Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
13.01.2010. 07:35
Man ir sanacis vairakas reizes medit kopa ar slaveno vilku mednieku Kruminu (kadreiz bija pat ministra vietnieks). Loti interesants kungs, no kura daudz var macities, un ne tikai medibu joma vien. Vins man saruna izteica vienu domu, kas dzili iesedas atmina. "Andri, raksti dienasgramatu..." teica vins. "...jo kad sasniegsi manus gadus, tad bus jau gruti atcereties, kuras medibas kas ir noticis. Viss bus sapludis un izpludis....". Man jau pirms kada laika bija ideja so lietu attistit seit Foruma. Varbut ir istais laiks piestradat pie iespejas katram medniekam seit veidot savu virtualo dienasgramatu. Publiskot, vai nepubliskot, butu katra personiga darisana (tadu opciju ir vienkarsi izveidot). LUGUMS. Izsakiet savas domas par sadas sadalas nepieciesamibu. Un ierosinajumus ka tas varetu izskatities. P.S.Ja atsauciba bus liela apsolu personigi "pierunat" Danielu izveidot sadu sadalu !!!!!!!! :))))
Slēpts
13.01.2010. 08:37
Lieta būtu apsveicama- tik ir viena ļoti liela nianse- kāda ir garantija, ka manai privātajai dienasgrāmatai neviens netiks klāt?- Nu principā nekāda... A ja nu iznāk ierasktīt tur kaut ko ne gluži pareizu- piemēram- "ceturtdien 12. martā braucot uz medībām notriecu stirnu, aizbraucu neapstājoties..." Dzīvē gadās dažādi- bet nu negribētu, ka šo faktu kāds izvelk dienas gaismā pēc vairākiem gadiem.....
Mjāa it kā jau nekas, nebūtu pretīm publiskošanai, bet ne vienmēr visu var un vajag publiskot. Kā Ivars jau pieminēja, un, kas tad tā par dienasgrāmatu bez faktiem un ja man visu laiku jāpiedomā to rakstu, to nerakstu, tad kam man to visu, tad labāk rakstu Mednieku gada grāmatā, kura stāv PLAUKTĀ. Ar apziņu, ja vajadzēs kādreiz palasīties, es zināšu, kur ieskatīties, bet šeit tomēr NĒ, diemžēl neuzticos šai virtuālajai videi, pārāk daudz visādu cirku jau ir piedzīvots. Diemžēl!
Medību dienasgrāmata ir laba lieta, iedomājies ap 60 gadiem palasīt, to,kā gājis, kad bij 25...! :) Vienīgi man liekas,ka to labāk rakstīt vai nu savā kompī vai pat kladē (zinot, ka kompis var arī nobirt un dati pazust).
Aprīkojums: Tikka T3 300 WinMag, SAKO 75 .308 win,Iz-27 12.kal
Medību trofejas: 2
13.01.2010. 12:30
Doma ir laba, bet manās acīs vienas mājas lapas ietvaros, tas ir baigi apjomīgs un padārgs projekts. Ja kaut kas tiek tamlīdzīgs veidots, iesaku painteresēties, vai nav iespējams kaut kā embedēt šeit google calendar, kur var rakstīt katrs ar savu login iekšā savus medību piedzīvojumus, un pārējiem būtu read only pieeja, lai var apskatīt kopējos rezultātus, un tā, starpcitu, varētu būt ļoti interesanta lasāmviela, pieliekot klāt statistiku par dienasgrāmatu dalībnieku kopējām medību sekmēm utt. Mārcis
Man ir izveidota, tiesa gan līdz galam neesmu pabeidzis, jo godīgi sakot, programmēšana kaut kā nav dzīves aicinājums, diezgan detalizēta datu bāze, kurā, protams, rakstu iekšā visu. Pirms tam visu vadīju iekšā ekselī, bet tie bija sausi fakti, kas, cik. Taču, publiskajā visu iekšā noteikti nerakstītu, tas nu ir 100% :) Tātad, faktiski publiskā versija nekad nebūs pilnīga, bez tam - jebkurš projekts var nomirt un ko tad - kur paliks dati un vai vispār paliks...īsāk sakot - ar tīmekļa bāzētu versiju nekas ļoti nopietns nesanāks...
