Šodien vārdadienu svin Venta, Salvis, Selva, rītdien - Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Jeelu mezagallu mediibu suniitim var vai nevar dot???

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 17 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 09.03.2010. 09:10

Kaspars
Pēdējo reizi manīts 2022-02-06 12:32
Lietotāja statuss: Lietotājs
04.03.2010. 14:33
Kad diiraa kaadu lopinnu man sunnuks kaa traks uz aseniim grib ar gallu iekost-nezinu var vai nevar dot??Cuuku jau drosska nevar bet kaa ir ar bukiem bebriem utt....??
Slēpts
04.03.2010. 15:14
Ļohka! :)
Māris
Māris
Pēdējo reizi manīts 2019-03-29 08:42
Atrašanās vieta: Bauskas raj
Medību stāžs: no 1999.g.
Aprīkojums: Iž; toz; remington varmint 700
Suņi: Bavārijas asinspēdu dzinējsuns
Medību trofejas: 2
04.03.2010. 16:14
sunim ir pilnīgi vienalga cūkas vai buka gaļa.Lai kā tu to suni sargātu, viņš vienalga kautkur paspēs tikt pie kāda gaļas gabaliņa. Nekas jau ļauns nenotiks, bet speciāli jēlu gaļu dot nevajadzētu.
Andris
Andris
Pēdējo reizi manīts 2025-03-25 09:57
Lietotāja statuss: Guru
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv
Atrašanās vieta: Marupe
Medību stāžs: No 1989 gada
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
04.03.2010. 16:33
Ka var nemaksat algu stradniekam!? Sunitis ir dzinis un stradajis, vinam ir jazin kapec vins to ir darijis. No visam kaitem nenosargasi vinu ja pat turesi tikai majas uz divana! Vispar, pienemot pie sevis medibu suni, ir jaapzinas ka sunitim ta ir paaugstinata riska profesija, un jabut gatavam gan drauga traumam, gan bojaejai...
Slēpts
04.03.2010. 16:34
saka jau, ka sunim cūkas gaļu vispār nevar dot - pārāk trekna. Manējais pat no lielopa taukumiem dabon skrejamo, kur nu vēl cūkas gaļa.
Andris
Andris
Pēdējo reizi manīts 2025-03-25 09:57
Lietotāja statuss: Guru
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv
Atrašanās vieta: Marupe
Medību stāžs: No 1989 gada
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
04.03.2010. 16:46
Nu tev smalks Vacietis!!! Mans krievs (isteniba cangalis no Ludzas) norij visu ko dod:))) un vel paprasa.... Kaujas, ka jau cangals, vienigais pagaidam vel kandzu majas nedzen un nelieto... :)))
P.S. Cik esmu noverojis suns pats lieliski jut ko vinam var ko ne...
Slēpts
04.03.2010. 16:50
Cik zinu, tad no mežacūkas gaļas suņi vemj, tāpēc nav arī jēgas dot. Savam sunim speciāli mežacūkas gaļu nedodu, ja nu vienīgi gadās piemirst ka tā ir meža cūka, bet pārējo pārnadžu un bebra gaļu dodu kā jēlu tā vārītu.
Edmunds
Edmunds
Pēdējo reizi manīts 2019-03-14 20:26
Atrašanās vieta: aizkraukle,mk*ķepainis*
Medību stāžs: no 1993.gada oficiāli,bet vispār jau no gadiem 12,cik atceros
Aprīkojums: IŽ-27-EM,MERKEL SR1(30-06)
Medību trofejas: 14
04.03.2010. 17:20
mūsu ģimenē bij daudz medību suņu un visi ēda meža gaļu,nebija nekādu problēmu,tagad diemžēl nav,bet ne tapēc kad ēda to gaļu :)))
Māris
Māris
Pēdējo reizi manīts 2023-05-30 10:08
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
04.03.2010. 17:41
Daru apmēram tāpat kā Uldis un cenšos atcerēties- nedod suņiem jēlu gaļu,tikai kaulus.Bet arī kaulus- tomēr labāk katlā, un kopā ar putru.Dīrājot, pa mazam, asiņainam kriksim iedod, bet ja nenokontrolē ,cik, ko, kurš mednieks, no labas sirds, paklusām pamet, tad vēlāk izvems.
Dzintars
Dzintars
Pēdējo reizi manīts 2023-11-24 10:43
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Rīgas raj.Inčukalns
Medību stāžs: Labs laiks jau pagājis
Aprīkojums: gludais,kombi,vītne
04.03.2010. 18:18
Nu manējais vēma tikai no cūkas,pēc tam pats saprata kas par lietu un jēlai cūkai vairs virsū neskatās.Buks,briedis,alnis,draugs kas ir kopā ar tevi un visiem večiem nostrādājis noteikti saņem pirmo kumosu,tāpat kā vīri "uz asinīm",svēta lieta.Suns kas ir normāli barots pat ar kārumiem nepārēdīsies,:)))nu varbūt mazliet.Nezinu kā citiem,man puika no 5 gadiem ejot par dzinēju(protams blakus pieskatītājs no maniem draugiem)ir uzaudzis starp medniekiem un ēdot meža gaļu,protams sagatavotu, izārstējies no astmas,tagad skolā sportā nekādu problēmu un veselībai ar,praktiski neslimo.Tāpat ar suni,jēla gaļa,tīrs proteīns,minerālvielas,aminoskābes,īsts vīru ēdiens,turklāt no dabas,ekoloģiski tīrs(nu iespēju robežās),pats ēdu,kapēc lai suns neēstu,suns ir ģenētiski gaļēdājs,par visēdāju viņu ir pataisījis cilvēks,jo jēla tīra gaļa mūsdienās ir pazīstama,nu laikam tikai medniekiem,un tad ja paveicas.Man ir palaimējies,man pat sieva saprot ka sunim vajag vairāk gaļas kā civēkam,tapēc neskopojieties priekš suņa.Sunim tāpat kā vīrietim,mīlestība iet caur vēderu!