Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
14.12.2010. 18:30
Ir paradijusies sobrid vel miglaina doma... Sakara ar to ka biezi paradas sludinajumi par pazudusiem suniem, varbut ir verts izveidot brivpratigu registru (seit portala), lai atrasanas gadijuma butu viegli suniti identificet un atrast? Es personigi pats ieliktu publiskaja telpa info par savu "palaidni" , vismaz foto, informaciju par klubu vai kinologisko apvienibu, zetona vai cipa, vai tetovejuma nr., saimnieka datus... Varbut vel ko... Kadas butu kolegu domas? Ja atbalstiet, tad ludzu idejas ka tam registram butu jaizskatas. Paldies par atsaucibu!
Ideja nav slikta, bet darboties spējīga tā būs tikai tad, ja izies ārpus portāla robežām. Tie mednieki, kas apmeklē šo saitu, par savu pazaudēto suņu problēmu pastāstīs tāpat - forumā. Savukārt, lauku mājā, kur suns pieklīdīs, visticamāk, neviens pat nenojautīs , ka eksistē tāds www.medniekiem.lv, kur saimnieks suni meklē. Es savus suņus esmu nočipojis, bet apzinos, ka jēga no tā ir maza - šaubos vai suņa atradējs iedomāsies, ka suns ir jāaizved pie veterinārārsta, kuram ir iespēja noskanēt čipu. Vienīgā iespēja ir pašam par saviem suņiem rūpēties - iegādāties gps vai radio navigāciju.
..un katram vetārstam sava datubāze, kas tos čipus "liek" iekšā, jēga nekāda. spiežot tos 100 klaunus beidzot pieņemt likumu un uzsaukt vienotu čipu reģistru un čipu ievietošanu par brīvu, nevis katru gadu par gadu atlikt dēļ to ka nav naudas (nekad te arī nebūs)
http://www.medniekiem.lv/discu... - rekur ir kāzuss, kurā tamlīdzīgs reģistrs šeit esot, iespējams, palīdzētu. Cerams, ka tas suns atradīsies...
Slēpts
15.12.2010. 08:42
Vispār es nepiekrītu datu publiskošanai! Jo tie tā pat kā cilvēku info ir konfidenciāli. Jo ja es zinu visus datus - piemēram- "Bavārijas asinspēdu dz-suns- tetovējums Nr. N379, čips 985121006742404", tad tieši čips un tetovējums ir tā info ko zaglis, vai sliktais cilvēks nezina- ja zina- tad var izgatavot falšus dokumentus un mierīgi suni aizvest kur vajag....
Sakara ar to ka biezi paradas sludinajumi par pazudusiem suniem, varbut ir verts izveidot brivpratigu registru (seit portala), lai atrasanas gadijuma butu viegli suniti identificet un atrast? Es personigi pats ieliktu publiskaja telpa info par savu "palaidni" , vismaz foto, informaciju par klubu vai kinologisko apvienibu, zetona vai cipa, vai tetovejuma nr., saimnieka datus... Varbut vel ko...
Kadas butu kolegu domas? Ja atbalstiet, tad ludzu idejas ka tam registram butu jaizskatas.
Paldies par atsaucibu!
Vienīgā iespēja ir pašam par saviem suņiem rūpēties - iegādāties gps vai radio navigāciju.
http://suni.lv/viewtopic.php?f...
Jo tie tā pat kā cilvēku info ir konfidenciāli.
Jo ja es zinu visus datus - piemēram- "Bavārijas asinspēdu dz-suns- tetovējums Nr. N379, čips 985121006742404", tad tieši čips un tetovējums ir tā info ko zaglis, vai sliktais cilvēks nezina- ja zina- tad var izgatavot falšus dokumentus un mierīgi suni aizvest kur vajag....