Šodien vārdadienu svin Umberts, Herberts, Dailis, rītdien - Inese, Inesis, Ēriks
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Losj-4 (7,62x51)

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 6 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 09.02.2010. 21:20

Aldis
Aldis
Pēdējo reizi manīts 2013-06-24 23:00
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Medību stāžs: 10
07.02.2010. 22:34
Sveiki!
Gribētu uzzināt lietotāju atsauksmes par šo ieroci, kādi +/-? Un esmu dzirdējis, ka neskatoties uz to, ka kalibrs 7,62x51 = 308 win, it, kā ar ārzemju lodēm šaut nevarot, jo ātri vien būs stobrs jāmaina! Var būt īpašnieki var padalīties ar kādu munīciju šauj un, kur iegādājas?
P.S. Jau iepriekš paldies.
Andrejs
Andrejs
Pēdējo reizi manīts 2013-03-30 16:20
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Madonas novads
Medību stāžs: 20
Aprīkojums: pietiek medībām
Suņi: taksis
07.02.2010. 23:02
Neklausies muļķības par ārzemju lodēm, tas laiks ir pagājis.Tagad stobrus taisa apmēram vienādus. Normāla plinte atbilstošai cenai. Man kādreiz tāda bija un vienīgi stobra diametrs starp laukiem ti.lielākais ,bija 7,85 un bij grūti pielasīt lodes šaušanai mačos, jo standarta munīcija ir 7,82.Tāpēc izmēri stobra diametru. Medībām jau nav problēmu līdz 200m. Pārējais viss strādā kā vajag. Pārlādējot plintei patika ja to dara ātri , nevis lēni patronu stum stobrā.Šauj garām.
Ventis
Ventis
Pēdējo reizi manīts 2024-11-02 14:13
Atrašanās vieta: Sigulda,Sāviena
Medību stāžs: 2005
Aprīkojums: TOZ-34P 12/70,Losj 4 308win,CZ ZKM 452-2e 22lr
Suņi: Klēpja-dīvāna taksis
07.02.2010. 23:10
Labs aparāts,tēvs tādu lieto jau 20 gadus.Ierocis ir ļoti uzticams,pa šiem gadiem ne reizi nav pievīlis,viegls,labi sabalansēts un līdz ar to ātri var nomērķēt,sprūda mēlīte spiežas viegli un prognozējami.Šāvis ir visādām ārzemju patronām un nav nekādu problēmu,visprecīzāk iet lodes 8,3-10,5 gr.
Verners
Verners
Pēdējo reizi manīts 2022-06-30 11:07
Atrašanās vieta: Koknese
Medību stāžs: 32
Aprīkojums: pilns
Medību trofejas: 81
08.02.2010. 10:46
Arī manam Tēvam tāda karabīne bija un pats arī tiku ar viņu medījis. Nu ar to munīciju bija tā, ka tomēr labāk šaut ar krieviniecēm, ja pasē nav rakstīts piem. 308win., bet , ja tā ir tad var likt droši. Nezinu kā jaunajiem Losiem, bet agrāk patronas aptverē varēja ielikt no aizslēga puses, kas nav īpaši ērti, bet var ātri pierast... Agrāk Losiem nāca līdzi optikas PO 4x34 arī pašlaik ar šādu optiku ir nokomplektēts mans Remis un neko citu es mainīt uz darba plintes nevēlos, jo ir lieliski dzidrinātie stikli, pietiekošs palielinājums šaušanai tuvām un tālākām distancēm, labs leņķis ātrai šaušanai, bet -,ka nav iespējas izgaismot krustiņu un vēl daudziem nepatīk, ka krustiņš ir stipri "gruntīgs" ne smalks, bet man ir OK! Kopumā plinte bija laba, precīza, uzticama nu vienīgi apstrādāta kā jau Krieviem... ;)
Aldis
Aldis
08.02.2010. 16:59
Jā, nu šajā gadījumā pasē nav rakstīts 308win. Tomēr to munīciju, ko atradu veikalā Madonā;Jēkabpilī (krievu munīcijai), arī rakstīts 308 win, t.i. 7,62x51(308win), tad pēc Jūsu pieminētā, saprotu, ka labāk ir izmantot tik un tā šo?
P.S. Jaunajiem Losjiem pasē un arī uz stobra (ja nemaldos)visiem ir pieminēts 308 win un arī mūsu kolektīvā ir un veči šauj ar ārzemju munīciju un nekādu problēmu.
Andrejs
Andrejs
08.02.2010. 17:57
Stobri tiek testēti ar dubultlādiņu , arī vecajās plintēs, tā ka par to uztraukties nevajadzētu. Viss ir atkarīgs no stobra un lodes diametra. Ja lode būs krietni resnāka par stobru tad jau arī celsies tas spiediens stobrā .
Ja jau esi ticis pie karabīnes tad nepaslinko un nomēri stobra diametru, tad arī tiksi skaidrībā ar visu pārējo, jo lodei ir jābūt vai nu precīzi ar sobru vai līdz 3 simtdaļām resnākai par stobra diametru starp laukiem.
Nav nekas sarežģīts tais darbībās.
Verners
Verners
Pēdējo reizi manīts 2022-06-30 11:07
Atrašanās vieta: Koknese
Medību stāžs: 32
Aprīkojums: pilns
Medību trofejas: 81
08.02.2010. 17:58
Pareizi, ja rakstīts 308Win. tad var un, ja nemaldos tad runa šeit bija par stobru hromējumu, jo "vecie" stobri bija hromēti, bet jaunos vairs nehromē... toties vairāk jākopj...:0
Andrejs
Andrejs
08.02.2010. 18:07
Tieši jaunos hromē ka prieks un tieši Krievi. Zinu divas LOS-4 un īpašnieki šāva ar Nato munīciju un joprojām šauj ka prieks. Nehromēja KO 44, UN M-98 ,Mosina .
Hromējumu jau viegli pārbaudīt - izšauj un netīri divas dienas- pilns stobrs būs ar sarkanu rūsu, ja nav ,tad ir hromēts.
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2017-11-16 09:09
Atrašanās vieta: Tukums
Medību stāžs: 8
Aprīkojums: Iženīte un Mannlicher,
Suņi: Nav:(
Medību trofejas: 3
08.02.2010. 21:06
Arī mans sencis jau ap 20 gadiem medī ar Losj - 4 un vislabākās atsauksmes. Man pat pašam gandrīz labāk patīk viņa nekā mans Mannlichers.
Vienīgās ziepes, kas bija ar šo plinti, bija tas, ka ar laiku stobrs aizgāja pie Dieviem :( Pāris gadus atpakaļ nomainīja un tagad kalpo tālāk.
Ja nu kādam ir interese par krievu patroniem, tad domāju, ka varam ko sarunāt, mājās seifā pāris paciņas vēl glabājas, pēc stobra maiņas tās gan vairs netiek lietotas, tagad pārgāja uz Sako patroniem.
Aldis
Aldis
08.02.2010. 22:00
1)To: Andrejs Bilinskis
"lodei ir jābūt vai nu precīzi ar sobru vai līdz 3 simtdaļām resnākai par stobra diametru starp laukiem. "
Jebkurā gadījumā paldies par komentāriem. Var būt pāris vārdos par to kā pareizi un ar ko, būtu mērīt, no kura gala? (tas, lai katrs nenodarbotos ar savu improvizāciju, izklausās, ka esat to darījuši)
2) Ir dzirdēta tāda lieta ,kā "izpūsts stobrs", kā tas izpaužas un kā to pārbaudīt?