Vai ir kāds, kurš var palepoties ar lapsu sezonas rezultātiem šosezon. Man radies iespaids, ka šīs rudastes ir stipri cietušas ziemojot. Redzēt dabūn tikai retumis. Par medīšanu nav pat runas. Un ja kāda redzēta, tad tā pati ar nodilušu asti. Kā jums?
Tas, ka tu vinjas neredzi, tas nenozīmē, ka vinjas izsprāgušas pēc šīs ziemas. Tad kad bija pedejais svaigais sniegs, pa mežu pastaigajoties pedas visas malas bija. Kam vinjam uz laukiem vajadzēja radities, ja pilni meži ar paiku bija.. Un tagad jau ar viņas vairs tā neredzēsi uz laukiem.
Lapsas ir pārziemojušas ļoti labi.Tagad pēc sniega nokušanas atklājas patiesie stirnu krišanas apjomi un kļūst skaidrs,kāpēc šogad lapsas tik negribīgi nāca uz barību. Arī tagad viņas tur neieraudzīt ,tāpēc nākas šaut jenotsuņus ,kas pēc ziemas izbadējušies ēsmu apmeklē ļoti labi.Jāķer brīdis kamēr ir šāda skaista mēnesnīca unvēl nedaudz sniega!
Palepoties šogad ar lapsām nevaru, bet tikai 5 ir nomedītas. es neskaitu dzinējmedības. Braukājot pa laukiem tikai vienreiz bija nežēlīgi daudz lapsu, respektīvi ,labi pārziemoja, jo paisona bija pilni krūmi, kā arī peļu šogad ļoti daudz! Nekas vēl vasara priekšā, pamedīsimes uz alām :) tās ir interesantas medības :)
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
08.02.2013. 08:43
Lapsu nav. Dzinējmedību sezonas sākumā redzēju vienu un pēdējās dzinējmedībās viena tika nomedīta. Liekas, ka pa starpu arī kāds redzēja, īsti neatceros.Bet nu mūsu platībās lapsas jau sen ir maz un drīz uzskatīsim viņas par dižmedījumu :D Es jau sen teicu, ka ir pienācis laiks sākt piebarot. Interesanti, ka braucot pa Liepājas šoseju Grobiņas apkaimē VIENMĒR ir bijušas lapsas, tāda reize nav, ka neredz, bet šogad neesmu ne reizi redzējusi. Nezinu, ar ko tas saistīts. Katru dienu jau es tur arī nebraucu. Jautājums Bruno K. Kādi Jums bija laika apstākļi runājot par stirnu krišanas apjomu? Mums ziema stirnām bija normāla, sniega bija maz, vienu brīdi bija, bet pietiekoši ātri nokusa, stirnu populācija izskatās atkopusies, buki bija katrā mastā un smuki- gludiem sāniem, nemaz neizskatījās novārguši, man bija patiess prieks- drīz varēsim bukus pilnvērtīgi medīt!!!
Tad kad bija pedejais svaigais sniegs, pa mežu pastaigajoties pedas visas malas bija.
Kam vinjam uz laukiem vajadzēja radities, ja pilni meži ar paiku bija..
Un tagad jau ar viņas vairs tā neredzēsi uz laukiem.
Braukājot pa laukiem tikai vienreiz bija nežēlīgi daudz lapsu, respektīvi ,labi pārziemoja, jo paisona bija pilni krūmi, kā arī peļu šogad ļoti daudz! Nekas vēl vasara priekšā, pamedīsimes uz alām :) tās ir interesantas medības :)
Interesanti, ka braucot pa Liepājas šoseju Grobiņas apkaimē VIENMĒR ir bijušas lapsas, tāda reize nav, ka neredz, bet šogad neesmu ne reizi redzējusi. Nezinu, ar ko tas saistīts. Katru dienu jau es tur arī nebraucu.
Jautājums Bruno K. Kādi Jums bija laika apstākļi runājot par stirnu krišanas apjomu? Mums ziema stirnām bija normāla, sniega bija maz, vienu brīdi bija, bet pietiekoši ātri nokusa, stirnu populācija izskatās atkopusies, buki bija katrā mastā un smuki- gludiem sāniem, nemaz neizskatījās novārguši, man bija patiess prieks- drīz varēsim bukus pilnvērtīgi medīt!!!