Nopirku vecum vecu bet izcilaa staavoklii Izh 12.Shajaa sakaraa dazhi jautaajumi:
1)kaadi vinjai ir choki?
2)No kura stobra kaadu muniiciju labaak lietot?
3)Varbuut kaads kursh ir shaadu verkji lietojis var par vinju pastaastiit arii ko citu interesantu un noderiigu?
Paldies
Atrašanās vieta: dzīvoju liepājā mediju kuldīgas raj
Medību stāžs: 6gadi oficiāli mednieks ,pa dzineju kādi4 gadi
Aprīkojums: nāvējoš
Suņi: -ir
22.11.2009. 14:25
nu man ir iz 12 cik esmu savis ar renkuliem un meginajis vinus piemeklet lai dabutu normalu blivumu man nav izdevies taka sauju no abiem tikai ar lodem.
Slēpts
22.11.2009. 14:54
Uz stobriem jābūt rakstītam sašaurinājumam.
Slēpts
22.11.2009. 14:57
uz stobra jau nebūs uzrakstīs precīzi cik ir. Paņem bīdmēru un izmēri
Parasti jau ir augšējais čoks un apakšā pusčoks . Uz stobriem zem patrontelpas ir iesists kas un kā.
Ja jau nekas nekust tad tik šauj. Vienīgi atskrūvē laidnes amortizatoru, atskrūvē nedaudz vaļā centrālo skrūvi, tad ar spīlēm nedaudz saspied koka daļu kas savienojas ar kārbu un kārtīgi pievelc atkal skrūvi.
Vispār jau vari laidni arī pilnībā noņemt un mehānismu izmazgāt, izpūst un par jaunu saeļļot.Reizēm rūsa tiek tur iekšā un tad būs pārsteigumi.
Pašam jau vien ir jāiepazīst savs ierocis:)
Slēpts
23.11.2009. 12:33
man jau ierocim arī uz stobra ir uzdrukāts pusčoks apkašā un čoks augšā, tikai izmērot sašaurinājumu, tad apakšējam ir -0.9 mm un augšā -1.3 tad kur tur pušcoks sanāk, ja stobra kanāls ķipa 18.5
Aprīkojums: Finn classic (12/12)(12/7x65), CZ 512(22WMR)
23.11.2009. 12:53
nu tā arī ir, apakšējais stobrs ir resnāks priekš lodēm un saucas pusčoks, augšējais ir tievāks priekš renkuļiem un skrotīm saucas čoks. apakšējais (lode) ar pirmo gaili, augšējais (renk,skrotis) otrais gailis. instrukcijā rakstīts ka ar lodēm šaut caur čoku ir aizliegts!!!
apakšējam ir -0.9 mm un augšā -1.3 tad kur tur pušcoks sanāk, ja stobra kanāls ķipa 18.5
Ja runa iet par IZ-12, tad stobra diametrs ir nevis 18,5mm, bet 18,2. Un tad apakšējam stobram sašaurinajums būs 0,6mm , bet augšējam 1mm. Pēc klasiskā iedalījuma izšķir šādus stobra sašaurinājumus: 0,25- uzlabotais cilindrs; 0,5-0,75 pusčoks; 0,75-1,00 čoks; 1,2- pastiprinatais čoks. Bet krievu plintēm tas ne vienmēr atbilst. Piemēram man ir TOZ-57T-1C kurai arī rakstīts п/чок un чок, bet īstenībā sašaurinājums ir attiecīgi 1 mm un 1,2 mm.
1)kaadi vinjai ir choki?
2)No kura stobra kaadu muniiciju labaak lietot?
3)Varbuut kaads kursh ir shaadu verkji lietojis var par vinju pastaastiit arii ko citu interesantu un noderiigu?
Paldies
Ja jau nekas nekust tad tik šauj. Vienīgi atskrūvē laidnes amortizatoru, atskrūvē nedaudz vaļā centrālo skrūvi, tad ar spīlēm nedaudz saspied koka daļu kas savienojas ar kārbu un kārtīgi pievelc atkal skrūvi.
Vispār jau vari laidni arī pilnībā noņemt un mehānismu izmazgāt, izpūst un par jaunu saeļļot.Reizēm rūsa tiek tur iekšā un tad būs pārsteigumi.
Pašam jau vien ir jāiepazīst savs ierocis:)
Ja runa iet par IZ-12, tad stobra diametrs ir nevis 18,5mm, bet 18,2. Un tad apakšējam stobram sašaurinajums būs 0,6mm , bet augšējam 1mm. Pēc klasiskā iedalījuma izšķir šādus stobra sašaurinājumus: 0,25- uzlabotais cilindrs; 0,5-0,75 pusčoks; 0,75-1,00 čoks; 1,2- pastiprinatais čoks. Bet krievu plintēm tas ne vienmēr atbilst. Piemēram man ir TOZ-57T-1C kurai arī rakstīts п/чок un чок, bet īstenībā sašaurinājums ir attiecīgi 1 mm un 1,2 mm.