Mārtiņ, nu Tu ar :D kā tad medībās spēj nosēdēt, ja netā jau pēc 5h apvainojies? :)
Nu es daru tā: vāru, kādas 4 h, jo bebri ir nežēlīgi sīksti. Vāru uz lēnas uguns, ja līmenis par zemu, papildinu ūdens līmeni katliņā ar karstu ūdeni. Kad novāru, notīru no gaļas, izmazgāju deguna dobumu - atšķirībā no plēsēju vai buku galvaskausiem - jo man nav radusies pārliecība, ka tos skrimšļus bebram būtu iespējams saglabāt.
Pēc tam skatos, kas ir ar zobiem - dzerokļus parasti pietiek gar malām noziest ar PVA, priekšējos zobus parasti izvelku ārā, apžāvēju [noteikti ne karstā temperatūrā un noteikti ne ilgāk kā divas dienas - savādāk plaisā!], piepildu ar PVA, vairākos piegājienos. Beidzot apstrādāju ārpusi ar to pašu PVA līmi - plānā slānīti. Tad dobumus galvaskausā un apakšžoklī iepildu mazliet PVA un ielieku priekšzobus.
Varbūt, ka nepareizi - bet tā vismaz priekšzobi nesāk plaisāt....
Ja kaut kas noder - ņem par labu :))
Klau Mārtiņ,pazīstot tevi,dusmoties tu ātri sāc:)).Bebra galvu nodīrā un ieliec uz sutku augstā ūdenī lai novelk asinis,tad liec podā un vāri ja ūdens līmedis ir pa maz tad pieleij.Skaties lai nepārvarās,ja no galvas augšdaļas lobās nost gaļa,ir OK,ŅEM NOST UN SKRUBINI,AR NAZI,JA NEGRIBI TAD AR KĀČERU,JUMS DARBĀ TĀDS IR UN BŪS LABI.Un pēctam ar ūdeņraža šķidrumu,un būs balti.vēlu veiksmi tev.Vārīšanā.Ā pa zobiem nekas tur nespēgā ja tur vesumā,ja grib istabas temperatūrā,tad ar PVA,Līmi.
Savā laikā esmu ņēmies ar 10-tiem bebru galaskausiņiem.Varu teikt vienu,vāri droši,maksimāli ilgi(loģiski, vieglāk būs galvu notīrīt no nevajadzīgā),vēl ne Viens zobs no bebra galvaskausa nav ne kad izkritis.
Nu tu gan Mārtiņ mani sasmīdināji.Klausi visam ko tev saka.Es bebra galvaskausu vāru tik ilgi kamēr gaļa atvārās no pieres un deguna kaula.Laiku nevaru pateikt,jo jaunaks mazak jāvāra vecaks ilgāk.Lai izskrubinātu un iztīrītu kārtīgi paies vismaz pusotra stunda.Galvenie darbariki nazitis pincete un zobubirste ar stingrākiem sariem.Buka ragiem rozetes ar zobubirsti ļoti labi iztīrīt.Lai veicas.:)
Nu es daru tā: vāru, kādas 4 h, jo bebri ir nežēlīgi sīksti. Vāru uz lēnas uguns, ja līmenis par zemu, papildinu ūdens līmeni katliņā ar karstu ūdeni. Kad novāru, notīru no gaļas, izmazgāju deguna dobumu - atšķirībā no plēsēju vai buku galvaskausiem - jo man nav radusies pārliecība, ka tos skrimšļus bebram būtu iespējams saglabāt.
Pēc tam skatos, kas ir ar zobiem - dzerokļus parasti pietiek gar malām noziest ar PVA, priekšējos zobus parasti izvelku ārā, apžāvēju [noteikti ne karstā temperatūrā un noteikti ne ilgāk kā divas dienas - savādāk plaisā!], piepildu ar PVA, vairākos piegājienos. Beidzot apstrādāju ārpusi ar to pašu PVA līmi - plānā slānīti. Tad dobumus galvaskausā un apakšžoklī iepildu mazliet PVA un ielieku priekšzobus.
Varbūt, ka nepareizi - bet tā vismaz priekšzobi nesāk plaisāt....
Ja kaut kas noder - ņem par labu :))