Sveiki!
Gribētos uzzināt Jūsu viedokli par bīglu kā medību suni, jo esmu tā kā nosvēries uz šīs šķirnes pusi, bet gribētos dzirdēt viedokli no tiem kuriem ir bijusi un ir darīšana ar viņiem...Kā viņi padodas apmācībai?Vai ir viegli trenējami meklēt asins pēdas(jo bīgliem un bladhaundiem ir labākā oža starp mūsu četrkājainajiem draugiem...)?
Paldies!!!
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
22.08.2010. 08:14
Simpatisks (personigi man) sunitis, bet problema ka manas simpatijas nedala mana laika Rex, vins savukart ir parliecinats ka dievs Biglu ir radijis tikai Un vienigi viena iemesla del- lai Reksam butu pret ko asinat zobus.... :)
Mans bīgls asinspēdas eksāmenu nolika bez mācīšanās, dresūrai(vismaz manējais) pakļaujas bez problēmām, protams vajag atrast īsto pieeju. Un nemaz tik ietiepīgs viņš nav :))
Šai šķirnei gan ir raksturīga aizraušanās ar savu darbiņu;), var pa pēdu aizdiebt tā ka nemetās, bet ja vajadzīgs palīgs asinspēdu meklēšanā, kā arī ļoti draudzīgs mājas mīlulis, tad šī šķirne ir laba izvēle(es pat teiktu-LABĀKĀ izvēle).
Uz asinspēdu bīgls varētu būt ideāls suns. Ar dzīšanu ir tā, kā jau minēja citi. Bet ir jāsaprot, ka šī šķirne arī ir radīta tam, lai varētu dzīt kaut vai visu dienu. Ņem vērā, ka bīglu darbs medībās ir ļoti līdzīgs Latvijas dzinējsunim, kurš savā laikā ir atjaunots uz bīgla asinīm. Principā šī aizraušanās ir raksturīga jebkurai dzinējsuņu šķirnei. Ļoti ļoti gudri suņi. Viegli apmācāmi. Protams, ir arī izņēmumi. Uz klaiņošanu vairāk tomēr nosliecas kobeļi. Kucēm tas raksturojas reti.
Bīgls- medību dzinējsuns no Anglijas, sena šķirne, kuru izmantoja medībās. Bīgls ir viena no mazākajām dzinējsuņu šķirnēm. Bīgls ir lielisks mednieks, kurš parāda uzstājību medījuma pēdu meklēšanā. Mūsdienās bīglu izmanto gan individuālajām medībām, it īpaši uz zaķiem, trušiem, lapsām un fazāniem, gan uz alni vai mežacūku, ja medījums ir lielāks un bīglu ir vesela grupa. Lielbritānijā šo šķirni izmanto tikai medībās uz zaķiem, ko sauc par „bigling”. Ar bīglu medī dažādās valstīs dažādu medījumu: Sudānā un Palestīnā- šakāļus. Šrilankā – uz mežacūkas, bet Skandināvijā- aļņus, Eiropā – zaķus, trušus, fazānus utt.
Bīgliem piemīt lieliska intuīcija, spalga un melodiska balss medībās, kaut gan mājās tie ir klusi.
Tākā cienītie mednieki, visa pamatā ir darbs un pareiza suņa pielietošana tam, kam tas tika selekcionēts!
Lai pievienotu komentāru, vispirms jāreģistrējas. Reģistrēties
Gribētos uzzināt Jūsu viedokli par bīglu kā medību suni, jo esmu tā kā nosvēries uz šīs šķirnes pusi, bet gribētos dzirdēt viedokli no tiem kuriem ir bijusi un ir darīšana ar viņiem...Kā viņi padodas apmācībai?Vai ir viegli trenējami meklēt asins pēdas(jo bīgliem un bladhaundiem ir labākā oža starp mūsu četrkājainajiem draugiem...)?
Paldies!!!
Šai šķirnei gan ir raksturīga aizraušanās ar savu darbiņu;), var pa pēdu aizdiebt tā ka nemetās, bet ja vajadzīgs palīgs asinspēdu meklēšanā, kā arī ļoti draudzīgs mājas mīlulis, tad šī šķirne ir laba izvēle(es pat teiktu-LABĀKĀ izvēle).
Bīgliem piemīt lieliska intuīcija, spalga un melodiska balss medībās, kaut gan mājās tie ir klusi.
Tākā cienītie mednieki, visa pamatā ir darbs un pareiza suņa pielietošana tam, kam tas tika selekcionēts!