Super kalibrs - rudens dzinējmedībām uz briedi un alni! :) :) :) Kal. 223Rem. ļoti noderīgs ir tieši tad, ja kolektīvā ir jauni sunīši kuri vēl nav apmācīti pa asinspēdu! Tātad daram tā - sašaujam vēderā neskarot svarīgus orgānus (iepriekš būtu vēlams patrenēties, jo nedod Dievs vēl nokrīt uz vietas) var arī pa kājām, bet tikai pa mīkstumiem un lai iet, jo tālāk jo labāk! Tad ņemam suņukus un sākam apmācības kursu, bet viens nosacijums tomēr ir - tas veicams tikai un vienīgi bezsniega perjodā un ja medību laikā līst lietus, tad vispār ekselenti! Un tikai tad sākas medības!!!!!!!!!!!!
Jā, man jau tā likās, kad šis kalibrs ir piemērots, tieši šīm medībām, alnis vai briedis, apmācības kurss var sākties,es atvainojs- norādiet vēlreiz kurā vietā jātēmē!!!!!
Ir ļaužu kategorija,kurus brīžiem grūti saprast,esmu redzējis,kā vīrs janvārī(dzinām cūkas) stāvēja uz nummura ar kloķējamo 22LR un neba jauneklis ,bet vīrs spēka gados,tā ka pats biju ciemos, stāvēju klusu,bet pats trakākais,ka viņš arī sāka plikšķināt,murgs kaut kāds.
...vēl divi-komac mēneši palikuši,tad jau arī likums šitās glupības pie vietas noliks,bet ja par minētajām situācijām,tad medībās "parādi" komandē medību vadītājs,kurš arī var strikti noteikt ko un kā medīt. un ,ja viņš ir minētajās medībās tāds apmulsis antiņš,tad ir jāiet malā,un vietā jāstājās varošam un zinošam cilvēkam.
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
23.10.2010. 16:13
Viss atkarigs no mednieka saprata un nervu sistemas. Principa 223 kalibrs ir ar loti labiem tehniskajiem parametriem (pec manam domam). Protams tas nav gadijums dzinejmedibam! Tacu es pats 223 biezi izmantoju gaidei un man jasaka ka rezultats ir ekselents! Neviena medijuma ar asinspedu utt, visi uz vietas vai max 20-30 metru attaluma. Domaju ka 90% no veiksmes stasta ar 223 attiecas tiesi uz psihologiju, jo apzinoties ka sis kalibrs reali ir svakaks par piemeram 30-06 es vienkarsi esmu rupigak temejis :) Ja mednieks sapratigs (tad vins vienkarsi pirks atbilstosu kalibru :))tad vins zinot sava ieroca parametrus to ari atbilstosi izmantos. Ja man sezot ar 223 iznaktu alnis tad es sautu galva, tikai un vienigi! Vai nesautu nemaz... protams dzinejmedibas neiespejama teoretiska situacija... Mans viedoklis: 1. Dzinejmedibas 223 nav izmantojams kalibrs 2. Individualajas medibas, lietojot ar sapratu, 223 ir visnotal pielietojams visiem Latvija medijamiem dzivniekiem! P.S. Ludzu manu viedokli stipri "nesodit", jo piebildisu ka neuzskatu ka sadas "valibas" butu sobrid jalegalize likumigi!
...tur jau tā lieta,ka ar mazu kalibru iepējams var nošaut pat ziloni trāpot pa nāvējošu vietu,un vēl jāsaprot cik ilgā laikā pēc šāviena tas medījamlops beigts paliks. runājot par lodes iedarbību uz medījumu ir jāsaprot nāvējošā iedarbība un apstādinošā iedarbība.pielietojot medījumam atbilstošas jaudas ieroci arī slikta trāpījuma gadījumā zvērs nav spējīgs uzbrukt medniekam vai aiziet un paslēpties. medījot bīstamus zvērus-lāčus,tīģerus,lauvas u.tml.izpratne par kalibru pielietojumu veidojās dabīgā atlasē. tie mednieki,kas trāpīgi šauj un lieto medījumam atbilstošas jaudas ieročus nodzīvo ilgu un laimīgu mednieka mūžu.tos ,kas to nesaprot un neprot drīz vien saplosa vai sabradā nošauts, neapstādināts dzīvnieks. tā kā Latvija ir laimīgā zeme ,kur medniekam bīstamu zvēru praktiski nav(ja nu kāds kuilīts),tad arī ir iepēja uzklausīt dažādu mednieku viedokļus.,:)) un daba jau arī kādam jāmīl,lapsiņām ļoti garšo lielo pārnadžu gaļa.,:)
Es ilgu laiku mediju ar 223rem. Pirmā vītne. Buki, lapsas, sivēni utt. ideāli. Arī viens brieža bullēns krita. Tas viss protams gaides medībās. Dzinējos tad izmantoju 12kal. 223rem izmantošana beidzās ar vairākām neveiksmēm. Tika sažauts sivēns pa 30m pieejot. nokrita, bet piecēlās un aizgāja ar asini. ar 2 suņiem neatradām. Ar 223 ir jātrāpa ideāli un alnis krīt. Bet medījot, nevar garantēt ideālu šāvienu, kur nu vēl dzinejmedībās. Mums medniekiem ir pienākums šaut precīzi un ātri nonāvēt divnieku. Tā jau ir ētikas problēma, jo likumā visu uzrakstīt nevar. Piemēram Norvēģijā vispār nav makšķerēšanas noteikumu, visa lieta balstīta uz pašu ētiku, morāles normām un zināšanām.
Kal. 223Rem. ļoti noderīgs ir tieši tad, ja kolektīvā ir jauni sunīši kuri vēl nav apmācīti pa asinspēdu!
Tātad daram tā - sašaujam vēderā neskarot svarīgus orgānus (iepriekš būtu vēlams patrenēties, jo nedod Dievs vēl nokrīt uz vietas) var arī pa kājām, bet tikai pa mīkstumiem un lai iet, jo tālāk jo labāk! Tad ņemam suņukus un sākam apmācības kursu, bet viens nosacijums tomēr ir - tas veicams tikai un vienīgi bezsniega perjodā un ja medību laikā līst lietus, tad vispār ekselenti!
Un tikai tad sākas medības!!!!!!!!!!!!
Ja mednieks sapratigs (tad vins vienkarsi pirks atbilstosu kalibru :))tad vins zinot sava ieroca parametrus to ari atbilstosi izmantos. Ja man sezot ar 223 iznaktu alnis tad es sautu galva, tikai un vienigi! Vai nesautu nemaz... protams dzinejmedibas neiespejama teoretiska situacija...
Mans viedoklis:
1. Dzinejmedibas 223 nav izmantojams kalibrs
2. Individualajas medibas, lietojot ar sapratu, 223 ir visnotal pielietojams visiem Latvija medijamiem dzivniekiem!
P.S. Ludzu manu viedokli stipri "nesodit", jo piebildisu ka neuzskatu ka sadas "valibas" butu sobrid jalegalize likumigi!
Piemēram Norvēģijā vispār nav makšķerēšanas noteikumu, visa lieta balstīta uz pašu ētiku, morāles normām un zināšanām.