Kas īsti ir šautuve? Tā ir vieta kur notiek treniņšaušana, mācību šaušana un tiek rīkotas šaušanas sporta sacensības.Kādēļ tad medniekam kurš pieteicis medības iebraucot tuvējā pamestā karjērā kurš atrodas medību platībās un izšaujot pāris reizes pa bundžu,mērķi vai vecu spaini būtu jākļūst par pārkāpēju likuma priekšā. Veikalos tirgo portatīvos šķīvīšu metamos aparātus un atkal mednieks dilemmas priekšā šaut vai nē.
Ja jau medniekam ir tas ierocis izsniegts, tad viņš arī nes pilnu atbildību par sekām ja kādu sašaus, bet ne jau par to ka iešaus lodi smilšu kaudzē.90 procentu mednieku noteikti šauj karjēros , bet kādēļ to nedarīt nebaidoties no stulbas atbildības. Izskatās tikai ka pilnīga šautuvju īpašnieku atbalstīšana neprasot mednieku viedokli.
Tēma ļoti aktuāla manšķiet,un tāpēc gribēju pajautāt kas sagaida mani kā mednieku,savās līgumptībās pieteiktu medību laikā,smilšu karierās šaujot pa mērķi un sagaidot mežsargu.Kāds būs sods un sankcijas pret mani???Kāds drošivien ir saskāries ar šo.
Slēpts
16.03.2010. 10:34
Palasiet likumus tur viss ir iekšā.Ieroču aprites likums,par šautuvēm un to klasifikāciju viss ir iekšā.
Tēma ne tikai aktuāla , bet ļoti sāpīga ļoti daudziem. Domāju kā šāda pāris reižu izšaušana nav un arī nebūtu jāuzskata par pārkāpumu. Tas būtu vienkārši jāpielīdzina medībām un viss, jo nevienam jau nekādas problēmas tas nesagādā.Kādēļ būtu jāizdomā stulbas pasakas ka karjēras galā sēdēja lapsa un es pa viņu šāvu. Kāda ir starpība vai es šauju pa lapsu karjēras galā vai spaini blakus.
Valdi ieroču aprites likumā ir skaisti uzrakstīts,ka šautuvēs notiek treniņšaušanas,mācību šaušanas un tiek rīkotas sporta sacensības, tātad tur ir daudz cilvēku no kuriem daļa ieroci paņem pirmo reizi rokās . Tam visam protams ir jānotiek šautuvē un instruktora klātbūtnē.Medības tā ir pilnīgi cita opera, ko nevajadzētu pīt iekšā šautuvju tēmā.
Kurš aizbraucot uz savām medību platībām nav atradis kādu drošu vietu un izšāvis ar plinti, un nav svarīgi vai tā ir šautene , vai bise. Kurš nav šāvis pa gaisā pamestu cepuri, vai ar roku metamo šķīvīšu aparātu šāvis pa šķīvīšiem ezermalā .
Slēpts
16.03.2010. 10:54
Andrjuha tāda vieta,es domāju,katram ir savā medību platībā,kur izbliezt pa papīra lapu un pārējais ir atkarīgs no kolektīva vadītāja un vietējā učestkovā kāda viņam ir attieksme pret to,bet no likuma puses tas notiek tikai kvalificētās šautuvēs.
Likumu var lasīt dažādi. Šinī gadījumā es neredzu nekādus argumentus par to, ka karjērā šāviens ir bīstamāks par šāvienu mežā.Kas tam ir par pamatu,es nesaprotu, bet redzu tikai, ka notiek mākslīga šautuvju lobēšana.
Tubē paskaties kā veči liek mērķi uz meža stigām ,pret meža sienu un šauj lielos attālumos un tās nebūt nav šautuves.Nevienam pat prātā neienāk ka tas būtu kaut kāds pārkāpums.
Likumā jau skaisti rakstīts par tiem attālumiem un ieroču tipiem, bet medniekam jau nemaz nevajag tos 100 vai 200 m lai pārbaudītu ieroci , pietiek ar pirmo 0 tas ir 35 m +-1m un tu jau esi pārliecināts par savu šaujamo.
Tad pasakiet kur te ir kas bīstams , ja attālums ir 35 m un karjēra siena 15 m augsta.
Ja nu kaut kur ir tāds kolektīva vadītājs,kurš tikai prot lasīt(likumus),bet grūti ar domāšanu,tad no tāda ar steigu jākratās vaļā!
Normāli un pareizi būtu,ja taisni pats kol.vads meklētu tādas vietas un mudinātu medniekus biežāk trenēties šaušanā.Mēs to daram(šaujam karjerā)jau ilgus gadus,un vēl līdz šim nav nācies sastapties ar tik šauru pieri,kura dēļ mums būtu bijušas problēmas.Ja kaut kur tādi eksistē,tad vajag saukt vārdā un uzvārdā,lai tad nu citi arī zin.
Pareizi jau būtu ja ar likumu atļaut,ka es droši braucu uz karjeru un šauju savās medibu platībās,bet tagad pie Latvijas likumdošanas nekā divreiz izšauju un mani jau var sodīt,bet zemessargi var brīvi ņemt un šaut karjeros nevajag nekādas šautuves,jo medniekam taču var noplēst naudiņu šautuvē,un kāds var nopelnīt
Ja jau medniekam ir tas ierocis izsniegts, tad viņš arī nes pilnu atbildību par sekām ja kādu sašaus, bet ne jau par to ka iešaus lodi smilšu kaudzē.90 procentu mednieku noteikti šauj karjēros , bet kādēļ to nedarīt nebaidoties no stulbas atbildības. Izskatās tikai ka pilnīga šautuvju īpašnieku atbalstīšana neprasot mednieku viedokli.
Kurš aizbraucot uz savām medību platībām nav atradis kādu drošu vietu un izšāvis ar plinti, un nav svarīgi vai tā ir šautene , vai bise. Kurš nav šāvis pa gaisā pamestu cepuri, vai ar roku metamo šķīvīšu aparātu šāvis pa šķīvīšiem ezermalā .
Tubē paskaties kā veči liek mērķi uz meža stigām ,pret meža sienu un šauj lielos attālumos un tās nebūt nav šautuves.Nevienam pat prātā neienāk ka tas būtu kaut kāds pārkāpums.
Likumā jau skaisti rakstīts par tiem attālumiem un ieroču tipiem, bet medniekam jau nemaz nevajag tos 100 vai 200 m lai pārbaudītu ieroci , pietiek ar pirmo 0 tas ir 35 m +-1m un tu jau esi pārliecināts par savu šaujamo.
Tad pasakiet kur te ir kas bīstams , ja attālums ir 35 m un karjēra siena 15 m augsta.
Normāli un pareizi būtu,ja taisni pats kol.vads meklētu tādas vietas un mudinātu medniekus biežāk trenēties šaušanā.Mēs to daram(šaujam karjerā)jau ilgus gadus,un vēl līdz šim nav nācies sastapties ar tik šauru pieri,kura dēļ mums būtu bijušas problēmas.Ja kaut kur tādi eksistē,tad vajag saukt vārdā un uzvārdā,lai tad nu citi arī zin.