Sveicināti mednieki! Griežos pei Jums pēc palīdzības. Izlasīju LATMA mājas lapā,ka Dālderos notiekot medību suņu apmācības un darba pārbaudes. Vai kāds no Jums ir bijis tādās apmācibās? Esmu iegādājies kucēnu "bīglu", kurš nav vienaldzīgs pret medībām. Tāpēc vēlētos viņu apmācīt,pēc iespējas labāk.Protams,ka braucu uz mežu ar viņu aun apmācu kā māku. Bet vēlētos to aizvest pie kāda spečuka, kurš to droši vien prot daudz labāk un varētu pamācīt ko jaunu. Varbūt, varat kaut ko ieteikt. Pats dzīvoju Rīgā, tāpēc būtu vēlams kaut kas šai apkārtnē. Iepriekš paldies.
Esmu bijis dālderos jau reizes 4 ar foksi. Pedējo reizi laikam nedēļas divas atpakaļ. Tagad tur tikai viens kuilis. Un ar bīglu pagaidām neieteiktu braukt, pagaidi kamēr sniegs pakusīs. Jo šobrīd viņam varētu būt pagrūti aizbēgt dziļājā sniegā no rukša, ja nu kas. Pirmajā reizē nebūtu īsti labi ja suns dabūtu traumu. Maksā 5 ls par 1h. Manējais pagaidām ilgāk par 45 min cūku nav trenkājis. Sazinies ar Aigaru Remesi un tik uz priekšu.
Ir gan Sandi tā. Tāpēc aplokā ir tikai kuilis, sivēnmāte ir citā aplokā. Pēc tam vasarā vai pavasara pusē būs vairāki rukši ko dzenāt.Pāgājušo vasaru foksis 5 gabalus pa aploku trenkāja.
Bigla apmācībā liela uzmanība jāpievērš paklausībai.Dzīt zvēru bigli iemācās ātri ,6-7 mēnešu vecuma jau iet pa pēdu ar balsi,bet nevar ļaut tālu skriet prom.Es uzskatu kad biglam vispirms ir jāiemāca paklausība ,un tikai pēctam jāvēd mācit uz aploku vai mežu.Savādāk no pēdas neatsauksi meža,stundām gaidisi atpakaļ.Pašam ir otrais bigls.Pirmo vedu uz LKF paklausības apmācībām,rezultāts bija labāks neka ar otru kurš nebija vēsts uz tādām apmācībām.Viņš ir ļoti sabiedrisks un prasa daudz uzmanības.Jaradina jau kucēna vēcumā pie medījuma smaržām tad viss izdosies.
Ar savu kucēnu nodarbojos katru dienu. Esmu iemācījis elementārākas komandas. Bet tiklīdz atrod kādas pēdas, aizmirst puika par tām. Un vēl,nezinu kā iemācīt,lai dzen ar balsi. Pie mājām ir sanācis sastapt zaķi. Viņš viņu redzēja, bet kad skrēja pakaļ tam un pazaudēja to no redzes loka, sāka to meklēt un dzīt bez balss. Kā lai iemāca dzīt ar balsi, vai tas ar laiku mainīsies??? Vairāk jau vēlētos to iemācīt uz asins pēdu. Esmu mācījis, jā atrod asisns pēdu un iet pa to, bet arī bez balss.
Es arii maacu savu sunnuku pats man ir liidziigi-pie maajas klausa bet nedod dievbs ieraudziis buku vai ko citu-par komandaam dalleeji var aizmirst!!Bet nu m,ees straadaajam un bik labaak jau paliek!!Un ar to balsi ir taa-ja vinnss neredz to dziivnieku manupraat vinnam nav jaadod balsi-balsi ir jaadod kad redz dziivnieku!Un asinspeeda arii-kameer iet pa asinspeedu vinnam nav jaarej-kad vinns ir atradis asinspeeda iipassnieku tad vinnam ir tas lopinnss jaaprej!
Vajag sazvanīties un sarunāt, tur viss notiek.