Šodien vārdadienu svin Ginta, Gunda, Gunta, rītdien - Agija, Aldonis
toptitle

Forums

Tēmas nosaukums - Kas Jums sakāms?

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 34 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 12.12.2010. 17:22

Slēpts
27.10.2010. 20:25
Ne/iesaku palasīt "Ieva" 27. oktobra numuru. Izlasot rakstu par medniekiem, man ir tikai viens jautājums:vai es esmu nenormāls, sadistisks gļēvulis ar pašapliecināšanās problēmām un dziļām bērnības traumām, ja man patīk palīdzēt dabai un garšo meža gaļa? Ja godīgi, tad šāda klaja muldēšana un kārtējā reize, kad cilvēks runā par lietām ko pats nekad neizpratīs un izsaka viedokli pamatojoties uz psihologu rokasgrāmatām, vienreiz ir jāizbeidz. Tas ir klajš uzbrauciens visiem medniekiem un cilvēkiem, kas jūtas piederīgi dabai. Vienkārši - bez komentāriem...
Piemēram daži citāti no raksta : "no psihopataloģijas viedokļa raugoties, medības kā vaļasprieks būtībā ir mīlestība uz nogalināšanu.", "Pret nošauto dzīvnieku vērš to naidu un dusmas, kas dziļākajā būtībā adresēti vai nu despotiskam priekšniekam, vai sievai, vai tēvam par bērnībā piedzīvotajām pārestībām.", "Sarunās ar medniekiem bieži vien atklājas, ka citu vaļasprieku viņiem nemaz nav, jo visu brīvo laiku aizņem medības. ...Bet, ja es peldu, lasu grāmatas, slēpoju, diez vai man būs vēlme ņemt rokās ieroci.".
Arturs Kapsa
Pēdējo reizi manīts 2020-03-03 10:39
Lietotāja statuss: Lietotājs
27.10.2010. 20:32
Nu, es peldu, lasu grāmatas eju uz kīno utt..un medīju :D Takā, es laikam nēsmu normāls mednieks.. :D
Slēpts
27.10.2010. 20:37
Ko var gribēt no tā klaču žurnāla,viņiem vienīgā vērtība ir jogurts no kura vieglāk papļ...īt un desa kurā labi ja 10% gaļas.
Slēpts
27.10.2010. 20:43
Un tad vēl brīnāmies, kādēļ vairums cilvēku mūs uzskata par varmākām, ja tas oficiāli tiek ieborēts kā "speciālistu" pamatots viedoklis. Arī man patīk ūdens prieki, uzspēlēt bumbu, aizbraukt padzenāties pa trasi u.c., laikam tiešām jāmet plinte krūmos. :D :D
Andris Zariņš
Biedriba Medniekiem.lv
Andris Zariņš
Pēdējo reizi manīts 2024-03-26 09:50
Lietotāja statuss: Guru
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv
Atrašanās vieta: Marupe
Medību stāžs: No 1989 gada
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
27.10.2010. 21:32
Nevajadzetu parak "cepties" par sadiem rakstu darbiem :)
Viedokli medz but dazadi un ari sadiem viedokliem "ir vieta but" !
Tacu!!!!
Te nu es gribetu mest tadu kartigu laukakmeni LATMAs darzina ar jautajumu, ko vieniga (vismaz sobrid) medniekus (itka) parstavosa organizacija vispar dara lai skaidrotu un popularizetu mednieku poziciju ? Ko dara augsmineta organizacija lai inicietu intervijas ar Latvijas izcilakajiem medniekiem un dabas pazinejiem (nejau dzeltnas preses stla- alja safari)? Vai vispar ir izstradata kada komunikaciju strategija?
Ta varetu turpinat bezgaligi...( vai tuvu tam) :(
P.S. Protams neaizmirsisim ari katrs savu individualo atbildibu par musu kopejo imidzu un centisimies sis sabiedriskas attiecibas veidot un kopt jau saskarsmes limeni ar saviem lidzcilvekiem un kolegiem medniekiem!
Arnis Puksts
Biedriba Medniekiem.lv
Arnis Puksts
Pēdējo reizi manīts 2024-02-15 00:29
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv - tieši un nepastarpināti!
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: ANNO 1998.
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
Suņi: Dutchhound
Medību trofejas: 30
27.10.2010. 22:45
Jā, diemžēl šādi pilīti pa pilītei velns viņu zina kādu interešu vārdā, sabiedrības noskaņojums tiek vērsts PRET medniekiem. Protams, žurnāls "Ieva" ir dzeltena klaču burtnīciņa, taču viņai ir sava auditorija un - noteikti ne maza. Noteikti, krietni lielāka, nekā, piemēram, MMD...
Jau sen esmu uzsvēris un turpināšu to darīt - cienītie kolēģi, mednieku PR ir faktiski galvenais darbības virziens šobrīd, ļoti skumji un patieši žēl, ka LATMA nav attaisnojusi uz to liktās cerības. Galu beigās, kaut vai tepat ir bijuši pietiekoši daudz domu graudu, kurus vajadzēja tikai paņemt, apstrādāt un izdarīt...nekas, esmu pārliecināts, ka drīzumā viss mainīsies.
