Paceļot šo tēmu augšā velreiz vēlējos uzzināt vai būtu iespējas tikt iekšā kādā kolektīva esmu mednieks divus gadus un pašreizējais kolektīvs sāk tā nedaudz pajukt vai būtu kādas iespejas, varētu būt kolektīvi Ogres un Madonas rajonos...
Jā, jaunajiem medniekiem bez ''blata'' ir problēmas... Mēs ar esam 3 ''jaunie'' mednieki (no Jelgavas), kuriem nav izdevies atrast kolektīvu... Visi tik smilkst par lielajām biedra naudām, bet jaunus biedrus neviens uzņemt negrib... Tā kā mums atliek tikai dzenāt pīles pa publiskajiem ezeriem un jenotus to tauvu joslās :))) P.S. Varbūt tomēr Jelgavas apkārtnē ir kāds kolektīvs, kuram noderētu 3 jauni biedri?!?!
Es meklēju vienu gadu, tad sāku caur draugiem braukt kā viesis, un tagad esmu kolektīvā. Kad meklēju, tad man ieteica meklēt caur mežniecībām, ja izveidojas labs kontakts ar viņiem, tad viņi var ieteikt kolektīvu no sākuma kā viesim, pēc tam viss paša rokās un prātā.
Man tāds jautājums-es pats no sava īpašuma varu medīt mazos zvērus-lapsas zaķus.? Ja cūka rokas pa manu kartupeļu lauku, es varu viņu nošaut, ja es neesmu pie sava pagasta medību kolektīva?
Cien. Jāni Bērziņ! Medību likuma un Medību noteikumu lasīšanai nav vajadzīga atļauja pieejai valsts noslēpumam, ja jau reiz mākat rakstīt, tad lasīt arī, cerams... Vienīgi tur nebūs rakstīts, ko konkrēti J.Bērziņš drīkst šaut, ko ne:(
Int un tādi nezinīši vai ir vēl labāk pārgudrie domā ka uz savas zemes drīks medīt visu kas kustās. Protams kadās dažādi ka nezina ko drīkst un nedrīkst medīt bet tas ka limitētie ir medījami tikai kad ir noslēgts noteikts ha skaits tad laikam to tagad nemāca jauno mednieku kursos. :( Mūsu platībās katru gadu diemžēl nākas atklāt ka tāda likuma nezināšana vai pārgudrības dēļ ka notika nelikumīgas medības uz limitētajiem. :(
Man tacu to tārpu pilno cūku nevajag, tik savu privātīpašumu gribu nosargāt.tad vvarbūt jūs atbrauksiet pasēdēt mana tīruma galā vai arī jūs interesē tikai gaļa? ???
Cien. J.Bērziņ! Man vienkārši slinkums vēlreiz rakstīt to, kas šajā forumā apskatīts n-reizes, ja slinkums atrast un izlasīt, vienīgais, ko varu ieteikt ir - pārcelties dzīvot tīruma malā, naktīs šad tad pašaudīt gaisā. Kas Jūsu izpratnē ir NOSARGĀT? Jebkurš mednieks ar to saprot sēdēšanu pie lauka no krēslas līdz rītausmai nepārtraukti, cik zinu, tad Latvijā vēl nav profesionāla lauku sargu komanda uz tīri entuziasma pamatiem. Par gaļu- man tā ir tikai medību procesa sastāvdaļa, zināms dabas atalgojums par to, ko esmu darījis dzīvnieku labā...
P.S. Varbūt tomēr Jelgavas apkārtnē ir kāds kolektīvs, kuram noderētu 3 jauni biedri?!?!
Mūsu platībās katru gadu diemžēl nākas atklāt ka tāda likuma nezināšana vai pārgudrības dēļ ka notika nelikumīgas medības uz limitētajiem. :(