Lasi un priecājies. Visi normāli cilvēki. Katram ir kas tāds, ko nevēlētos tā visiem publiskot. Normāla lieta. Visi esam tikai cilvēki. Piekrītu, ka dienasgrāmata, tas būtu interesanti pēc ilgāka laika palasīt katram priekš sevis vispirms, un tad pārējiem. Jo, piekritīsiet, lai uzrakstītu ne tikai sausus faktus, bet arī interesanti, ir nedaudz jāprot izteikties. Bet, doma laba, tikai laikam jau tomēr katram savā blociņā.
Es ar savus sausos faktus reģistrēju Exelī. Reģistrēju tur katru nomedīto dzīvnieku, katru pūdeli, datumu un īsu situācijas aprakstu. No tā esmu izvilcis nomedīto/pūdelēto dzīvnieku skaitu un sataisījis vairākas % diagrammas - pa sezonām cik % nomedīts, cik pūdelēts, kopējos statistikas %utt... Ir interesanti paskatīties kā mainās paša rezultāti pa sezonām, ar kuru ieroci labāk "krīt"...Bet kā jau visi te raksta, es arī negribētu to publicēt un ne jau tāpēc ka tur kāds likuma pārkāpums, bet nekad tu nevari Latvijā būt drošs, ka kāds saņemot šāda veida informāciju, nemēģinātu to uztaisīt par baigo sensāciju - tipa paskat kāds šis baigais slepkava..
veicu pierakstus nu jau gandrīz gadu. ļoti vērtīga lieta, par cik šad un tad braucu viesmedībās, šādi pieraksti ļauj daudz labāk un ātrāk noorientēties svešos reti apciemotos apvidos, atcerēties faktus un daudz labāk saprast zvēra uzvedību.
Gribētos uzzināt, ko tieši Jūs atzīmējat savos pierakstos, proti- nomedītais dzīvnieks, aptuvenais vecums, svars, trofeja, datums/laiks, mēness fāzes, laika apstākļi, atrašanās vieta? Kas vēl, Jūsuprāt, atzīmējams medību dienasgrāmatā? Kur veicat pierakstus- pierakstu kladē, elektroniskā formātā? Būtu interesanti uzklausīt Jūsu pieredzi.
Lai pievienotu komentāru, vispirms jāreģistrējas. Reģistrēties
Man jau pirms kada laika bija ideja so lietu attistit seit Foruma. Varbut ir istais laiks piestradat pie iespejas katram medniekam seit veidot savu virtualo dienasgramatu. Publiskot, vai nepubliskot, butu katra personiga darisana (tadu opciju ir vienkarsi izveidot).
LUGUMS.
Izsakiet savas domas par sadas sadalas nepieciesamibu. Un ierosinajumus ka tas varetu izskatities.
P.S.Ja atsauciba bus liela apsolu personigi "pierunat" Danielu izveidot sadu sadalu !!!!!!!! :))))
Dzīvē gadās dažādi- bet nu negribētu, ka šo faktu kāds izvelk dienas gaismā pēc vairākiem gadiem.....
Mārcis
Taču, publiskajā visu iekšā noteikti nerakstītu, tas nu ir 100% :) Tātad, faktiski publiskā versija nekad nebūs pilnīga, bez tam - jebkurš projekts var nomirt un ko tad - kur paliks dati un vai vispār paliks...īsāk sakot - ar tīmekļa bāzētu versiju nekas ļoti nopietns nesanāks...
Piekrītu, ka dienasgrāmata, tas būtu interesanti pēc ilgāka laika palasīt katram priekš sevis vispirms, un tad pārējiem. Jo, piekritīsiet, lai uzrakstītu ne tikai sausus faktus, bet arī interesanti, ir nedaudz jāprot izteikties. Bet, doma laba, tikai laikam jau tomēr katram savā blociņā.