Varbūt kāds lietpratējs var padalīties ar info?!Pareiza stāja, roku pozīcija, trenniņu veidu(ne tikai šaušana pa mērķi) u.t.t. Neviens jau nesauj tik precīzi,lai nevarētu vēl labāk :))P.S.Esmu lasīji ka normālam ierindas snaiperi sašaut patronas čaulīti pa 200m tāds nieks vien ir:))Es ar tā gribētu:))
Gati skatoties pa ko tu vēlies šaut un kā tu vēlies šaut. Man slinkums šodien kaut ko garu rakstīt, viena lieta ir stāja vai guļus pozīcija, bet otra ļoti svarīga lieta kā notiekās process pie sprūda mēlītes nospiešanas. To ļoti labi redzēt var no sāna, vai arī pašam, ja nejauši patrona neizšauj, tad piespiežot sprūda mēlīti stobrs noraustās vai ne. Ja vēlies šaut nenoraujot tad ir vēlams patrenēties tieši sprūda mēlītes nospiešanā un tajā brīdī nenoraujot šāvienu. Par stāju kad vēlies šaut pa kustīgu mērki ir rakstīts ļoti daudz mednieku grāmatās, un ja pameklēsi caur google, tad tur ar daudz ko interesantu varēsi atrast. Guļus stāvoklis ar ir pareizi jāizpilda, pats galvenais ieturēt taisno līniju ar to roku kuru turi, atbalsti ieroci un pretējo kāju, tas ir es pieturu ieroci ar kreiso roku, un lai labā kāja būtu taisnā līnijā ar kreiso roku, to grūti izstāstīt, vienkārši vai nu jāredz to vai nu jāmeklē literatūra. Protams būs vēl visādi citi paņēmieni, bet tas ir viens no tiem lai sekmīgi varētu šaut guļus stāvoklī. Labāk pameklē caur google, tur jābūt. Pamēģini pierakstīt meklētājā šaušanas stājas vai vēl kaut ko tādu, domājams tur jābūt info par to!!!
Gatiņ, pašķir atpakaļ,manuprāt 34.ieraksts"Interesanta tēma".Domāju Tev patiks,tā ir laba ābece medniekiem,un ne tikai par precīzu šaušanu,bet ņem no tā visa ,to,ko Tev vajag.
Paldies!Jā,to lapu jau iepriekš apskatīju-tiešām laba!!!Tiem nodirsējiem-nav jau runa par to ka man vajag trāpīt 200metros čaulītei!!!Gribēju ddzirdēt padomu kā šāvienu izdarīt pareizāk un pārliecinošāk-lai mazāk tā roka notrīc atbildīgā brīdī!Ar šaušanu arī man nav īpašu problēmu-mūsu medību kolektīva ikgadējās šaušanas sacensībās no 50 sašāvu 48 un esmu nomedījis ruksi ar pa 70m 10-niekā ar gludo,bet ne jau par to ir runa...Nav jau forši ka manas nemācēšanas pēc kādam dzīvniekam ir ilgi jāmocās...Kā teikt-mācīties,mācīties un vēlreiz-mācīties:))
Interesanti būtu zināt,cik tad snaiperu no1000-ša ir tādi,kuri no200m šauj čaulītē.Pēc apgulšanās ir jāietur pauze,un tāpat sirds darbība tevi šupo-jāšauj starp sirdspukstiem.Droši vien,ka ir tādi faķīri,un ne tikai filmās bet viņu ir ļoti maz.Bet Gatiņ,no 100m nākošajās brīvdienās es noteikti pamēģināšu,cik no 10 šāvieniem var trāpīt.
Gati, kā mēs labi nešautu, vienalga būs tādi ietekmējošie faktori kad dzīvnieks netiks nogalināts uzreiz, bet nedaudz mocīsies. Ir dažādi faktori, ruksis tajā momentā kad tu piespied sprūda mēlīti, piemēram, lec pāri kādam tev neredzamam šķērslim, bedrei, vai vēl sasin kāpēc nokrita, piecēlās un aiziet tālāk skriet, tāds gadījums bija piedzīvots, kad kolēģis kas ļoooti labi šauj, šāva pa ruksi, tas nokrita, sataisīja kūleni un tālāk aizjoza, domādami ka trāpīja, nekā garām ,lode pēdas bija redzamas uz sniegā.
Tas jau skaidrs-medībās kā jau medībās...Pašam ar jau pieredze diezgan uzkrājusies.Tas ka regulāri jāizšauj,vismaz pa mērķi, ar ir skaidrs!Arī pašam daudz pārliecinošāks šaviens izdodas,ja ik pa laikam izšauju šautuvē!Par sprūda mēlīti ar taisnība un uztrennēt to lai spiežot mēlīti stobrs nenoraujas ar nav vienas dienas darbs:))Tas jau ar bija iemesls kāpēc šo tēmu aizsāku-šādi vingrinājumi pat "vecajiem bukiem" nenāktu pa skādi:))
Man slinkums šodien kaut ko garu rakstīt, viena lieta ir stāja vai guļus pozīcija, bet otra ļoti svarīga lieta kā notiekās process pie sprūda mēlītes nospiešanas. To ļoti labi redzēt var no sāna, vai arī pašam, ja nejauši patrona neizšauj, tad piespiežot sprūda mēlīti stobrs noraustās vai ne.
Ja vēlies šaut nenoraujot tad ir vēlams patrenēties tieši sprūda mēlītes nospiešanā un tajā brīdī nenoraujot šāvienu.
Par stāju kad vēlies šaut pa kustīgu mērki ir rakstīts ļoti daudz mednieku grāmatās, un ja pameklēsi caur google, tad tur ar daudz ko interesantu varēsi atrast. Guļus stāvoklis ar ir pareizi jāizpilda, pats galvenais ieturēt taisno līniju ar to roku kuru turi, atbalsti ieroci un pretējo kāju, tas ir es pieturu ieroci ar kreiso roku, un lai labā kāja būtu taisnā līnijā ar kreiso roku, to grūti izstāstīt, vienkārši vai nu jāredz to vai nu jāmeklē literatūra. Protams būs vēl visādi citi paņēmieni, bet tas ir viens no tiem lai sekmīgi varētu šaut guļus stāvoklī.
Labāk pameklē caur google, tur jābūt. Pamēģini pierakstīt meklētājā šaušanas stājas vai vēl kaut ko tādu, domājams tur jābūt info par to!!!