parasti pec kadas dienas viņi paliek pitiekami balti.Ir vairāki veidi ar ko piepildit ilkņus.Es pieleju ar parafinu[izkauseju baltas sveces].Ieleju pagaidu kamer atdziest,un uzleju atkal.Kamer pilns.Ļoti labi, ilkņi stāv kadus desmit gadus un ir OK.Esmu mēģināji ar PVA līmi,baiga ķepa.Ar parafinu pus stunda lieta darita.Līme ciete 24 stundas vismaz,un ari vairakas reizes ir jauzlej.
Aprīkojums: Browning BAR .30-06, Fabarm Lion H35 Titan 12 ga, Mannlicher ProHunter .223 Rem
Suņi: taksis
Medību trofejas: 2
28.10.2009. 14:51
Ar parafīnu sprēgā pēc laika, labākā ir PVA līmes metode - 2x ieliet, izliet, izžāvēt, pēc tam piepildīt ar līmē samērcētām vates pikām, galu aizliet ar līmi. Tādā veidā salaboju pat pilnīgi sašķēlušos ilkņus. Protams, vairākas dienas paiet, kamēr dabon gatavu, bet čakara gan nekāda.
Būs jāpamēģina Ivo variants ar vati - mazāk PVA aizies :) Bet PVA jebkurā gadījumā ir labāka par parafīnu, bez tam, ir vērts nosmērēt ar PVA arī ārpusi plānā kārtiņā. Tas pats attiecas arī bebra priekšzobiem, kuri bez tādas iekšējās un ārējas apstrādes vienkārši sasprāgst gabalos [īpaši, ja centrālapkure].
Ivo ja pec novārīšanas ilkņus strauji atdzese tad ari mikro plaisas rodas un lejot karstu parafīnu iekša plaisas kļūst redzamas.Es ilkņus atstāju pec novārišanas katla kamer udens ir atdzisis lidz kādiem 40 grādiem un tikai tad ņemu ara un tīru.Tava metode ari gan jau kai ir laba,bet parafinam ari nau ne vainas.
Slēpts
28.10.2009. 18:16
Ko Jūs te mokaties ar kautkādiem parafīniem un vates pikām līmēs!!!Paņem ar silikonu un piespied pilnu-lieta darīta.Man stāv jau labu laiku un nav ne vainas!
Labāk ir, ja vārot nozāģēto purna daļu ar ilkņiem (un ne kopā ar visu galvu, kas vārās aukstajai gaļai :D) pieliek klāt veļas automātiem, vai vēl labāk, trauku automātiem paredzēto pulveri. Tie neputo un labi šķīdina taukus, tas pats der arī vārot plēsēju un ragaino galvaskausus. Tikai zāģējot kuiļa galvu, lai nesabojātu trofeju, jāatcerās, ka ārpusē redzama ir ne vairāk kā 1/3 no ilkņa.
nu tas ir mans viedoklis...
Bet PVA jebkurā gadījumā ir labāka par parafīnu, bez tam, ir vērts nosmērēt ar PVA arī ārpusi plānā kārtiņā.
Tas pats attiecas arī bebra priekšzobiem, kuri bez tādas iekšējās un ārējas apstrādes vienkārši sasprāgst gabalos [īpaši, ja centrālapkure].