Katrā ziņā - bez nopietna darba pie mednieku PR un prestiža "celšanas" - mēs ilgtermiņā zaudēsim, jo mūsu ir ļoti maz. Būt par mednieku - tā ir cilvēka apzināta izvēle, pirmkārt, būt maksimāli tuvu dabai un nepazaudēt savu iekšējo, primitīvo būtību, kas cilvēku ir padarījusi par cilvēku. Mednieks - tas ir faktiski vienīgais sabiedrības loceklis, kas pietiekoši bieži ir dabā, kas redz un saprot dabisko norišu procesus un kas pirmais sajūt, ka kaut kas nav labi. Protams, ir arī profesionāli dabas pētnieki, taču viņu ir maz. Ir arī tā sauktie "dabas draugi", bet - cik no viņiem biežāk uz dabu skatās pa TV lodziņu, nevis ir reālos āra darbos? Vēlreiz - no sabiedrības locekļiem mednieki ir vienīgie, kas visos gadalaikos dabā pavada proporcionāli visvairāk laika. Medības - tas nav vaļasprieks klasiskā izpratnē - ja vien runa nav tikai par safari tipa medībām. Mednieks - tas ir dzīvesveids. Viss iepriekšminētais nav tikai tukšas, empīriskas frāzes - ja nepieciešams, īsā laikā var šīs frāzes padarīt par virsrakstiem populārzinātniskiem vai pat akadēmiskiem rakstiem.
Taču - mums nav adekvāta pārstāvniecība, kas par mūsu PR domātu teju 365 dienas gadā un kas, tiklīdz tāda iespēja būtu, uzsvērtu to, "cik pozitīvas ir medības un cik labi cilvēki ir mednieki". Vēlreiz - vispirms PR, pēc tam lobijs un nevis otrādi...
Ko katrs no mums var darīt? Tiem, kuriem ir bērni, noteikti vajag viņus ņemt līdzi medībās pēc iespējas biežāk. Ja iespējams, vajag ņemt līdzi šo bērnu draugus/draudzenes, lai iepazīst mednieku būšanu no iekšienes. Sajūtot medību gaisotni, īpašo mednieku humoru, kas tomēr parasti vienlaicīgi labi sadzīvo ar medību procesa nopietnību, jaunie dalībnieki vairs nekad neuzķersies uz tādiem dzeltenās preses skribekļu dzemdinātiem birku karināšanas meliem. Un tas patiešām ir interesanti, redzēt, kā šāds jaunietis mainās kļūstot par azartisku medību dalībnieku! Tādi labi piemēri kā Mārkulīču saimnieku rīkotā bērnu nometne Vanagacs, būtu jātiražē 100X plašāk un jārīko KATRĀ NOVADĀ! Protams, tas īsti nav iespējams, kaut gan - ES fondu naudas, iespējams kaut kā varētu šādiem mērķiem piesaistīt. Atkal - nav organizācijas, kas būtu kā zināšanu bāze, kas spētu atbildēt uz kolektīva jautājumu - mēs gribam, bet nav par ko...
Ko nodara birku karināšana droši vien visi varēja redzēt pēcvēlēšanu realitātes šovā - "valdošā kliķe pret partiju Visu Latvijai!".
Tas pats tikai ar mazāku vērieni notiek arī pret medniekiem. Mazāks vēriens tādā ziņā, ka nav tik koncentrēti. Taču - sociāliem procesiem ir ļoti liela inerce, tātad - caurmēra negatīvais viedoklis par medībām un medniekiem nekur nepazudīs, pat, ja vairs nekas negatīvs neizskanētu. Tikai pašu mednieku aktīvs PR spēj ko mainīt...
Gari jau sanāca...bet šādus nepamatotus uzbraucienus kaut kā ļoti ņemu pie sirds...
Raimonds Runts
Biedriba Medniekiem.lv
Raimonds Runts
Pēdējo reizi manīts 2022-05-31 00:57
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Mežmaliņa
Medību stāžs: 1992
Aprīkojums: Norrmāls...
Suņi: Dvorterjērs
27.10.2010. 23:12
Es izlasot to murgu pārprasīju sievai, vai tiešām tādās domas var būt par medniekiem????? Atbilde bija noliedzoša! Ha, gribētos viņas (raksta autores) analizējumu dzirdēt par makšķerniekiem????? Vai tie tādi paši kā mēs pēc viņas teorijas.
Arni, laikam neesi vienīgais, kam parāva cemmi. Bet nu kā AZ saka, katram jau mums savs viedoklis.... tikai cits to patur pie sevis a cits izbazune dzeltanajā presee!
jānis purviņš
Pēdējo reizi manīts 2010-10-30 21:29
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
27.10.2010. 23:25
Lai tie veģetārie prāta dakteri rij tālāk lakstus un priecājas par savu s..a žurnāleli ar kuru pat pečku nevar iekurt.
jānis purviņš
Pēdējo reizi manīts 2010-10-30 21:29
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
27.10.2010. 23:39
Vispār viens mednieciņš ieliek klaču žurnālā sevi ar kaudzi fazāniem kas tiko izlaisti no būriem nošauj visus pats sēž pie viņiem smaids līdz ausīm
tad arī man jāsāk domāt vai viņš medī vai truli izšaudas sava prika pēc jo nabags viņš točna nav un vot medniekiem reklāma pa visiem 100.
Mārtiņš Brics
Mārtiņš Brics
Pēdējo reizi manīts 2014-06-09 18:56
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Atrašanās vieta: Vidzeme (Rīga , Berģi)
Medību stāžs: 6 gadi
Aprīkojums: Iž-27
Suņi: Laika (Grēta)
28.10.2010. 00:54
Sarunās ar medniekiem bieži vien atklājas, ka citu vaļasprieku viņiem nemaz nav, jo visu brīvo laiku aizņem medības. ...Bet, ja es peldu, lasu grāmatas, slēpoju, diez vai man būs vēlme ņemt rokās ieroci.".
aiz daudz punktiem .... Bet, ja es peldu... Tā teikuma daļa vnk iespārda.. :D