Mūsu kolektīvā ir aktivizējies jautājums par meža cūku medīšanu. Ko darīt, ja nu nokrīt sivēnmāte vai lielie kuiļi, kuriem vēl nav trofejas ilkņi. Jautājumi. Vai pie jums ir soda naudas politika? Cik liela, un par ko jāmaksā? Kā un cik ilgā laikā tā tiek iekasēta? Varbūt ir sabiedriskie darbi kolektīva labā? Tēma ir gana plaša un jautājumi tajā ir ļoti daudz. Varbūt varat palīdzēt ar kādu padomu vai ieteikumu. Paldies jau iepriekš.
mēs par sivēnmātes nomedīšanu sodu uzlikām 50 ls, un jānomaksā līdz dzinējmedību sākumam. Protams sods kādam liels kādam nospļauties bet par laimi nav mums tādu kadru kuriem pie kājas viss ka tik zemē! Bet gadās ka pa kādai nomedī uz gaidi! Dzinējmedībās sankcija ir tikai tad ja medību vadītājs pasaka ka medīsim tik mazos un kādam tas mazais tāds brangāks patrāpās ;)
Mums par dzinējmedībās nomedītu sivēnmāti, aļņu govi, briežu govi, (ja med. vadītājs nav atļāvis pēdējos divus šaut), sods ir 25Ls.Pašlaik no cūkveidīgajiem šaujam tikai sivēnus, ja kādam acis nerāda, tad tam jātaisa stacionārais tornis tās grupas teritorijā, kurā tika nomedīts itkā sivēns.Pūdeļnaudas sekojošas: Aļņu govs, bullis -------- 10Ls Briežu bullis -------- 10Ls Aļņu teļš -------- 5Ls Briežu govs, teļš----------5Ls Meža cūka (vecāka par gadu)-5Ls Meža cūkas sivēns----------3Ls Stirnu āzis, kaza, kazlēns ------3Ls Nelimitētie dzīvnieki----------1Ls Bezatbildīgs šāviens (šāviens gaisā, kokā, pa pudelēm, u.t.t.)---- 1Ls
P.s. jebkura soda nauda jāatdod līdz nākamājām medībām, ja nē iet par dzinēju kamēr nomaksā.Stacionāros torņus jauztaisa līdz nākamās sezonas buku atklāšanai.Kolektīva kopējā precizitāte dzinējmedību sezonā medījot visus atļautos dzīvniekus ir tuvu 70%, līdz normālām soda sankcijām tā bija ap 40%. Uz doto brīdi šajā sezonā tā ir 81%.
Slēpts
01.12.2010. 08:48
Agri - nav tā ka pēc masta jums pūdeļi ir tikai nelimitētajiem ?? :D
Grūti saprast, kāpēc jāmaksā par pūdeli pa nelimitētajiem - tas, lai viņus nešautu? Nez, vai tā vairs ir atpūta uz medībām tādā klubiņā. Kalkulatoru vajag līdzi un kaimiņus strikti uzpasēt par katru pūdeli.....Man domāt - lai tak viņi pūdelē, citiem zvēru vairāk paliks. Un, kā tas ir, kad nobliež alni, kas nav atļauts - samaksā tik Ls25 un bliež nākošo? Par cūkumammu jau vēl varētu gan kādi sodi eksistēt. Aļņu un briežu govju vietā jau ar, protams, labāk teļus šaut.
nu tā uz gaidi un dzinējmedībās cūku mammas nemedījam sods par pirmo reizi 20 Ls par nākošo jau 60 Ls, lai padomā ko dara. Briežu govis arī nemedījam ne uz gaidi ne dzinējmedībās sods par pirmo reizi 30Ls par nākošo jau 70 Ls par pūdeļiem nemaksājam, jo maksāt par to ka netrāpu tas man šķiet ir mazliet jocīgi un ne īsti pareizi. par tiem kuiļiem runājot kam nav trofeju ilkņi, par tiem ar nemaksājam soda naudas, jo tas būtu jocīgi es nomedīju kuili un man vēl nākas maksāt sodu par to, tas nelīmējas kopā.
Ja jau tas limits ir noteikts tad to arī jācenšas atšaut nevis pašiem tur vēl kaut ko gudrot, šito šausim, šito nešausim. Meža īpašnieks ar VMD jums pasaka ko un cik šaut, svētāki par pāvestu vai? Nespējat atšaut, īpašnieks var arī pameklēt citus, kas varēs. Ja mednieks visu nostrādājis un samaksājis, licenzes ir, kāpēc navar šaut, govis vai ne govis? Nu var jau norunāt ka kādās konkrētās medībās kaut ko tur nešauj, bet ja kāds jums pasaka ka šitās licenzes vispār metam ārā un vēl liek virsū kaut kādus sodus, tad paši vainīgi ka ļaujaties. Limiti vispār nav kolektīva darīšana.
Aļņu govs, bullis -------- 10Ls
Briežu bullis -------- 10Ls
Aļņu teļš -------- 5Ls
Briežu govs, teļš----------5Ls
Meža cūka (vecāka par gadu)-5Ls
Meža cūkas sivēns----------3Ls
Stirnu āzis, kaza, kazlēns ------3Ls
Nelimitētie dzīvnieki----------1Ls
Bezatbildīgs šāviens (šāviens gaisā, kokā, pa pudelēm, u.t.t.)---- 1Ls
gaidi un dzinējmedībās cūku mammas nemedījam sods par pirmo reizi 20 Ls par nākošo jau 60 Ls, lai padomā ko dara.
Briežu govis arī nemedījam ne uz gaidi ne dzinējmedībās sods par pirmo reizi 30Ls par nākošo jau 70 Ls
par pūdeļiem nemaksājam, jo maksāt par to ka netrāpu tas man šķiet ir mazliet jocīgi un ne īsti pareizi.
par tiem kuiļiem runājot kam nav trofeju ilkņi, par tiem ar nemaksājam soda naudas, jo tas būtu jocīgi es nomedīju kuili un man vēl nākas maksāt sodu par to, tas nelīmējas kopā.