Šodien vārdadienu svin Aina, Anete, rītdien - Helga, Elga, Elgars
toptitle

Forums

Tēmas nosaukums - Mazkalibrene.

Slēpts
15.12.2010. 21:15
Zinu ,ka par to ir daudz rakstīts,bet laiks iet,pieredze krājas.Gribu TOZ8 nomainīt pret kaut ko modernāku.Bet tikai patronā LR22.Kur,kas par kādām naudām,Plusi mīnusi?
Raitis Freimanis
Raitis Freimanis
Pēdējo reizi manīts 2014-05-24 20:41
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Starp Skrundu un Zemgali
Medību stāžs: Kopš šī gadsimta 1. gada
Aprīkojums: 2stobrene bez vītnes, 1stobrene bez vītnes un 1 stobrs ar vītni, saujiņa patronu. Nazīt's arī ir.
Suņi: Nav
15.12.2010. 21:42
Nu ja zini, ka daudz rakstīts, tad kāpēc taisīt jaunu, mirušu tēmu?
Slēpts
15.12.2010. 22:17
Tur jau tā lieta,ka viss plūst,viss mainās,parādās jauni ieroči utt.
Andris Zariņš
Andris Zariņš
Pēdējo reizi manīts 2024-04-10 13:29
Lietotāja statuss: Guru
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv
Atrašanās vieta: Marupe
Medību stāžs: No 1989 gada
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
15.12.2010. 23:10
Izcelsos ar neorginalu priekslikumu :) Pamegini Walther G22 !!! Nesen mans coms ilgi tielejas, domaja, bet tad pec mana ieteikuma panema manu Walther G22 uz sautuvi, izsava paris serijas un tas pasas nedelas beigas nopirka tadu pasu.... Tikai ja nem tad garo variantu, jo tie 11 cm stobra garuma starpiba tomer dod pilnigi atskirigu rezultatu!!!
Juris Orinskis
Juris Orinskis
Pēdējo reizi manīts 2022-12-13 19:01
Atrašanās vieta: Kurzeme
Medību stāžs: No 1981.g.ar papīriem
Aprīkojums: pietiekams
Medību trofejas: 5
16.12.2010. 08:59
Kad pie Jaunbērziņa tam valterim vēl samaina stobru no kārtīga sacīkšu Urāla, vai MC un grīļīgā plastmasas optikas kronšteina vietā uzliek precīzu alumīnija kronšteinu, tad jau sanāk normāls verķis. CZ mazkalibrenēm iznāk lētāk - tikai kārtīgā laidē ar izkārto stobru jāieliek. Ja vēl kādu varmintiņu vai american modeli ar vieglo trigeri paņemt, tad ļoti precīzs aparāts būs.
Juris Orinskis
Juris Orinskis
Pēdējo reizi manīts 2022-12-13 19:01
Atrašanās vieta: Kurzeme
Medību stāžs: No 1981.g.ar papīriem
Aprīkojums: pietiekams
Medību trofejas: 5
16.12.2010. 09:54
Nu jau ar tām lata un divu latu monētām....Kad runa ies vismaz par kārtīgām naudām - sudraba pieclatniekiem, izklausīsies pārliecinošāk:)
Uģis Jansons
Uģis Jansons
Pēdējo reizi manīts 2022-08-19 15:56
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Zemgales līdzenumi
Medību stāžs: 5
Aprīkojums: 16kal;7mm Rem.Mag.
Suņi: Latvijas dzinējs
16.12.2010. 11:38
Skatos, ka katrs 3-ais uzskata sevi pa baigo snaiperi, bez problemam visu grupu pa 100 vai 150m var savakt ieks 2 lata monetas (ar ruupnieciski laadeetajam), jautajums kur visi sie snaiperi nebrauc uz maciem??? Bet kad paprasa vai var paraadit meerki tad tik saakaas visaadas atmaskas! nesaku ka tas ir neiespejami, bet kai Aivars Bundzens teica-veci jaataisa augsaa 2latnieku klubinsh!
Uģis Gizmo
Uģis Gizmo
Pēdējo reizi manīts 2023-07-18 12:57
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Mežā
Medību stāžs: Pietiekami
Aprīkojums: Ir
Suņi: Patīk
16.12.2010. 11:41
Ja jāiesaka tad tikai Anschutz series 64, 1416 D HB vai 1710 D HB - šie būs īstie ar kuriem pa 50m šaut latniekā!!! Bet nu cena ir liela un LV mazs piedāvājums!
Domāju priekš LV varianta ir OK SAVAGE MARK II BTVS - 340Ls Zommerā - nu ir pietiekami precīzs līdz 50m + vēl spīdīgs stobrs, resnais :), weever sliede jau virsū. Ja nu vienīgi nospiediens gailim varētu būt vēl mīkstāks - itkā regulējas, bet tāpat, lai no rokas sašautu ļoti precīzi, nospiediens nedaudz par stingru!!!
Uģis Gizmo
Uģis Gizmo
Pēdējo reizi manīts 2023-07-18 12:57
Atrašanās vieta: Mežā
Medību stāžs: Pietiekami
Aprīkojums: Ir
Suņi: Patīk
16.12.2010. 11:43
visu grupu pa 100 vai 150m var savakt ieks 2 lata monetas

