Mēs varam, bet vai gribam sarīkot foruma aktīvistiem semināru - tusiņu nākošvasar. Semināra tēmas un uzaicinātos viesus paši nosauksiet. Varbūt kādam ir vēlēšanās to darīt? Varbūt kādam ir iespējas, kur to darīt? Varbūt kāds var piedalīties organizēšanā? Paši redzat cik mums daudz neskaidrību, divdomību un aplamību likumdošanā un citos ar medībām saistītos jautājumos. Atsaukties var šeit forumā, kautrīgīe uz jan@valm.lv. Ar cieņu. Jānis.
iespējamās tēmas:
1. Vai visi mednieki ir blēži? - Medību atļaujas aizpildīšans reglaments.
2. Plēsēju moritorings. termiņi un limits (vilki un lūši).
3. Munīcijas izvēle medībās. (Šeit vairāk domāju par munīciju, ko lieto pīļu medībās)
4. Šaušanas pārbaude ik pa divi gadi.
Rakstiet sasāpējušos jautājumus un tēmas, tās vienkārši ir jārisina. Lai risinātu ir jābūt kvorumam un atsaucībai.
Jāni!
Var visu, es labprāt piedalītos seminārā, bet vēl līdz vasarai jādadzīvo, labi ka vispār vēl LAtvijā būšu.
Vēl derētu pielikt tēmu kā medījamās platības līgumi. To parakstīšana un vai vispār vajadzīgi tādi līgumi, jo var taču noteikt medību platības pagasta vai noteiktas teritorijas robežās ar redzamām robežām, ne tā ka šodien medos es, bet rīt kaimiņš.
Maziņš jautājumiņš par bebriem, termiņi un limiti un tas ir lai tie būtu nelimitēti!
vēl jāpadomā, tā uz sitienu nevaru atcerēties vēl par ko derētu parunāt!!!!
Edgar! Paldies, ka atsaucies, tāma par bebriem arī laba. rakstiet arī citi, kustēsimies, darbosimies, veidosim domu grupu un virzīsim savas prasības saimai. Mednieki ir aktīvi cilvēki. Cīnīsimies par savām interesēm.
Sveiki Mednieki! pie Jums vēršās studente. Mūsu grupa izvēlejās augstskolā veikt pētijumu par medniekiem ka subkultūras gruppu. Interesētu par simboliem , teikām , stāstiem svināmiām dienām un svētkiem un spec valodu. Lūdzu pālīdziet! varbūt varat ieteikt portālu kur tāda veida info var sameklēt. Jau iepriekš pateicos par sadarbību.
Jāni - es piedalos, ja vajag palīdzību [fizisku, intelektuālu un morālu, ne materiālu - vismaz pēc pašreizējā nākotnes redzējuma, līdzīgi kā Edgaram, labi, ja būšu Latvijā :)] - esmu gatavs darboties...
Tēmas vēl ir daudz un tās jau vēl var lēnā garā formēt.
Kas attiecas uz Anželas jautājumu - vislabākais būtu kādās medībās piedalīties kā dzinējiem, pirmkārt, iepazītu medniekus un medības ar reālu pieredzi un, otrkārt, vēl mājās aizvestu veselību un garšīgu gaļu :))
Tā kā - kolektīvi, kuri ir salīdzinoši tuvi Rīgai un kuros ir izkoptas kādas tradīcijas, un kuros ir mazāka draudzība ar zaļo pūķi - izpalīdziet studentiem, kas zin, varbūt daļa no tiem papildinās mūsu saimi!
Arni paldies par atsaucibu! mes velamies patrdit ka mednieki velas ne tikai nogalitaat dzivniekus , bet ka viņiem ir savas izkoptas tradicijas un valoda.. ka mednieks ir muusu kulturas daļa.. apmērām tā.
Slēpts
05.11.2009. 16:38
Ļoti laba ideja:)Es arī ar mieru piedalīties.....
Andžela - http://www.allanvester.dk/ tajā adresē var atrast daudz simboliku par medībām un daudzas citas interesantas lietas....
Doma laba.Par bebriem tā ir top tēma,slavenās draudu vestules.Nelikvidesiet ierādītas bebraines nepārslegs līgmu,bet tas kad udenim nav kur aizplūst jo grāvju sistēma savu mūžu tur nav bijusi nevienam neinterese.Sanāk ta ka medniekiem butu pienākums vajadzīgajas vietas izrakt grāvi.Nerunajot par grāvmalu tīrišanu.Bebrs to lieliski izmanto.
1. Vai visi mednieki ir blēži? - Medību atļaujas aizpildīšans reglaments.
2. Plēsēju moritorings. termiņi un limits (vilki un lūši).
3. Munīcijas izvēle medībās. (Šeit vairāk domāju par munīciju, ko lieto pīļu medībās)
4. Šaušanas pārbaude ik pa divi gadi.
Rakstiet sasāpējušos jautājumus un tēmas, tās vienkārši ir jārisina. Lai risinātu ir jābūt kvorumam un atsaucībai.
Var visu, es labprāt piedalītos seminārā, bet vēl līdz vasarai jādadzīvo, labi ka vispār vēl LAtvijā būšu.
Vēl derētu pielikt tēmu kā medījamās platības līgumi. To parakstīšana un vai vispār vajadzīgi tādi līgumi, jo var taču noteikt medību platības pagasta vai noteiktas teritorijas robežās ar redzamām robežām, ne tā ka šodien medos es, bet rīt kaimiņš.
Maziņš jautājumiņš par bebriem, termiņi un limiti un tas ir lai tie būtu nelimitēti!
vēl jāpadomā, tā uz sitienu nevaru atcerēties vēl par ko derētu parunāt!!!!
Tēmas vēl ir daudz un tās jau vēl var lēnā garā formēt.
Kas attiecas uz Anželas jautājumu - vislabākais būtu kādās medībās piedalīties kā dzinējiem, pirmkārt, iepazītu medniekus un medības ar reālu pieredzi un, otrkārt, vēl mājās aizvestu veselību un garšīgu gaļu :))
Tā kā - kolektīvi, kuri ir salīdzinoši tuvi Rīgai un kuros ir izkoptas kādas tradīcijas, un kuros ir mazāka draudzība ar zaļo pūķi - izpalīdziet studentiem, kas zin, varbūt daļa no tiem papildinās mūsu saimi!
Andžela - http://www.allanvester.dk/ tajā adresē var atrast daudz simboliku par medībām un daudzas citas interesantas lietas....