nav tik traki,ka retums, kad sēdēju uz lapsām,tad zaķus sanāca manīt daudz biežāk,nekā rudastes,pilnmēnes laikā ar mašīnu braucot arī pa laukiem diezgan ir manīti;)
Kā var izšaut "visus radījumus", ja lielākā daļa no zaķa problēmām rodas spārnaino - kraukļu, balto stārķu un dažādu piekūnveidīgo - dēļ? Labi, piekūnveidīgie pa lielam ir mazskaitlīgi un varbūt ietekmē tikai lokālās populācijas.
Kamēr kraukļi un baltie stārķi ir vienmērīgi "izklāti" pa visu valsts teritoriju un norij visu.
Dažu ar galvu domāt nespējīgo dēļ, mēs nevar ietekmēt pat kraukļu skaitu...jo pievienojoties ES daži neiedomājās panākt ģeogrāfisko izņēmumu. Protams, tas viss ir bleķis, ka mēs nevarētu panākt gan kraukļu, gan to pašu ūdru medības, varbūt pat pavasara slokas - tikai tas ir grūts un diezgan ilgs birokrātisks process, a priekš kam ministriju ierēdņiem, kurus medības pa lielam neinteresē, īpaši iespringt...
Atrašanās vieta: Rīga(mežaparks) - Otava(Taylor creek)
Medību stāžs: 2006
Aprīkojums: mauser m 03 308,iz-27em12,tula 16,benelli ultra light 12,walter g22lr un divi naži.
Suņi: Taksis
Medību trofejas: 1
07.02.2010. 16:47
Pirmkart man zaķi parādijas izmedijot jenotus un lapsas.... tagad karts kritusi baltajiem ar garo kņābi! Tā ir!
Slēpts
07.02.2010. 20:27
Zaķi ir, protams, kā jau vienmēr :) - gribētos vairāk. Tomēr šķiet jau , ka vairāk tiek manīti gan - pēdas un paši. Rezultāts tam, ka lapsām un citiem zaķu dabiskiem ienaidniekiem neklājas viegli..:))
Kamēr kraukļi un baltie stārķi ir vienmērīgi "izklāti" pa visu valsts teritoriju un norij visu.
Dažu ar galvu domāt nespējīgo dēļ, mēs nevar ietekmēt pat kraukļu skaitu...jo pievienojoties ES daži neiedomājās panākt ģeogrāfisko izņēmumu. Protams, tas viss ir bleķis, ka mēs nevarētu panākt gan kraukļu, gan to pašu ūdru medības, varbūt pat pavasara slokas - tikai tas ir grūts un diezgan ilgs birokrātisks process, a priekš kam ministriju ierēdņiem, kurus medības pa lielam neinteresē, īpaši iespringt...