Nezinu kā ar tiem 100m, bet 50m ar Anschutz series 64 brīvi!!!
Edgars Kecs
Edgars Kecs
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
16.12.2010. 12:25
Ko cepaties veči par tiem latiem vai divlatiekiem.
Ja šaut pa mērķi no balsta un it īpaši speciāla statīva, nekāda tur mākslas vai snaiperim nevajag būt, bet vot no rokas vismaz no 10 šāvieniem trāpīt vismaz 5 reizes latā vai divlatniekā lūk tas ir jau progress :)
Viena lieta ir labi šaut otra lieta ir finanses, jo bez tām jūs paši ziniet nekur tālu netiks neviens labs snaiperis. Es paskaitīju ka vidēji uz katrām sacensībām man izzietu vismaz 50 lati. Tāpēc man šāda summiņa ir nedaudz kodīga manam maciņam. Ja atras labu sponsoru tad jā, bet cik tagad ir tādu kas velētos nosponsorēt tādus kā mūs. Es ar varu nedaudz palepoties savā laikā jauniešu grupā biju LV čempions pa skrienošo mērki un tieši D-pils komanda bija viena no stiprākajām komandām LV. Talsu kolēgi pat tuvu toreiz nestāvēja mums rezultātu ziņā. Pēdejā gadā, kad kļuvu par LV čempionu tad no D-pils bija 4 dalībnieki un visi mēs 4 ieņēmām pirmās 4 vietas un tikai tad sāka rindoties kolēgi no Talsiem. Nu tas tā atkapei.
Ka jau tika pieminēts tad par maseni tika runāts jau vairākkārt iepriekšējās reizēs.
Var izvēlēties Walteru, un citus labos aparātus, var arī izvēlēties vidējās klases ieročus kā piemērams CZ ražojumus u.c. Var arī izvēlēties lētos gabalus, tikai vēlāk nav jābrīnās ka ierocis ir kā ar cirvi izcirsts un vēl munīcija jāpiemeklē lai kaut cik normāli ietu 10.
Es personīgi lietoju CZ Savade 22lr maseni. Kalpo godam jau vismaz 100 bebruki ir nomedīti ar to. pāris desmitu lapsas esmu paņēmis un ir uzstadīts personīgs rekords lapsa 192m.
Kā saka vari iztērēt lielu naudas summu un iegādāsies labu ieroci, bet ja palasīt netā info par sevis interesejošo ieroci, var ari atrast par saprātīgu cenu tas ir robežās līdz 300 lvl labu ieroci. Manējais man izmaksāja ar jauno optiku 300 lvl robežā.
Ja maciņš atļauj vairāk iztērēties tad droši vari iegādāties arī labākus dārgākus ieročus. Un vēl cik būs mednieku tik arī piedāvājumu. Tāpēc izvēle vienalga paliks tavā ziņā.
Es ieteiktu CZ, cits Walteru, cits to pašu Remingtonu vai TOZ.
Ja runāt par Toz maseni tad labie ir vecie stobri, jā pasmagāki, toties laba manta, jaunie, gan jau pašvakāka kvalitāte, bet vienalga būs arī savi piekriteji.
Kā saka izvēle paliek tavā ziņā kādu ieroci iegādāties :)