Vai kādam ir pieredze lamatu uzstādīšnai šim dzīvniekam. Zvēra izmērs pēc literatūras ir samērā mazs 14-20 cm, svars 90-200 grami. Caunu lamatas tam būs par lielu. Kurmju ķeršanas metdes un lamatas nav devušas nekādu rezultātu. Dzīvnieks ir ļoti uzmanīgs.
Ūdensžurka mīt manā dārzā un posta to, tā ir vēģetāriete, grauž ābeļu saknes, burkānus, bietes (ejot pa rindu nograuž visu pēc kārtas). Dzīvnieku noteicu atrodot alās savilktus ziemas krājumus augu saknes.
Ir kautkāda pieredze šajā jomā,taču nepretendēju uz vienīgo pareizo viedokli.
Un mans viedoklis ir tāds (praksē pārbaudīts),ka šito "zarazu" var tikai vai nu noindēt,vai atbaidīt.Noķert nav izdevies nekad.
Esmu gan dažas nošāvis, ne dārzā,bet upmalā ar gaiseni.
Vislabākais līdzeklis bija vecais labais karbīds,ko ielika alā ,uz nedēļu bija miers.Tagad ar karbīdu švaki,bet ja problēma nopietna,var jau nopirkt acetilēnu balonā,un pa laikam palaist gāzi alās,efekts būs 100%.
Es savā dīķī vēžu murdos esmu noķēris tās zarazas,..(to var izdarīt ja ir dīķis). var vēl mēģināt ar gaiseni šās šaut....
Slēpts
31.05.2010. 18:05
Man ar šitās zarazas dzīvo pa dārzu.Es paņēmu šaujampulveri iebēru puss buņdžu alā,aizdedzināju un uzmetu virsū caurumam koku lai stum pa alu.Alas virzienus varēju redzēt,lēnām cēlās dūmi no zemes.Bet tas tik un tā bija velti.
Esmu dzirdējis ka varot tikt ar viņām galā ja mašīnas izpūtējam uzliek šļūteni un galu ieliek alā uz kādām 30min. saka ka itkā līdzot.
Sociķu laikos,kad audzējām tulpju sīpolus,tiem,kuri dzīvoja ūdens tuvumā,no šitās zarazas nebija glābiņa.Bet citādi kustīgs zvēriņš.Ļoti interesanti pavērot no malas viņa darbošanos,līdz brīdim,kamēr tiec pamanīts.
Manuprāt, Ondatra un Ūdensžurka nav viens un tas pats, vari pamēģināt kādu žurku indi pabērt tais alās. Visi šie indēšanas ar autiņu gāzi, un tādā garā īsti nedarbojas, jo tā gāze nav tik spēcīga un tās alu sistēmas ir ļoti garas un sazarotas.
Problēma ir tā ka ūdensžurka ir veģetāriete, un žurku indi neņem.
Alu sistēma ir gara un sazarota ar vairākām parādes un sētas izejām. No kurmju indēšanas pieredzes zinu, ja gāzē tos, tad ja arī kads apmirst, tad drīz vien atnāk atpakaļ aizmukšie.
Esmu izdomājies turp un pakārt, varētu būt divi līdzekļi:
1. lamatas ar pievilināšnas ēsmu (burkāns, ābols)
2. Inde, ko tās ēstu
Būsū ĻOTI pateicīgs, ja kādam būtu kāds padoms.
Aprīkojums: 2stobrene bez vītnes, 1stobrene bez vītnes un 1 stobrs ar vītni, saujiņa patronu. Nazīt's arī ir.
Suņi: Nav
31.05.2010. 22:17
Reiz lasīju vienu rakstu, kā var tikt vaļā no kurmjiem un pelēm, iespējams ka derēs arī ūdensžurkām. Kur ir tā kustonīša ala, izrok bedri, ieliek bedrē padziļu trauku (kannu, trīslitra burku) galvenais ar gludām sieniņām, visu smuki aizber, tā lai vaļējs paliek trauka kakliņš un abas alas - pienākošā un aizejošā, trauka augšējai malai jābūt zem alas apakšējā līmeņa. Pa virsu uzliekam koka dēlīti (peles, kuras mēģina izlekt no trauka pret dēlīti nositas un viegli kontrolēt vai slazdā ir iekritis kāds alu izmantojošais kustonis. Mēģināšu uzzīmēt to pasākumu un pievienot.
Ūdensžurka mīt manā dārzā un posta to, tā ir vēģetāriete, grauž ābeļu saknes, burkānus, bietes (ejot pa rindu nograuž visu pēc kārtas). Dzīvnieku noteicu atrodot alās savilktus ziemas krājumus augu saknes.
Un mans viedoklis ir tāds (praksē pārbaudīts),ka šito "zarazu" var tikai vai nu noindēt,vai atbaidīt.Noķert nav izdevies nekad.
Esmu gan dažas nošāvis, ne dārzā,bet upmalā ar gaiseni.
Vislabākais līdzeklis bija vecais labais karbīds,ko ielika alā ,uz nedēļu bija miers.Tagad ar karbīdu švaki,bet ja problēma nopietna,var jau nopirkt acetilēnu balonā,un pa laikam palaist gāzi alās,efekts būs 100%.
Esmu dzirdējis ka varot tikt ar viņām galā ja mašīnas izpūtējam uzliek šļūteni un galu ieliek alā uz kādām 30min. saka ka itkā līdzot.
Alu sistēma ir gara un sazarota ar vairākām parādes un sētas izejām. No kurmju indēšanas pieredzes zinu, ja gāzē tos, tad ja arī kads apmirst, tad drīz vien atnāk atpakaļ aizmukšie.
Esmu izdomājies turp un pakārt, varētu būt divi līdzekļi:
1. lamatas ar pievilināšnas ēsmu (burkāns, ābols)
2. Inde, ko tās ēstu
Būsū ĻOTI pateicīgs, ja kādam būtu kāds padoms.