Andri,ja truša galva lien caur redelēm vai režģi,var būt arī klejojoš kaķis.Ja barotava ar sienu ir no ārpuses tad guļ sienā un kad trusis nāk ēst ar nagiem izvelk galvu(jo tālāk nelien)un nokož,dabiski ka vairāk kā galvai klāt netiek,to arī noēd.Paskaties apkārt pēdas.
Man laukos vistu kūtī bija ieviesusies slepkava,vistas un jaunputni pa nakti tika apkosti biezā slānī,liku lamatas bet bez rezultātiem,nolēmu atstāt vistu voljēru vaļā lai suņi tiek pasargāt vistas un nebija ilgi jāgaida ka tika notverta akmens cauna. Savkārt kolēģim ar vistām pamielojās žurkas! Tā kā variantsi kas kož trušus nost var būt daudz un dažādi
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
20.12.2010. 09:34
Piekrītu Jānim D., lai gan man arī pirmā doma bija par sesku. Mēs bieži vien pietiekoši nenovērtējam mazos slepkavas, kas dzīvo mums līdzās, sevišķi žurkas un arī kaķus. Manā pieredzē ir gadījums, kad žurkas nokoda jaundzimušus jērus, trušus apkož tikai tā,vistas un baložus arī nokopj.
Man trušus sesks noēda! Pa nakti vienu labu mamku un mazuļus aizlaida! Standartā galva nost. Es atradu pa kurieni tas nelietis lien ārā, jo darbošānās bija kūti un tieši pie alas noliku lamatas un tālāk to nobeigto trusi! Pirmajā naktī, kaut kā nenoritēja vis kā nākas, lamatas nolaistas un trusis alā. Bet nu tad ar dažu ķieģeļu palīdzību uzataisīju tādu kā tuneli(eju) un tur ieliku lamatas un tuneļa galā trusi. Nebija pat līdz rītam jāgaida, jau vakarā smirdošais bija iekša lamatās! Ar mazām kāj ķeramajām lamatām ir ideāli ķert arī žurkas!
Nu diez vai sesks var sagrauzt galvu trusim! Man gadus atpakaļ,lapsa noēda savu ciltsmāsu(ko nomedītu biju atstājis nakti ārā)un 2iem trušiem galvas noēdusi! Tā ar līdz šai dienai nesaprotu kapēc tikai galvas! Gaļa tak garšīgāka! p.s Tai pašā dienā lapsai ar bij beigas,bij netālu no mājām alā ielīdusi un maniem takšeļiem bij darba diena.
p.s Tai pašā dienā lapsai ar bij beigas,bij netālu no mājām alā ielīdusi un maniem takšeļiem bij darba diena.