Šodien vārdadienu svin Edijs, Edvīns, rītdien - Umberts, Herberts, Dailis
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - smaga ziema

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 9 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 03.03.2010. 19:24

Kaspars
Pēdējo reizi manīts 2022-02-06 12:32
Lietotāja statuss: Lietotājs
25.02.2010. 18:12
ssodien aizvedu uz barotavu skaabsienu paaris maisus un jaa netaalu no barotavas mirusi stirna!!Barotavaa man patstaaviigi ir graudi skaabsiens bietes kaaposti-un ticat vai eed tik skaabsienu-need ne bietes ne kaapostus.Itkaa bietes bukiem vajadzeetu eest bet nee gaida tik skaabsienu!!Eest ir ko bet mirst taapat!!Biju iztiirijis taadus placiissus pie mezza un mezzaa ar patiiriju pie egleem vietas kur ssie vareetu guleet nu no pacmit vietaam vienaa guleets bij!!!Esmu par dumu-vietas kur pie zemes vinniem tikt kur ir bet nee gull sniegaa!!!!
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2025-05-15 08:06
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Mednieku organizācija: MMK ''SALA''
Atrašanās vieta: Jēkabpils, Rīga
Medību stāžs: No 2008
Aprīkojums: MC-21-12, TOZ- 34. Howa 1500
Suņi: Nav, bet būs
Medību trofejas: 18
25.02.2010. 18:25
Iedomajies sevi stirnas vietā..
Tev ko labaak patiktu ēst?? Mīkstu skābsienu jeb sasalušu bieti vai kapostu...
Buks nav cuka kura to bieti sagrauž kaut arī sasalusi..
Mārcis
Mārcis
Pēdējo reizi manīts 2020-09-03 11:00
Atrašanās vieta: Ikšķile, Tirzas pagasts
Medību stāžs: No 2005 gada
Aprīkojums: " Ierindas mednieka darba zirgi"
Suņi: taxis
Medību trofejas: 25
25.02.2010. 18:45
Man vecie "brekši" stāstīja,ka baigi svarīgs ziemā stirnām ir ūdens,arī barība protams ,bet bez dzeršanas neviena dzīvība pastāvēt nevar.Tāpēc tieši stirnām orientētās barotavas vēlams iekārtot neaizsalstošā ūdens tuvumā.Stirnas sniegu neēd un tāpēc viņām slāpst.
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2025-05-15 08:06
Mednieku organizācija: MMK ''SALA''
Atrašanās vieta: Jēkabpils, Rīga
Medību stāžs: No 2008
Aprīkojums: MC-21-12, TOZ- 34. Howa 1500
Suņi: Nav, bet būs
Medību trofejas: 18
25.02.2010. 18:48
Mums netālu no barotavas ir dziļurbums, kurš nekad neaizsalst.. vienmēr viņām ir svaigs ūdens. :)
Mareks
Pēdējo reizi manīts 2020-12-09 14:18
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Medību trofejas: 1
25.02.2010. 21:01
Par to sniega neēšanu gan man ir šaubas - cik zinu, tad visi mūsu dabiski mītošie savvaļas dzīvnieki ziemā ēd sniegu. Tad kāpēc lai buki to nedarītu? Savulaik ar to bija problēma Rucavā tauriem, kad tos ieveda no Holandes (manuprāt). Viņi nezināja kas tas sniegs ir un pirmajā ziemā bija grūti, bet dzīvot gribējās un iemācījās ledu grauzt ...
Indulis
Indulis
Pēdējo reizi manīts 2019-02-15 13:39
26.02.2010. 09:30
Buks to bieti ēstu gan ja barotavā nekā cita nebūtu. Atceros kolhozu laikos kad biešu laukus kārtīgi nenovilka, buki nāca un nograuza palikušajām bietēm to kas virs zemes. Bija labais skats, viss lauks sarkanos punktos.
Raivis
Pēdējo reizi manīts 2018-05-22 13:16
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
26.02.2010. 15:05
Jautājums varētu būt tāds, vai tas buks ir miris no bada? Man vairāk liekas ka tā varētu būt cita kaite, piem. plaušu karsonis!
Alvis
Alvis
Pēdējo reizi manīts 2015-07-29 11:48
Atrašanās vieta: Limbaži
Medību trofejas: 6
03.03.2010. 18:46
Mārcim taisnība, stirnas nenosalst, tās atūdeņojās jo nedabūn padzerties, vajag dot laizāmu barību. Aizej pie zemniekiem (govju fermu), paprasi kādu kannu 20l melases sīrupu izlaisti uz zemes, sniegs uzsnigs viņas to tik un tā saodīs un laizīs. Pārbaudīts.
Melases sīrupu tirgo 1T plastmasas mucāš tanīs kantainās droši ka esi manījis pie fermām.
Arnis
Arnis
Pēdējo reizi manīts 2024-02-15 00:29
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv - tieši un nepastarpināti!
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: ANNO 1998.
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
Suņi: Dutchhound
Medību trofejas: 30
03.03.2010. 19:07
Šitais uzskats par to, ka Ziemeļu puslodes zvēri nesaprot, ka sniegu var laizīt, lai uzņemtu šķidrumu gan būtu kaut kā empīriski jāpierāda. Pašreiz man tas šķiet kārtējā basņa. Nevar tā būt - suga evolucionējusi ir cauri gadu tūkstošiem, kad ziemas bija oi oi, bet melases nevienam pat sapņos nerādījās.
Tādēļ, lūgums norādīt AVOTU kur ir izveikts ZINĀTNISKS pētījums par šo tēmu.
Kas attiecas uz stirnu krišanu - tas ir plaušu karsonis, kas rodas no gulēšanas uz sniega. Tas tiešām ir bijis izpētīts jau PSRS laikos un aprakstīts šķiet "Mednieka rokasgrāmata" kaut kādu 70-80-o gadu izdevums.
Man tā grāmata diemžēl aizgāja bojā - pirms gadiem 20 papagailis sagrauza :( taču 8-9 gadu vecumā lasīto atceros joprojām...
Ojārs
Ojārs
Pēdējo reizi manīts 2024-04-20 20:59
Atrašanās vieta: Latvijas vidus, Daugavas krasts
Medību stāžs: Pirmais medījums septiņdesmitajos.
Aprīkojums: stobri vairāki
Suņi: Četrus draugus esmu pārdzīvojis
Medību trofejas: 21
03.03.2010. 19:24
Nu tas par to sniega neēsšanu ir no tās pa sērijas, kā ka zuši pa naktīm lienot uz zirņu laukiem. :) Kad grib dzert, tad ēd arī sniegu, pats esmu redzējis ka barotavā atnākušās stirnas ieēd graudus un pa laikam paķer arī sniegu mutē.